від 30 грудня 2020 року №118-од "Про створення комісії із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням"

Дата: 30.12.2020 10:12
Кількість переглядів: 35

 

 

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

 ГУСЯТИНСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 30 грудня 2020 року                                                         № 118-од

Про створення комісії

із загальнообов'язкового державного

соціального страхування у зв'язку з

тимчасовою втратою працездатності

та витратами, зумовленими похованням

       У зв’язку з проведеними організаційними та кадровими змінами, керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про загальнообов'язкове  державне соціальне страхування», Положенням про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 19.07.2018 року № 13: 

           1. Утворити комісію із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (далі – комісія із соціального страхування) у такому складі:

Голова комісії із соціального страхування:

ШМОКАЛЮК Ярослав Зіновійович, керуючий справами виконавчого комітету Гусятинської селищної ради;

Заступник голови комісії із соціального страхування:

ГУДЬ Віктор Зіновійович, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів;

Члени комісії із соціального страхування:

МИХАНЦОВА Світлана Анатоліївна, спеціаліст I категорії відділу бухгалтерського обліку та звітності Гусятинської селищної ради;

 

КОЗИР Олег Сергійович, спеціаліст I категорії з питань кадрової роботи юридичного відділу Гусятинської селищної ради;

СЕНДЗЮК Ганна Мар’янівна, спеціаліст I категорії загального відділу Гусятинської селищної ради.

           2. Затвердити Положення про комісію Гусятинської селищної ради із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, що додається.

           3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Гусятинський селищний голова                            Степан КАРПО

 

                                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження селищного голови       

                                                                  від 30.12.2020 р. № 118-од.

 

ПОЛОЖЕННЯ

 про комісію Гусятинської селищної ради  із загальнообовязкового державного соціального страхування

 у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

 

1. Загальні положення. 

1.1. Комісія Гусятинської селищної ради із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (далі – комісія із соціального страхування) діє відповідно до частини 3  статті 30 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” і в своїй діяльності керується вказаним Законом, Статутом Фонду соціального страхування України, цим Положенням, а також іншими нормативно-правовими актами, що регулюють питання матеріального забезпечення за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

1.2. Організація роботи комісії із соціального страхування здійснюється її членами.

Члени комісії виконують свої обов’язки на громадських засадах.

Рішення про делегування членів до комісії із соціального страхування оформлюються розпорядженням Гусятинського селищного голови.

1.3. Комісія із соціального страхування підзвітна роботодавцю, а її робота в установленому порядку підлягає перевірці органами  Фонду  соціального страхування України (далі – Фонд).

1.4. Роботодавець сприяє роботі комісії із соціального страхування, створюючи для цього необхідні умови шляхом надання приміщення з відповідним обладнанням для проведення її засідань та узгодження  питань  про їх проведення у зручний для членів комісії час з додержанням умов оплати праці за їх місцем роботи.

1.5. На роботодавця покладається забезпечення комісії із соціального страхування інформаційними та довідковими матеріалами, організація та проведення спільно з робочими органами відділень Фонду навчання їх членів з питань  загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

         2. Права і обов’язки комісії із соціального страхування

2.1. Комісія із соціального страхування має право:

– отримувати від роботодавця відомості щодо суми фінансування Фондом для надання матеріального забезпечення найманим працівникам;

– отримувати від робочого органу виконавчої дирекції Фонду або його відділення безкоштовні консультації з питань застосування законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності;

– звертатися за необхідності до робочих органів виконавчої дирекції Фонду або його відділень щодо перевірки правильності видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам селищної ради;

– перевіряти дотримання застрахованими особами режиму, визначеного лікарем на період тимчасової непрацездатності;

– звертатися до робочих органів виконавчої дирекції Фонду або його відділень у разі спору між комісією  із соціального страхування та роботодавцем з питань надання матеріального забезпечення застрахованим особам селищної ради, а також у випадку невиконання роботодавцем рішень комісії;

– вносити до робочих органів виконавчої дирекції Фонду або його відділень пропозиції по організації та удосконаленню роботи по соціальному страхуванню в селищній раді.

2.2. Комісія із соціального страхування підприємства зобов’язана:

– приймати рішення про призначення матеріального забезпечення;

– приймати рішення про відмову в призначенні матеріального забезпечення, про припинення його виплати (повністю або частково), розглядати підставу і правильність видачі та заповнення листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення;

– здійснювати контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення застрахованим особам міської ради за рахунок коштів Фонду як за власною ініціативою, так і у зв’язку із зверненням застрахованих осіб;

– вживати заходів по своєчасному наданню в селищній раді застрахованим особам матеріального забезпечення за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності;

– брати участь у перевірках, що здійснюються в селищній раді робочими органами виконавчої дирекції Фонду з питань правильності використання страхових коштів, надавати контролюючим органам необхідні документи та пояснення з питань, що виникають під час перевірок;

– здійснювати заходи по усуненню виявлених комісією із соціального страхування та контролюючими органами порушень з питань надання матеріального забезпечення, використання страхових коштів.

         3. Повноваження комісії із соціального страхування

 3.1. Комісія із соціального страхування:

3.1.1. Приймає рішення про  призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення (допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), вагітності та пологах, на поховання)  і передає  його  роботодавцю для проведення виплат,  здійснення розрахунків тощо. Приймає  рішення про припинення виплати матеріального забезпечення (повністю або частково). Перевіряє правильність видачі та заповнення документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

3.1.2. Здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою  матеріального забезпечення застрахованим особам.

3.1.3. Бере участь у перевірках дотримання хворими призначеного режиму лікування.

Веде облік осіб, які часто та довго хворіють (особи, які за останні 12 місяців були  непрацездатними з  приводу одного захворювання не менше трьох випадків із загальною  кількістю днів непрацездатності  30-40  днів  або з приводу різних захворювань не менше чотирьох випадків за останні 12 місяців  із  загальною кількістю днів непрацездатності 40-50 днів), а також осіб, які отримали листки непрацездатності у зв’язку із невиробничими травмами, інформує та вносить пропозиції з питань зниження рівня захворюваності роботодавця та  представнику застрахованих осіб.

3.1.4. Здійснює контроль за своєчасним  направленням  до робочих органів відділень  Фонду заяв-розрахунків про нараховані застрахованим особам суми матеріального  забезпечення.  Проводить щоквартально  аналіз  використання коштів  Фонду в селищній раді.

3.1.5.  Вносить пропозиції роботодавцю щодо відшкодування Фонду витрат по коштах Фонду, проведених з порушенням чинного законодавства або використаних не за призначенням, ініціює перед робочим  органом  відділення Фонду питання про відшкодування Фонду витрат на виплату допомоги по тимчасовій  непрацездатності у зв’язку із травматизмом невиробничого характеру у випадках, якщо це сталося з вини інших юридичних або фізичних осіб.

3.1.6. Розглядає скарги працівників селищної ради на рішення комісії із соціального страхування по наданню матеріального забезпечення та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду, здійснює заходи по розв’язанню викладених у них питань.

3.1.7. Проводить у селищній раді роз’яснювальну роботу та надає консультації з питань надання матеріального забезпечення  та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду.

3.1.8. Забезпечує гласність роботи комісії із соціального страхування з питань   надання матеріального забезпечення та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду.

       4. Організація роботи комісії із соціального страхування

 4.1. Основною формою роботи комісії є засідання, які проводяться за потребою. Члени комісії беруть участь у її засіданнях особисто без права передання своїх повноважень іншим посадовим особам.

Комісія правомочна приймати рішення за наявності на засіданні більше половини її членів за наявності  представника кожної сторони. Засідання комісії протоколюється. Рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів комісії. У разі рівного розподілу голосів голос голови є вирішальним.

4.2. Рішення комісії із соціального страхування оформлюються протоколом в день їх прийняття.

          5. Вирішення спорів

5.1. Рішення комісії із соціального страхування про призначення або відмову у призначенні матеріального забезпечення та надання соціальних послуг може  бути оскарженим застрахованою особою до робочого органу відділення Фонду, де перебуває на обліку підприємство, протягом 5 днів з моменту отримання повідомлення про таке призначення або відмову, що не позбавляє права застрахованої особи звернутися з цих  питань до суд.

 

 

 

  Керуючий справами виконавчого комітету

  Гусятинської селищної ради                                   Ярослав ШМОКАЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь