від 26 червня 2024 року № 145 "​​​​​​Про затвердження Положення про порядок використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18"

Дата: 27.06.2024 16:10
Кількість переглядів: 81

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

26 червня 2024 року                        смт Гусятин                                           № 145

 

Про затвердження Положення

про порядок використання

спеціалізованого автобуса СКС RMS-18

  

         З метою раціонального використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18, який перебуває на балансі відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради, відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» та методичних рекомендацій з нормування витрат палива, електричної енергії, мастильних, інших експлуатаційних матеріалів автомобілями та технікою, керуючись пунктом 3 частини четвертої статті 42, частиною шостою статті 59 та статтею 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Гусятинської селищної ради

ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити Положення про порядок використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18, який перебуває на балансі відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради (додаток 1).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Наталію  Мацко. 

 

Селищний голова                                                       Степан КАРПО

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету 

Гусятинської селищної ради від 

26.06.2024 року №145

 

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ПОРЯДОК ВИКОРИСТАННЯ СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО

АВТОБУСА СКС RMS-18

 

І. Загальні положення

1. Це Положення визначає порядок використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18, закріпленого за відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради, який є його балансоутримувачем,  під час організації нерегулярних безоплатних перевезень здобувачів освіти, педагогічних та непедагогічних працівників закладів та установ освіти Гусятинської селищної ради.

2. Положення розроблено відповідно до Конституції України, законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", "Про дорожній рух", "Про автомобільний транспорт", Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року № 176.

ІІ. Організація перевезень

1. Організація перевезень учнів, вихованців педагогічних працівників, інших працівників установ і закладів освіти, підпорядкованих відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради спеціалізованим автобусом СКС, здійснюється  відповідно до чинних нормативно-правових актів України із забезпеченням безпеки дорожнього руху та  перевезень пасажирів.

 2. Фінансування організації перевезень спеціалізованим автобусом СКС RMS-18 здійснюється за рахунок коштів бюджету Гусятинської селищної ради та інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Утримання, ремонт, обслуговування спеціалізованого автобуса СКС RMS-18, придбання запасних частин тощо здійснюється за кошти бюджету Гусятинської селищної ради.

 3. Спеціалізований автобус СКС RMS-18 є спеціальним транспортним засобом для нерегулярних перевезень, що здійснюються:

- для забезпечення участі учасників навчально-виховного процесу в нарадах, семінарах, конференціях, інших заходах місцевого, районного, регіонального, обласного, Всеукраїнського рівнів;

- для здійснення нерегулярних перевезень здобувачів освіти та педагогів закладів освіти, інклюзивно-ресурсного центру до місць проведення позакласних і позашкільних, районних, зональних та обласних виховних, культурно-масових заходів, олімпіад, конкурсів, спортивних та туристичних змагань відповідно до наказу начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради;                                                                                        - для організації підвезення учасників зовнішнього незалежного оцінювання, національного мультипредметного тесту  з числа випускників закладів освіти громади до пунктів тестування та в зворотному напрямку;                                          - для забезпечення екскурсійного обслуговування учнівської молоді, зокрема й за кошти батьків, благодійників;                                                                                   - для підвезення працівників структурних підрозділів відділу освіти, установ і закладів освіти, підпорядкованих відділу освіти, для виконання ними посадових обов’язків чи доручень начальника відділу освіти;                                                     - для виконання окремих господарських і управлінських функцій, покладених на відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради.

4. Спеціалізований автобус СКС RMS-18  може бути використаний для організації навчальних екскурсій учнів/вихованців за рахунок коштів батьків, спонсорів або інших джерел у вільний час, якщо це не перешкоджає організації навчально-виховного процесу.

 5. Для використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18 з метою здійснення нерегулярних перевезень організованих груп дітей  за межі територіальної громади, водію необхідно мати відповідну документацію (маршрутний лист, наказ по установі, яка використовує автобус, список осіб, які перевозяться).

6. Використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18 для інших потреб дозволяється лише з метою недопущення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, виконання завдань оборонної, мобілізаційної та евакуаційної роботи відповідно до рішень Гусятинської селищної ради, її виконавчого комітету, розпоряджень Гусятинського селищного голови.

 7. Використання спеціалізованого автобуса СКС RMS-18 для потреб, не передбачених цим Положенням, можливе лише за письмовою згодою (доручення, розпорядження)  Гусятинського селищного голови. В такому випадку, витрати на пальне здійснюються за рахунок коштів замовника (якщо інше не передбачено дорученням чи розпорядженням селищного голови).

 

ІІІ. Повноваження відділу освіти відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради

Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради:

1. Забезпечує проведення інструктажів з питань охорони праці для водія спеціалізованого автобуса СКС.

2. Забезпечує страхування транспорту, проведення техоглядів та ведення необхідної технічної документації.

3. Здійснює регулярне технічне обслуговування та ремонт спеціалізованого автобуса СКС (придбання запчастин, ремонт транспорту як власними силами, так і на спеціалізованих технічних станціях).

4. Затверджує наказом начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради норми витрат пального та мастильних матеріалів для спеціалізованого автобуса СКС відповідно до Методичних рекомендацій з нормування витрат палива, електричної енергії, мастильних, інших експлуатаційних матеріалів автомобілями та технікою розроблених Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

5. Забезпечує дотримання правил перевезення пасажирів у період дії карантинних обмежень та воєнного стану.

ІV. Обов’язки керівника закладу загальної середньої освіти

 Керівник закладу освіти:

1. Призначає наказом відповідального за організацію перевезень і супроводжуючих, організовує їх своєчасний інструктаж і навчання.

2. Інформує батьків дітей або осіб, що їх замінюють, про умови організації перевезень спеціалізованим автобусом СКС.

3. Затверджує наказом списки учнів/вихованців, які перевозяться із зазначенням пунктів посадки і висадки.

V. Контроль за дотриманням вимог безпеки перевезень та за цільовим використанням спеціалізованого автобусу СКС

 1. Контроль за дотриманням вимог безпеки перевезень здійснює відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради.

 2. Контроль за цільовим використанням спеціалізованого автобуса СКС, за дотриманням вимог чинного законодавства щодо організації перевезень здійснює начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради.

 

Керуючий справами виконавчого
комітету селищної ради                                   Ярослав ШМОКАЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь