Обговорення проєкту освітньо-професійної програми спеціальності 029 “ Інформаційна, бібліотечна та архівна справа ” зі стейкхолдерами

Дата: 06.03.2024 08:43
Кількість переглядів: 628

 

 

З метою удосконалення освітньо-професійної програми «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», підготовки фахових молодших бакалаврів за  спеціальністю 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» галузі знань 02 Культура і мистецтво, зокрема навчального плану підготовки фахівців 2024 року вступу за вказаною ОПП, 05 березня 2024 року на базі Гусятинської селищної територіальної громади відбулася зустріч проєктної групи з оновлення та супроводу освітньої програми (гарант програми – доктор філософії Руслана Гадюк, члени проєктної групи: заступник директора з навчальної роботи Оксана Кащишин, голова циклової комісії документознавства Марія Палагута, викладач спецдисциплін Людмила ДРЕВНЯК ) зі стейкхолдерами.

    У зустрічі   щодо оновлення і покращення змісту, окреслення перспектив розвитку ОПП «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» участь взяли: Наталія Мацко, заступниця Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів, Галина Новіцька, директорка комунального закладу "Гусятинська публічна бібліотека", Галина Ковальська, завідувачка комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради», Ольга Семеняк, начальниця загального відділу Гусятинської селищної ради, Христина Ратушняк, студентка 3 курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Гусятинського фахового коледжу ТНТУ ім І. Пулюя.

   З вітальним словом до учасників звернулась заступниця директора з навчальної роботи Гусятинського фахового коледжу ТНТУ ім.І. Пулюя Оксана Кащишин, яка проінформувала про основні зміни у представленому до обговорення проєкті освітньо-професійної програми «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», акцентувала на важливості відкритого, критичного, об’єктивного діалогу між учасниками зустрічі.

  Голова циклової комісії документознавства Марія Палагута під час презентації проєкту освітньої програми зупинилась на основних її складових (загальна інформація, мета, особливості, програмні компетентності та результати навчання, ресурсне забезпечення реалізації програми тощо). Особливу увагу було приділено освітнім компонентам та обґрунтуванню змістовного наповнення навчального плану.

Слід зазначити, що жодних сумнівів на рахунок актуальності та правильності вибору у стейкхолдерів не викликав перелік дисциплін, які є обов’язковими компонентами циклу загальної та спеціальної (фахової) підготовки.

По завершенню представлення проєкту освітньо-професійної програми «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»  учасники заходу перейшли до його обговорення та висловлювання власних думок і пропозицій.

Під час обговорення ОП рекомендовано акцентувати увагу на практико- зорієнтованому навчанні студентів, задля формування та закріплення у них затребуваних навичок для майбутньої професійної діяльності. Запропоновано розширити бази технологічної практики шляхом залучення до співпраці, крім державних організацій, бібліотек, архівних установ, приватні підприємства, інформаційні установи, які мають різні напрями комерційної діяльності.

Звернули увагу, що обoв’язкoвими вимoгaми до випускників програми є вміння oперувaти власними знaннями, бути готовим змінюватись та пристосовуватись до нових пoтреб ринку прaцi, впроваджувати новітні технології в процеси документування управлінської інформації, наголосили на значущості застосування новітніх технологій автоматизованої oбрoбки, систематизації та aнaлiзу iнфoрмaцiї. Стейкхолдерами також запропоновано шодо формування навичок дослідницького спрямування, планування власної науково-педагогічної діяльності як необхідної складової роботи керівника у галузі.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь