Про затвердження Програми розвитку місцевого самоврядування Гусятинської селищної ради на 2024-2026 роки

Дата: 04.12.2023 12:42
Кількість переглядів: 89

 

 

 

Проєкт

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

від 01 грудня  2023 року                                                                       №1957/01-38

 

Про затвердження Програми розвитку

місцевого самоврядування Гусятинської

селищної ради на 2024-2026 роки

 

            З метою забезпечення подальшого зміцнення організаційних засад розвитку місцевого самоврядування, поінформованості громадян про роботу органів місцевого самоврядування та налагодження зворотного зв’язку, розвитку громадянського суспільства, ефективності роботи депутатського корпусу, відповідно до  Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Європейської хартії місцевого самоврядування, ратифікованої Законом України від 15 липня 1997 року  та керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Гусятинська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму розвитку місцевого самоврядування   Гусятинської селищної ради на 2024-2026 роки (додаток 1).

2. Фінансовому відділу Гусятинської селищної ради забезпечити фінансування Програми в межах коштів, передбачених бюджетом громади.

3. Копію рішення направити в фінансовий відділ, відділ бухгалтерського обліку та звітності, загальний відділ селищної ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Гусятинський селищний  голова                                        Степан КАРПО  

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення  селищної ради

від 01.12. 2023 року № 1957/01-38

 

                                                   П Р О Г Р А М А

 розвитку місцевого самоврядування  Гусятинської селищної ради на 2024-2026 роки.

                                            І. ПАСПОРТ   ПРОГРАМИ 

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Гусятинська селищна рада

2.

Правове обґрунтування Програми

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про статус депутатів місцевих рад».  Указу Президента України від 30.08.2001 № 749/2001 «Про державну підтримку розвитку місцевого самоврядування в Україні».

3.

Розробник Програми

Загальний відділ

4.

Співрозробники Програми

-

5.

Відповідальний виконавець Програми

Гусятинська селищна рада

6.

Учасники Програми

Гусятинська селищна рада

7.

Термін реалізації Програми

2024-2026 роки

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми (для комплексних програм)

Селищний бюджет

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

300,00 тис. грн.

 

 

2. Проблеми, на розв'язання яких спрямована Програма

 

     Дана Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про статус депутатів місцевих рад».

     Програма направлена на забезпечення розвитку громади, виконання правового статусу депутата селищної ради як представника інтересів селищної ради, створення належних умов для їхньої роботи, забезпечення ефективної діяльності членів виконавчого комітету, а також на здійснення заходів пов’язаних з виконанням представницьких функцій органу місцевого самоврядування.

 Зазначені заходи потребують належного фінансового забезпечення.

 

 3. Мета Програми

 

       Метою Програми є забезпечення розвитку місцевого самоврядування на території громади, пропагування історичної, культурної спадщини та  соціально - економічного потенціалу громади, розширення сфер впливу на організаційні процеси в селищній раді, активізація діяльності депутатського корпусу, створення відповідного іміджу селищної ради на всеукраїнському та міжнародному рівнях, залучення гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ та ВПО.

Селищна рада організовує вшанування та відзначення важливих для громади свят, подій державного та місцевого значення, подій, пов’язаних з агресією росії.

                

 4. Завдання Програми

 

   Завданнями Програми  є:

- налагодження постійної тісної співпраці селищної ради та виконавчого комітету з виборцями, з бізнесом, владою  та  громадськими організаціями;

- організація та проведення громадських слухань та участь у масових заходах, що проводяться органами місцевого самоврядування;

- проведення моніторингу громадської думки селищної ради з питань життєдіяльності  громади , соціологічних досліджень щодо вивчення та надання детальної оцінки соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в громаді;

-забезпечення депутатів довідково-інформаційними матеріалами  необхідними для здійснення депутатських  повноважень;

-налагодження міжнародних зв’язків, встановлення взаємовигідного транскордонного та міжнародного співробітництва в інтересах селищної ради;

- здійснення  прийому делегацій з інших міст України з метою обміну досвідом;

 - забезпечення необхідних умов для представництва керівництва ради та депутатів селищної ради в заходах загальнодержавного і місцевого значення, суспільно-політичних подіях;

-  організація навчання депутатів, членів виконавчого комітету та працівників апарату та виконавчих органів, вивчення досвіду роботи рад різних рівнів;

- залучення гуманітарної допомоги;

- інформування  мешканців громади  про діяльність Гусятинської селищної ради, депутатів, селищного голови, його заступників, виконавчих органів і посадових осіб селищної ради, оприлюднення їх офіційної позиції та надання коментарів стосовно важливих тем у житті громади у засобах масової інформації.

 

5. Заходи спрямовані на виконання Програми.

 

1. Організація та проведення урочистих сесій, навчання депутатів, тематичних конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей, виставок, конкурсів, турнірів тощо, в тому числі із врученням цінних подарунків, сувенірів, квітів та інше.

2. Відзначення державних свят, визначних подій держави, які встановлені актами Президента України, Уряду України, свят та подій місцевого значення (при необхідності з відповідним буфетним обслуговуванням).

3. Виготовлення друкованої продукції, придбання грамот та подяк, рамок для них, оплата послуг банку з видачі готівки для виплати грошової винагороди нагородженим грамотами селищної ради. Придбання цінних подарунків, сувенірної та квіткової продукції та інше для планових заходів.

4. Організація та проведення заходів по обміну досвідом роботи  депутатського корпусу селищної ради, виконавчого комітету, активістів селищної ради, комунальних підприємств, установ, закладів, підпорядкованих  Гусятинській селищній раді.

          5. Організація  прийому і обслуговуванням іноземних представників і делегацій, делегацій міст-побратимів, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інших міст та регіонів України із метою встановлення міжнародних та партнерських зв’язків, взаємовигідного співробітництва , в т.ч.:

 -проведення офіційних прийомів представників та делегацій (сніданок, обід, вечеря);

 - транспортне забезпечення представників та делегацій (придбання ПММ);

 - придбання сувенірної продукції  та атрибутики громади;

  - оплата проживання в готелі;

  - оплата послуг перекладачів;

  - оплата послуг та робіт, пов’язаних з залученням та отриманням гуманітарної допомоги;

  - інші видатки.

6. Проведення опитувань громадської думки, оплата послуг щодо залучення до процесу прийняття рішень експертів, тренерів, консультантів та інших.

7. Забезпечення необхідних умов для участі представників громади та депутатів селищної ради в заходах, які сприяють зміцненню міжнародних відносин, в т.ч. поїздках за кордон або в межах України (автотранспортні послуги, видатки  на проживання,  придбання сувенірної продукції та інше).              

  8.Участь селищної ради в роботі організацій, які сприяють розвиткові місцевого самоврядування в Україні (членство в асоціаціях).

 

6. Фінансове забезпечення  Програми

 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету. Видатки на виконання Програми передбачаються при формуванні показників бюджету, виходячи з реальних фінансових можливостей у бюджетному році.

При зміні цінової політики на послуги та товари на ринку країни з метою  забезпечення реалізації усіх запланованих селищною радою заходів протягом  терміну дії програми виконавці програми можуть ініціювати внесення змін до програми на підставі даних аналізу щодо стану її виконання.

Реалізація Програми розрахована на 3 роки. Протягом її дії планується використати 300 тис.грн, з них: 100 тис.грн – у 2024 році; 100 тис.грн – у 2025 році; 100 тис.грн – у 2026 році.

 

7. Координація та контроль за ходом виконання  Програми

 

Виконання Програми здійснюється відповідальними виконавцями Програми за рахунок коштів селищного бюджету з урахуванням його можливостей у  бюджетному році.

           Головні розпорядники бюджетних коштів здійснюють також безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Програми, цільовим та ефективним використання коштів. Звіт про виконання Програми заслуховується селищною радою щорічно в січні року наступного за звітним.

 

 

Секретар селищної ради                                                                 Ігор ЛИСАК

 

 

 

 

 

                                                                              

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь