22 січня – День Соборності України

Дата: 22.01.2024 08:00
Кількість переглядів: 588

 

Фото без опису

 

 

 

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року № 42.

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією. Основоположною віхою українського державотворення, яка увінчала соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності держави у боротьбі з російським агресором. Наша мета – зберегти незалежність Батьківщини, попри негаразди та виклики сьогодення. Адже ціна нашої волі надто висока - тисячі людських жертв…

У цей день згадаємо усіх Героїв української державності, які загинули у боротьбі за право на вільну, незалежну, соборну Україну.

Низький уклін всім, хто у скрутні для нашої країни часи постав  і сьогодні стоїть на захисті територіальної цілісності та національних інтересів.

День Соборності є надзвичайно актуальним та одним із найважливіших пам’ятних днів для нашої країни. Це нагадування кожному українцю про те, що сила держави – у національній єдності та територіальній цілісності українських земель. Соборність – це мета нашої Перемоги.

Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Наша єдність – наша зброя. Єднаймося!


 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь