Про розгляд проєкту селищного бюджету на 2024 рік

Дата: 21.12.2023 16:50
Кількість переглядів: 764

 

 

Фото без опису

 

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, на якому,  зокрема схвалено проєкт селищного бюджету на 2024 рік. У проєкті бюджету враховано пропозиції, рекомендації,  чинні нормативно – правові документи, а також ситуацію у державі.

                Проєкт основного фінансового документу громади розглядався на робочих нарадах за участю керівників та бухгалтерів структурних підрозділів, комунальних закладів, установ та підприємств, депутатів Гусятинської селищної ради, підприємців.

     Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» негативний вплив для селищного бюджету має вилучення на користь держбюджету 100 % обсягу надходжень податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами. Це надходження від Тернопiльського ОТЦК та СП, ГУНП в Тернопільській області; 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Орієнтовний обсяг втрат бюджету громади у 2024 році складе п’ять мільйонів п’ятсот  тисяч гривень.

           Частина ПДФО, яка буде вилучатися у 2024 році  з місцевих бюджетів, має спрямовуватись на цілі безпеки та оборони, а саме:

  • 45% – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України  на здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки та обладнання (на дрони);
  • 45% – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України на виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення (для розгортання виробництва боєприпасів та зброї);
  • 10% – військовим частинам відповідно до сплаченого ПДФО у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

            Разом з тим, ще з 1 жовтня до 31 грудня цього року «військовий ПДФО» нашої громади спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%, а саме: Державна служба спецзв’язку та захисту інформації на дрони і Міноборони на закупівлю артилерійських систем. У зв’язку з цим, із селищного бюджету в ІV кварталі 2023 року вилучено один мільйон двісті шістдесят тисяч сімсот гривень.

            Також у проєкті змін до Програми підтримки військових частин Збройних Сил України передбачаються кошти селищного бюджету  на  2024 та 2025 роки по два  мільйони гривень щорічно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь