Про створення комісії щодо законності розташування та здійснення торгівлі у не встановлених місцях на території Гусятинської селищної ради

Дата: 31.10.2023 10:26
Кількість переглядів: 149

 

                      

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

20 жовтня  2023                                смт Гусятин                                             № 225

 

Про створення комісії щодо законності

розташування та здійснення торгівлі

у не встановлених місцях на

території Гусятинської селищної ради

        

З метою запобігання та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, з рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки та ін.) в смт Гусятин, керуючись пунктом 20  частиною 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до рекомендацій, зазначених у листі №19.2/254-23 від 22.06.2023 року, у звязку із змінами у розподілі обов’язків між заступниками Гусятинського селищного голови та проведеними кадровими змінами, виконавчий комітет Гусятинської селищної ради

ВИРІШИВ:

  1. Створити комісію Гусятинської селищної ради щодо запобігання та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, з рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки та ін.) на території Гусятинської селищної ради (додаток 1).
  2. Затвердити Положення про комісії Гусятинської селищної ради щодо запобігання та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, з рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки та ін.) на території Гусятинської селищної ради (додаток 2).
  3. Комісії Гусятинської селищної ради щодо запобігання та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, з рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки та ін.) на території Гусятинської селищної ради забезпечити проведення рейдів по запобіганню несанкціонованої торгівлі в селищі.
  4. Суб’єктам господарювання, що забезпечують функціонування Гусятинського ринку, рекомендувати:

4.1. Вживати дієвих заходів щодо припинення стихійної торгівлі на прилеглих до ринків територій.

4.2. Сприяти виділенню додаткових торговельних місць на території ринків для місцевих товаровиробників.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти заступника Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Михайла ГУДЗА.

 

 Селищний голова                                                Степан КАРПО

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету

від 20.10.2023р. №225

 

Склад комісії Гусятинської селищної ради щодо запобігання та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, з рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки та ін.) на території Гусятинської селищної ради

 

Голова комісії: Гудз Михайло Ярославович – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів;

Секретар комісії: Соболь Володимир Ігорович –головний спеціаліст  юридичного відділу селищної ради;

Члени комісії:

Дунець Богдан Тимофійович (за згодою), головний спеціаліст відділу безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області;

Дмитришин Степаан Михайлович (за згодою), начальник сектору превенції патрульної поліції відділення поліції № 3 (смт. Гусятин) Чортківського районного відділу поліції ГУНП в Тернопільській області;

Стельмащук Микола Володимирович – головний спеціаліст відділу архітектури,  містобудування ,земельних ресурсів та комунального майна.

Біленька Ольга Орестівна-начальник Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області (за згодою)

           Овчар Роман Тадейович-завідуючий ринком Гусятинського СТ.

 

Примітка: установити, що у разі персональних змін у складі Комісії або відсутності осіб, які входять до складу Комісії, у зв’язку з відпусткою, хворобою чи з інших причин, особи, які виконують їх обов’язки, входять до складу Комісії за посадами.

 

Керуючий справами виконавчого                                                                        

комітету  селищної ради                                               Ярослав ШМОКАЛЮК

 

 

 

 

 

Додаток 2

 до рішення виконавчого

комітету

від 20.10.2023р. №225

 

Положення

про комісії Гусятинської селищної ради щодо запобігання та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, з рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки та ін.) на території Гусятинської селищної ради

 

  1. Загальні положення

1.1. Комісія щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Гусятинської селищної ради (далі – Комісія) створена з метою реалізації заходів, спрямованих на запобігання виникнення стихійної торгівлі та ліквідацію осередків несанкціонованої торгівлі на території Гусятинської селищної ради у невстановлених для цього містах харчовою та рослинною продукцією, промисловими товарами, якісного покращення благоустрою, недопущення інфекційних захворювань і продовольчої небезпеки споживчого ринку, захисту прав споживачів та запобігання вчиненню адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.

1.2. Комісія є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, що утворюється згідно рішення виконкому Гусятинської селищної ради.

1.3. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями), «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами та доповненнями), «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (зі змінами та доповненнями), «Про благоустрій населених пунктів», «Про Національну поліцію», Кодексом України про адміністративні правопорушення, указами та розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, розпорядженнями міського голови та цим Положенням, іншими підзаконними нормативно-правовими актами, тощо. 

  1. Основні завдання Комісії:

2.1. Розгляд звернень громадян та суб’єктів господарювання щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі.

2.2. Взаємодія з підприємствами, установами, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, громадськими організаціями, суб’єктами господарювання з метою розгляду та вирішення питань щодо ліквідації стихійної торгівлі.

2.3. Координація уповноважених органів щодо забезпечення здійснення заходів з ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади та прийняття відповідних рішень.

2.4. Проведення профілактичної, інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання та фізичними особами, спрямованої на ліквідацію та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Гусятинської селищної ради, роз’яснення населенню через засоби масової інформації про небезпеку споживчих товарів, придбаних у стихійних місцях торгівлі, проведення роботи, спрямованої на переміщення торгівців із місць несанкціонованої торгівлі на територію ринків громади.

2.5. Заслуховування суб’єктів господарювання, фізичних осіб (громадян), що здійснюють торговельну діяльність у невстановлених місцях Гусятинської селищної ради, щодо припинення стихійної торгівлі.

  1. Організація діяльності Комісії

3.1. Комісія утворюється рішенням виконавчого комітету Гусятинської селищної ради у складі голови, заступника голови, секретаря та членів Комісії. До участі в роботі Комісії можуть залучатися інші посадові особи селищної ради, суб’єкти господарювання, представники громадських організацій громади, засобів масової інформації за узгодженням з Головою Комісії.

3.2. Голова Комісії:

- керує роботою Комісії;

- визначає дату, час і місце проведення засідання Комісії;

- веде засідання Комісії;

- вносить зміни до складу Комісії у разі потреби;

- здійснює контроль за виконанням прийнятих Комісією рішень.

3.3. У разі відсутності голови Комісії, його обов’язки виконує заступник голови.

3.4. Формою роботи Комісії є засідання, які проводяться за рішенням голови Комісії, у разі потреби. 

3.5. За результатами розгляду питань Комісією приймається рішення. Рішення приймаються більшістю голосів, за присутності на засіданні не менше 2/3 її членів. У разі рівного розподілу голосів, голос головуючого є вирішальним. 

3.6. Засідання Комісії оформлюються протоколом, який веде секретар Комісії. Підписує голова, або заступник в разі відсутності голови. Рішення Комісії доводяться до виконавців секретарем Комісії.

3.7. Рішення Комісії, прийняті у межах компетенції, є обов’язковими для виконання.

  1. Повноваження Комісії

4.1. Запрошувати для заслуховування на засідання Комісії суб’єктів господарювання, фізичних осіб (громадян), що здійснюють торговельну діяльність у невстановлених місцях Кремінської територіальної громади, та надавати рекомендації щодо припинення стихійної торгівлі.

4.2. Одержувати в установленому порядку від підприємств, установ, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, суб’єктів господарювання інформацію, необхідну для виконання покладених завдань.

4.3. Проводити профілактичну, інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання та фізичними особами, спрямовану на ліквідацію та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Гусятинської селищної ради.

4.4. Приймати рішення щодо проведення заходів з ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Гусятинської селищної ради компетентними органами, згідно наданих повноважень.

 

 

Керуючий справами виконавчого

комітету селищної ради                                                Ярослав ШМОКАЛЮК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь