ЗАХОДИ ЩОДО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2024 12:21
Кількість переглядів: 795

    

Сьогодні, 15 лютого, в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена виведенню радянських військ з Афганістану у 1989 році.

У смт Гусятин біля пам’ятного знака загиблим воїнам-афганцям відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ із Афганістану. Участь у заході взяли учасники бойових дій, духовенство, представники селищної ради та громадськість.

Отець  Роман Кріса відправив поминальну панахиду, вшанувавши пам'ять тих, хто поклав своє життя на  чужій землі та сучасних Героїв, які полягли, захищаючи свою Батьківщину.

Під час заходу звучала молитва за здоров’я спілчанців, а також військовослужбовців, які сьогодні боронять кордони нашої держави.

Голова Гусятинської районної спілки ветеранів Афганістану Михайло Храпливий, виступаючи перед присутніми, ділився сумними спогадами, згадуючи бойових побратимів. Розповів, що сьогодні афганці не стоять осторонь подій, що проходять на півдні та сході нашої держави, беруть участь у бойових діях, займаються волонтерством, роблять усе, щоб пришвидшити Перемогу. Подякував керівництву громади за розуміння, підтримку та фінансову допомогу. Напередодні учасники спілки разом із громадською організацією військовослужбовців побували на могилах своїх товаришів, а також тих, хто загинув під час російської агресії проти України.

Звертаючись до ветеранів, заступник Гусятинського селищного голови Віктор Гудь подякував воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі, за те, що  сьогодні відстоюють суверенність та недоторканість кордонів нашої держави у боротьбі з російським ворогом.

До підніжжя пам’ятного знака покладено квіти та запалені лампадки.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь