До відома приватних підприємців, керівників підприємств та організації!
ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надає послуги з відбирання зразків харчових продуктів та продовольчої сировини, пов’язане з подальшим їх випробуванням, а саме: проведення органолептичних, хроматографічних (визначення масової частки пестицидів), атомно-абсорбційних (визначення масової частки свинцю, міді, цинку, кадмію), бактеріологічних, молекулярно-генетичних (якісне виявлення ГМО в харчових продуктах із застосуванням методу ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція) у відповідності до атестату про акредитацію згідно вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2019 за №201307 від 25 листопада 2022 року та дійсний до 27 грудня 2025 року.
Визначення результатів між країнами полегшується, якщо лабораторії відповідають цьому стандарту. Відповідність цьому стандарту демонструє , що ВЛ діє компетентно та здатна отримувати достовірні результати.
Результати випробувань надаються у вигляді протоколу випробування. Протокол випробувань в системі ISO–документ, який підтверджує відповідність систем управління та якості продукції підприємства державним або міжнародним стандартам. Продукція та продовольча сировина, яка виготовляється і реалізується споживачу, повинна відповідати вимогам нормативної документації за параметрами безпечності і якості.
За консультацією звертатися за адресою м.Тернопіль, вул. Федьковича 13.
Контактний телефон: відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень – (0352) 25-24-15
Прейскурант цін
Дослідження на вміст ГМО |
Ціна з ПДВ |
|
1.2.10 Якісне виявлення ГМО (генетично-модифікованих організмів) в харчових продуктах із застосуванням методу ПЛР (полімеразно - ланцюгової реакції) в реальному часі |
|
598,32 |
1.2.11 Якісне виявлення ГМО (генетично-модифікованих організмів) в жировмісних харчових продуктах із застосуванням методу ПЛР (полімеразно - ланцюгової реакції) в реальному часі |
|
586,04
|
1.2.13 Якісне виявлення ГМО (генетично-модифікованих організмів) в харчових продуктах із застосуванням методу ПЛР (полімеразно - ланцюгової реакції) в реальному часі (Ріпак) |
|
609,56
|
Дослідження харчових продуктів за органолептичними, санітарно-хімічними показниками |
||
3.4.1 Вмісту свинцю, кадмію, цинку, міді методом атомної абсорбції (за кожний показник) |
|
123,78 |
3.4.4 Вмісту нітратів іонометричним методом |
|
58,09 |
3.4.17 Визначення органолептики в харчових продуктах |
|
18,2 |
3.5.4 Фосфорорганічні пестициди у харчових продуктах, атмосферному повітрі та повітрі робочої зони методом ТШХ |
|
348
|
3.5.7 Хлорорганічні пестициди у харчових продуктах, атмосферному повітрі та повітрі робочої зони методом ТШХ |
|
324
|
Дослідження харчових продуктів за санітарно-мікробіологічними показниками |
||
1.2 Визначення загальної кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів в об’єктах середовища життєдіяльності людини |
|
108
|
1.4 Визначення БГКП (коліформ) у харчових продуктах, продовольчій сировині та інших об’єктах життєдіяльності людини |
|
116
|
1.5 Виявлення бактерій родини Enterobacteriaceae в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людини |
|
210
|
1.6 Виявлення Е.соlі в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людини |
|
180
|
1.7 Виявлення золотистого стафілокока в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людини |
|
89
|
1.8 Виявлення синьогнійної палички в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людини |
|
156
|
1.9 Виявлення протею в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людини |
|
104
|
1.10 Виявлення сульфітредукуючих клострідій в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людини |
|
123
|
1.11 Виявлення Bacillus cereus в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людині |
|
193,99
|
1.12 Виявлення ентерококків в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людині |
|
136
|
1.13 Виявлення лістерій в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людині |
|
218
|
1.14 Виявлення сальмонелл в харчових продуктах та інших об’єктів життєдіяльності людині |
|
234
|
1.15 Виявлення дріжджів та пліснявих грибів в харчових продуктах та продовольчій сировині |
|
86
|
Інші послуги |
||
4.13 Гігієнічна оцінка та оформлення протоколу за результатами лабораторних та інструментальних досліджень |
|
100
|
4.15 Відбір проб для проведення досліджень: на санітарно-хімічні, мікробіологічні дослідження проб харчових продуктів (лікар) |
|
80
|