Про затвердження Програми мобілізації зусиль Гусятинської селищної ради, Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області із забезпечення надходжень до місцевого бюджету на 2023-2025 роки

Дата: 26.09.2023 15:24
Кількість переглядів: 144

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ П’ЯТА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

23 серпня 2023 року                      смт Гусятин                                            №1884

 

 

 

 

Про затвердження Програми мобілізації зусиль

Гусятинської селищної ради, Гусятинської ДПІ

ГУ ДПС у Тернопільській області із забезпечення

надходжень до місцевого бюджету на 2023-2025 роки

 

           З метою збільшення надходження коштів до місцевого бюджету на основі добровільного виконання платниками своїх податкових зобов'язань, дотримання фінансової дисципліни та керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Податковим кодексом України, враховуючи висновки постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва селищної ради, Гусятинська селищна рада

ВИРІШИЛА:

            1.Затвердити Програму мобілізації зусиль Гусятинської селищної ради, Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області із забезпечення надходжень до місцевого бюджету на 2023-2025 роки (додається).

            2. Фінансування програми  здійснювати в межах бюджетних асигнувань.

            3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва селищної ради.

 

 

Селищний голова                                                                           Степан КАРПО

 

 

 

                                                                                                                                                                                

                                                                         ЗАТВЕРДЖЕНО:

                                                                         Рішення селищної ради

                                                                         23 серпня № 1884

 

 

 

 

ПРОГРАМА

МОБІЛІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ ГУСЯТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ,  ГУСЯТИНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДХОДЖЕНЬ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НА 2023-2025 РОКИ

 

 

ПАСПОРТ

 

1.

Ініціатор розроблення програми

  Гусятинська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Тернопільській області (далі ГУ ДПС у Тернопільській області)

2.

Розробник програми

ГУ ДПС у Тернопільській області

3.

Співрозробники програми

Гусятинська селищна рада  

4.

Відповідальний виконавець програми

 ГУ ДПС у Тернопільській області

5.

Учасники програми

ГУ ДПС у Тернопільській області,

структурні підрозділи  Гусятинської селищної   ради 

 

6.

Термін реалізації програми

2023-2025

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

   150,0 тис.грн.

7.1.

коштів місцевого бюджету (в межах затвердженого кошторису)

     150,0 тис.грн.

 

І.Обґрунтування необхідності Програми

 

       Програма мобілізації зусиль Гусятинської селищної ради, Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області по забезпеченню надходжень до місцевого бюджету (в подальшому Програма) розроблена на основі Податкового кодексу України, Закону України “Про державну службу”, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

        Програма являє собою комплекс заходів, які сприятимуть розвитку економіки міста, і на цій основі, забезпеченню повного задоволення соціальних потреб. Зокрема, створенню сприятливих умов для розвитку підприємництва, збільшенню випуску якісних конкурентноздатних товарів, насиченню товарних ринків; зведенню до мінімуму негативного впливу на економіку міста тіньового бізнесу; максимальному поєднанню інтересів суб’єктів підприємницької діяльності - платників податків з інтересами податкової служби, надходженню коштів до бюджетів всіх рівнів на основі добровільного виконання платниками своїх податкових зобов’язань.

Гусятинською ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області в результаті вжиття заходів, спрямованих на реалізацію завдань з виконання планових показників надходжень до бюджету по суб'єктах господарювання протягом 2022 року мобілізовано 85,9 млн. грн. Розпис доходів виконано на 103,5%.

    Гусятинською ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області на постій основі вживаються заходи до підприємств, які мають заборгованість перед працівниками по заробітній платі, податку на доходи фізичних осіб та виплатах із соціального страхування.

            В 2022 році за рахунок вжитих до посадових осіб заходів впливу спільно з органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами, ліквідовувалась заборгованість по виплаті заробітної плати найманим працівникам по суб’єктах господарювання-юридичних особах та відповідно зменшилась заборгованість з виплати заробітної плати.

           Гусятинською ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області надано органам місцевого самоврядування перелік  СГД юридичних та фізичних осіб Гусятинського району для вжиття заходів до посадових осіб та підприємців на засіданнях комісій щодо забезпечення підвищення рівня заробітної плати, погашення заборгованості із виплати заробітної плати та оформлення трудових відносин з працівниками, а також недотримання умов Меморандумів, укладених з Гусятинською ДПІ  ГУ ДПС у Тернопільській області

             Приймалась участь фахівцями Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області в  засіданнях комісії при органах місцевого самоврядування з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків та внесення обов’язкових платежів, підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, на яких заслуховувались  СГД-юридичні та фізичні осіби. Крім цього, робочою групою за ініціативи Гусятинської ДПІ  ГУ ДПС у Тернопільській області, проведено комісійні обстеження стану дотримання чинного законодавства щодо оформлення трудових відносин та оплати праці об»єктів, на яких здійснюють діяльність СГД- юридичних та фізичних осіб, за результатами яких легалізовано наймані працівники, в тому числі шляхом укладення трудових договорів, договорів професійного навчання шляхом проведення стажування та договорів цивільно-правового характеру.

            За результатами проведеної кампанії декларування доходів громадян за 2022 рік громадянами Гусятинського району подано  податкові декларації  про майновий стан і доходи, в т.ч. на повернення податкової знижки.

  Зростанню довіри платників податків до органів Державної податкової  служби та податкової свідомості громадян щодо добровільної і своєчасної сплати податків сприяє кваліфіковане обслуговування платників податків в Центрі обслуговування платників Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області.

 За 2022рік послугами Центру обслуговування скористались більш як 12 тисяч відвідувачів з питань подання звітності, надання адмінпослуг та консультацій. Фахівцями Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області постійно платникам податків надаються  адмінпослуги.

           На покриття прямих витрат на здійснення функцій з адміністрування податків (вручення повідомлень-рішень на сплату податку, усунення порушень при нарахуванні та сплаті, застосуванні штрафних санкцій), які сплачуються до місцевого бюджету (податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та орендна плата з юридичних та фізичних осіб, єдиний податок на підприємницьку діяльність з юридичних та фізичних осіб, транспортний податок, податок на нерухоме майно, акцизний податок та інші), вжиття заходів по погашенню податкового боргу та заборгованості по єдиному внеску лише на 2023 рік потрібно щонайменше 40 тис. грн.

 

 

ІІ. Мета і основні завдання програми

  

            Програма мобілізації зусиль Гусятинської селищної ради, Головного управління ДПС у Тернопільській області по забезпеченню надходжень до місцевого бюджету на 2023-2025 роки враховує створення нових технологій податкової діяльності, які базуватимуться на використанні сучасної комп’ютерної техніки для створення бази, яка дозволить систематично і широко використовувати внутрішню та зовнішню інформацію для планування і виконання функцій щодо контролю за сплатою податків і зборів, аудиту, ефективної боротьби з ухиленнями від сплати і скорочення розмірів тіньової економіки.

            В цілому ж робота по адмініструванню податків та зборів, забезпеченню надходжень до місцевого бюджету, яка враховує нову філософію партнерських відносин з платниками податків включає в себе:

-удосконалення системи планування (прогнозування) та обліку надходжень до бюджету;

-удосконалення системи стягнення податків;

-впровадження сучасних інформаційних технологій в оподаткуванні;

-удосконалення роботи з платниками податків;

-покращення матеріально-технічної бази податкової служби.

 

 

III. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми

  

 Створення інформаційно-розвиненої державної податкової служби є запорукою успішного виконання завдань, визначених законодавством, що дозволить уникнути значної кількості наявних проблем.

            Реалізація програми забезпечить виконання Гусятинською ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області основних стратегічних цілей та організації надання послуг відповідно до світових стандартів якості обслуговування платників податків.

 

 

IV. Обсяги, джерела фінансування та строки виконання Програми

 

Джерелом фінансування заходів  програми є кошти місцевого бюджету.

 

                                                                                                                                                  тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

2023-2025 роки

Усього витрат на виконання Програми

Обсяг ресурсів, усього, у тому числі:

150,0

150,0

місцевий бюджет

150,0

150,0

 

 

V. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

За результатами реалізації програми передбачається досягнути розширення  бази оподаткування за рахунок:

- виявлення додаткових джерел наповнення місцевого бюджету, в тому числі від підприємств "мінімізаторів" та тих, що входять до груп "ризику" та щорічне збільшення  очікуваних поступлень  до місцевого бюджету :

- єдиного податку з  юридичних та фізичних осіб – підприємців;

- податку на доходи фізичних осіб;

- акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів ;

- податку на нерухоме майно;

- транспортного податку ;

- плати за землю .

- забезпечення системності та стабільності процесу оподаткування за рахунок модернізації роботи та зміцнення матеріально – технічної бази Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області;

- створення комфортних умов для платників податків в Центрі обслуговування платників та підвищення  оперативності  та якості надання адміністративних послуг;

- скорочення та ліквідація податкового боргу шляхом налагодження тісної співпраці з органами державної виконавчої служби, оперативного та своєчасного направлення податкових вимог СГД, які допустили податковий борг;

- створення умов для партнерських взаємовідносин фіскальної служби та платників податків;

- формування позитивної громадської думки щодо діяльності органів ДПС;

- впровадження сучасних інформаційних технологій з метою підвищення рівня інформаційної культури та загального освітнього рівня населення.

            В результаті виконання програми буде забезпечено повноцінне функціонування системи якісного надання податкових послуг, реалізацію  державної  політики в сфері оподаткування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VI. Напрями діяльності та заходи Програми  

 

Назва

Перелік

Строк

Вико

Джерела

Орієнтовні

Очікувани

напряму

заходів

вико­

навці

фінансу­

обсяги

й

діяльнос

програми

Нання

 

вання

фінансування

результат

ті

 

Заходу

 

 

(вартість ) тис. грн. у тому числі:

 

Матеріально-

Технічне

Забезпечення Гусятинської ДПІ

ГУ ДПС у Тернопільській області

Придбання

комп’ютерної та

копіювальної

техніки, серверів. Забезпечення робочих місць державних службовців необхідним обладнанням, інвентарем та іншими матеріалами, канцтоварами та послугами для здійснення покладених повноважень.

Поточний ремонт приміщення.

 

   2023-2025рр

ГУ ДПС у Тернопільській області

Місцевий

2023- 30

2024- 60

2025- 60

 

Підвищення

ефективності якісного виконання функціональних обов»язків, підвищення ефективності адміністрування податків та зборів, надання якісних послуг громадянам та бізнесу, як результат забезпечення наповнення дохідної частини бюджету а також приведення у  відповідність належних умов для ефективної роботи працівників Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області та для зручності клієнтів.

 

VIІ. Контроль за виконанням програми

 

     Виконання програми забезпечується Головним управління ДПС у Тернопільській області, виконавчими органами Гусятинської селищної ради. Координація дій щодо виконання заходів Програми покладена на Головне управління ДПС у Тернопільській області.

    Безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Програми здійснює відповідальний виконавець, а за цільовим та ефективним використанням коштів - головний розпорядник коштів.

    В ході реалізації Програми допускається коригування заходів, внесення змін і доповнень до програми.

 

Розробник програми: ГУ ДПС у Тернопільській області

 

 

Секретар селищної ради                                                                     Ігор ЛИСАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь