Відбувся молитовний сніданок

Дата: 22.06.2023 15:20
Кількість переглядів: 203

 

 

 

 

 

Сьогодні у смт Гусятин, уже вдруге, відбувся Молитовний сніданок, який зібрав представників місцевої влади, духовенства, членів сімей загиблих військовослужбовців, волонтерів для спілкування та молитви за наших захисників, Перемогу, Україну, Гусятинську громаду. Організаторами Молитовного сніданку виступили: служителі церкви ХВЄ смт Гусятин, Іван Гонтар-координатор з організації Молитовних сніданків  у Тернопільській області, відділ культури і туризму Гусятинської селищної ради.

Протягом останніх десяти років Молитовні сніданки в Україні перетворилися на значні національні та регіональні зібрання, що об’єднують українське суспільство на духовній платформі. Ці зустрічі регулярно проводяться в понад 80 державних установах і майже в кожному регіоні країни.

У нинішні складні часи, коли наша держава та весь український народ переживають випробування, молитовна згода та єдність набувають особливого значення у прагненні досягнення миру та спільної Перемоги над ворогом.

Під звуки пісні - реквієм «Пливе кача по Тисині» присутні вшанували хвилиною мовчання воїнів, які ціною свого життя захищали та відстоювали незалежність України.

До  присутніх із вітальним словом звернувся Гусятинський селищний голова Степан Карпо:

«Щиро дякую Богу, нашим захисникам та захисницям за змогу проведення Молитовного сніданку, який зібрав представників усіх конфесії, наших колег, представників різних структур та мешканців громади, Сьогодні ми повинні підтримувати християнські цінності, оберігати їх,  молитися про захист і Божу охорону для нашої громади та всієї України».

Молитви і промови виголошували отець Михайло Багінський - настоятель храму святого Антонія (РКЦУ), служитель церкви ХВЄ у смт Гусятин Микола Темечко, Руслан Поліковський- капелан, Саган Олег- пастор євангельської церкви у м.Чортків. Усі служителі у своїх промовах дякували Богу за допомогу, надію та віру у Перемогу над ворогом. Лише Бог зможе допомогти вирішити наші проблеми, а для цього потрібно багато молитись, жити згідно Божих заповідей та дотримуватись християнської етики та  моралі.

Також гостем на заході був міський голова Збаража Роман Полікровський. Він, звертаючись до присутніх, зокрема сказав, що молитва — це наша зброя, яка допомагає у цьому житті долати все. Тому потрібно постійно молитись за нашу державу, владу, народ. З Богом ми переможемо та відбудуємо нашу країну.

           Перед присутніми виступила волонтер Зоя Перегінець, яка подякувала усім за допомогу для військових, просила донатити на ЗСУ, щоб наближати нашу Перемогу.

                Іван Гонтар, координатор з організації Молитовних сніданків  у Тернопільській області, наголосив, що такі заходи у даний час дуже потрібні, щоб об’єднати усіх у спільній молитві до Бога за мир, спокій у нашій державі.

                 На молитовному сніданку звучали пісні у виконанні солістів комунальних закладів: «Гусятинський центр культури та дозвілля», «Гусятинська мистецька школа» та тріо сім’ї Дмитрик із смт Гусятин.

               Також кожен учасник заходу зачитував цитати з Біблії та молитву про мир, захисників, полонених, людей, які перебувають на окупованих територіях, сімей загиблих, владу, народ, нашу країну, щоб Бог дав терпіння та допоміг витримати  усі випробування сьогодення.

                Кульмінацією заходу стало спільне виконання усіма учасниками заходу пісні «Боже великий єдиний».

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь