Відбулося засідання Ради ВПО при Гусятинській селищній раді

Дата: 12.03.2024 16:41
Кількість переглядів: 633

 

 

Сьогодні у приміщенні Гусятинської селищної ради під головуванням заступниці Гусятинського селищного голови Наталії Мацко відбулося чергове засідання Ради внутрішньо переміщених осіб. У засіданні взяли участь представники благодійних організацій «БФ «Рокада», «Медейр», громадської організації «Файнадія», внутрішньо переміщені особи, керівники окремих структурних підрозділів та комунальних закладів, установ селищної ради, працівники місцевого центру зайнятості. 

 

Перед присутніми виступила голова Ради ВПО Наталія Мацко, яка  довела до відома зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2023 №709, що набрали чинності з 01.03.2024р.

 

Наталія Козир, провідний фахівець з питань зайнятості Гусятинського управління Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості, ознайомила присутніх з новими можливостями для внутрішньо переміщених осіб, які пропонує державний центр зайнятості.

 

Завідувач сектору «Служба у справах дітей» Гусятинської селищної ради Ігор Скопецький інформував про надання статусу дітям, які постраждали внаслідок війни та збройних конфліктів.

 

Про особливості надання безоплатної правничої допомоги для ВПО розповіла Наталія Янцевич – начальник Гусятинського бюро правової допомоги.

 

Пішко Ольга Володимирівна, спеціаліст по роботі з ВПО Міжнародної благодійної організації «Медейр», довела до відома присутніх про можливості для внутрішньо переміщених осіб стосовно покращення умов проживання (дрібні ремонти, комунікації), сприяння пошуку збільшення доходу сім'ї (фінансування навчання, закупівля засобів праці) та ін.

 

Представниця благодійної організації «БФ «Рокада» вручила заступниці селищного голови Наталії Мацко Подяку за організацію роботи в громаді щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, в тому числі жінкам з дітьми, людям з інвалідністю та іншим категоріям населення. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь