від 18 червня 2024 року № 2164 "Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах територіальної громади Гусятинської селищної ради"

Дата: 08.07.2024 14:42
Кількість переглядів: 46

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ ДРУГА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

18 червня 2024 року                      смт Гусятин                                             № 2164

 

 

Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах територіальної громади Гусятинської селищної ради

 

 

Відповідно до ст. ст. 25, 54-1 , 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Гусятинська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах територіальної громади Гусятинської селищної ради (додається).
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту. 

 

 

 

Гусятинський селищний голова                                                  Степан КАРПО

 

 

 

 

 

 

 

 

      Додаток

      ЗАТВЕРДЖЕНО

      Рішення селищної ради

      18.06.2024 року №2164

 

 

Порядок проведення громадського обговорення кандидатури

старости в старостинських округах територіальної громади

 Гусятинської селищної ради

 

 

Розділ 1.

Загальні положення

1.1. Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах територіальної громади Гусятинської селищної ради (далі – Порядок) регулює процедуру організації, проведення та встановлення результатів громадського обговорення кандидатури старости (далі – Громадське обговорення).

1.2. Даний Порядок розроблений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і є механізмом реалізації законних прав мешканців старостинських округів територіальної громади Гусятинської селищної ради на участь у Громадському обговоренні кандидатури на посаду старости.

1.3. Метою Громадського обговорення є визначення рівня підтримки кандидатури старости в старостинському окрузі територіальної громади Гусятинської селищної ради.

1.4. Основним завданням Громадського обговорення є погодження з жителями відповідного старостинського округу кандидатури старости.

1.5. У Громадському обговоренні можуть брати участь громадяни України, яким на день проведення Громадського обговорення виповнилося 18 років і які мають право голосу на виборах, та зареєстровані у населеному пункті відповідного старостинського округу територіальної громади .

1.6. Громадське обговорення має відкритий характер, проводиться на засадах добровільності, гласності та свободи висловлювань. Ніхто не може бути примушений до участі або обмежений в участі при проведенні Громадського обговорення.

 

Розділ 2.

Організація Громадського обговорення

2.1. Громадське обговорення відбувається у два етапи: вивчення громадської думки щодо підтримки кандидатури старости та громадських слухань.

2.2. Кандидатура старости виноситься на Громадське обговорення селищним головою, про що приймається відповідне розпорядження.

2.3. Організацію Громадського обговорення забезпечує організаційний комітет, склад якого затверджується селищним головою.

2.4. Засідання організаційного комітету проводяться в міру необхідності та вважаються правомочними за присутності більше половини його складу.

2.5. Засідання організаційного комітету протоколюються та підписуються його головою й усіма присутніми його членами. 

2.6. Організаційний комітет:

2.6.1.        Забезпечує належне інформування жителів старостинського округу про проведення Громадського обговорення.

2.6.2.        Організовує опитування жителів та проведення громадських слухань, готує підсумковий протокол про результати Громадського обговорення.

2.6.3.        Узагальнює та оприлюднює результати Громадського обговорення.

2.6.4.        Вирішує інші організаційно-технічні питання, що стосуються проведення Громадського обговорення.

 

Розділ 3.

Проведення Громадського обговорення

3.1. Громадське обговорення проводиться у два етапи:

І етап – опитування жителів старостинського округу – визначення в старостинському окрузі рівня підтримки запропонованої кандидатури старости.

ІІ етап – громадські слухання щодо підтримки запропонованої кандидатури старости.

3.2. Інформація про терміни проведення Громадського обговорення публікується на офіційному сайті Гусятинської селищної ради та розміщується на інформаційних стендах у населених пунктах старостинського округу.

3.3. Визначення рівня підтримки кандидатури старости проводиться шляхом опитування жителів відповідного старостинського округу протягом 15 (п’ятнадцяти) календарних днів з моменту підписання розпорядження селищного голови.

3.4. Опитування жителів відповідного старостинського округу проводиться у формі заповнення підписних листів на підтримку кандидатури старости, що повинні містити інформацію про учасника опитування із зазначенням його прізвища, власного імені (усіх власних імен) та по батькові (за наявності), числа, місяця і року народження, серії та номера паспорта громадянина України (тимчасового посвідчення громадянина України – для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), що засвідчується підписом таких учасників.

3.5. Громадські слухання є завершальним етапом проведення Громадського обговорення.

3.5.1.        Громадські слухання проводяться не пізніше 2-х тижнів після завершення опитування жителів відповідного старостинського округу.

3.5.2.        Дата, час та місце проведення громадських слухань визначаються організаційним комітетом.

3.5.3.        Громадські слухання оформляються протоколом.

3.6. Громадяни старостинського округу, які не змогли взяти участь в опитуванні, мають право підписати підписні листи під час громадських слухань.

3.7. Під час проведення громадських слухань заслуховується кандидат на посаду старости.

Розділ 4.

Встановлення та оприлюднення результатів Громадського обговорення

4.1. Кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті Громадського обговорення вона отримала такий рівень підтримки :

– із кількістю жителів до 1500 – більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;

– із кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч – більше 17 відсотків голосів.

4.2. За результатами проведеного Громадського обговорення кандидатури старости складається протокол, що має містити такі відомості: дата (період) і місце проведення опитування громадян та громадських слухань, відомості про кандидатуру старости,  кількість жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах, відомості про кандидатуру старости, кількість учасників громадського обговорення, які підтримали відповідну кандидатуру.

Підписні листи на підтримку кандидатури старости є частиною протоколу і додаються до нього.

4.3. Оприлюднення підсумків Громадського обговорення здійснюється шляхом публікації протоколу на офіційному сайті Гусятинської селищної ради.

 

Розділ 5.

Прикінцеві положення

5.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться відповідним рішенням Гусятинської селищної ради.

5.2. Питання щодо проведення Громадського обговорення, не врегульовані цим Положенням, регулюються відповідно до вимог чинного законодавства України.

5.3. За результатами Громадського обговорення селищний голова вносить на розгляд сесії Гусятинської селищної ради проект рішення щодо затвердження старости у відповідному старостинському окрузі.

5.4. Кандидатура старости відповідного старостинського округу, не підтримана Гусятинською селищною радою, не може бути повторно внесена для затвердження в цьому старостинському окрузі протягом поточного скликання Гусятинської селищної ради.

 

 

 

Секретар селищної ради                                                                  Ігор ЛИСАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь