Про належну організацію роботи консультативних пунктів Гусятинської селищної ради з питань цивільного захисту

Дата: 06.06.2023 11:41
Кількість переглядів: 76

 

 

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

31 травня 2023   року                        смт Гусятин                                       № 101

 

Про належну організацію роботи

консультативних пунктів

Гусятинської селищної ради з

питань цивільного захисту

 

Відповідно до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання розпорядження голови Чортківської районної державної адміністрації від 01.06.2021 р. №147/01-1 «Про створення та організацію роботи мережі консультативних пунктів з питань цивільного захисту при райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування», з метою підвищення ефективності інформаційно-просвітницької роботи з питань захисту та дій в умовах надзвичайних ситуацій за місцем проживання серед непрацюючого населення, яке не зайняте у сфері виробництва та обслуговування, з питань захисту та дій при загрозі виникнення або виникненні надзвичайних ситуацій, розпорядження Гусятинського селищного голови від 28 грудня 2022 року №176-од «Про створення та організацію консультативних пунктів з питань цивільного захисту»:

  1. Затвердити Положення про консультаційний пункт при Гусятинській селищній раді для надання населенню за місцем проживання інформації з питань цивільного захисту (додаток 1).
  2. Затвердити список консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при Гусятинській селищній раді та населених пунктах, які входять до її підпорядкування(додаток 2).
  3. Затвердити список відповідальних осіб та старостів населених пунктів Гусятинської селищної ради відповідальних за організацію діяльності та ведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у створених консультаційних пунктах(додаток 3).
  4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктора Гудя.

 

Гусятинський селищний голова                                          Степан КАРПО

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Гусятинської селищної ради

від 31 травня 2023р. №101

 

ПОЛОЖЕННЯ

про консультаційний пункт при Гусятинській селищній раді для надання населенню за місцем проживання інформації з питань цивільного захисту

 

І. Загальні положення

 

1. Це Положення визначає мету утворення, завдання за сферою діяльності, форми роботи та матеріально-технічне забезпечення консультаційного пункту при Гусятинській селищній раді для надання населенню за місцем проживання інформації з питань цивільного захисту (далі — Консультаційний пункт).

 

2. Консультаційний пункт утворюється з метою забезпечення права громадян на отримання від органів місцевого самоврядування інформації про надзвичайні ситуації, у зоні яких або у зоні можливого ураження від яких може опинитися місце їх проживання, а також про способи захисту від впливу небезпечних факторів, викликаних такими надзвичайними ситуаціями.

 

3. Через Консультаційний пункт забезпечується консультування населення з питань цивільного захисту від надзвичайних ситуацій та інших небезпечних подій, що виникли або можуть викинути, про способи та методи захисту від них, надання допомоги постраждалим, пожежної та техногенної безпеки.

 

4. Діяльність Консультаційного пункту організовується відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 444, інших нормативно-правових та організаційно-методичних документів, що регламентують навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

 

5. Перелік приміщень, які виділено для розташування Консультаційного пункту, особа відповідальна за організацію його роботи, порядок забезпечення Консультаційного пункту необхідним майном, літературою, навчальними посібниками і технічними засобами визначається відповідним розпорядженням Гусятинського селищного голови (старости, керівника організації, на базі якої створено пункт) (далі – голова).

 

6. Надання консультацій здійснюється в межах повноважень посадовими особами місцевого самоврядування, які залучаються до роботи у Консультаційному пункті рішенням Гусятинського селищного голови за поданням особи, відповідальної за організацію роботи Консультаційного пункту.

 

7. Діяльність Консультаційного пункту ґрунтується на принципах верховенства права, законності, відкритості, забезпечення якості безоплатної консультаційної допомоги.

 

ІІ. Основні завдання та форми роботи Консультаційного пункту

 

1. Консультаційний пункт забезпечує виконання Гусятинською селищною радою таких завдань:

інформування населення про методи реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій;

створення умов для оволодіння громадянами навичками користування найбільш поширеними засобами захисту і надання першої само- та взаємодопомоги.

 

2. Відповідно до мети та завдань за сферою діяльності основними формами роботи Консультаційного пункту є:

доведення через локальні засоби оповіщення та інші технічні засоби передавання (відображення) інформації до населення конкретних повідомлень щодо їх участі у заходах цивільного захисту у повсякденних умовах та у разі виникнення або загрози виникнення надзвичайних ситуацій та проявів терористичних актів;

надання інформаційної допомоги у телефонному режимі та під час особистого прийому особами місцевого самоврядування згідно з графіком чергувань, а також через мережу “Інтернет” особами, відповідальними за організацію роботи Консультаційного пункту;

організація розповсюдження на електронних носіях та у друкованому вигляді навчального, довідкового та інформаційного матеріалу про надзвичайні ситуації, у зоні яких або у зоні можливого ураження від яких може опинитися місце проживання громадян;

організація і проведення на постійній основі показів та практичних занять у формі тренінгів з оволодіння громадянами навичками користування найбільш поширеними засобами захисту і надання першої само- та взаємодопомоги.

 

3. Консультаційний пункт, як осередок інформаційно-просвітницької роботи з непрацюючим населенням, сприяє у розвитку громадської свідомості щодо особистої та колективної безпеки, бере участь у заходах з пропаганди знань з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та рятувальної справи.

 

ІІІ. Організація роботи Консультаційного пункту

 

1. Загальне керівництво Консультаційним пунктом здійснює Гусятинського селищного голова.

 

2. Особа, відповідальна за організацію роботи Консультаційного пункту забезпечує планування роботи Консультаційного пункту, організацію, здійснення та облік заходів, проведених з навчання непрацюючого населення, створення та удосконалення матеріально-технічного забезпечення Консультаційного пункту, у тому числі, придбання навчального приладдя, технічних засобів навчання, літератури, ведення їх обліку, зберігання та своєчасного списання.

Особа, відповідальна за організацію роботи Консультаційного пункту в рік призначення і періодично один раз на три роки зобов’язана проходити функціональне навчання у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності  Тернопільської області.

 

3. Консультаційний пункт працює відповідно до річного плану роботи та графіку чергувань Консультаційного пункту.

Річний план роботи Консультаційного пункту містить завдання щодо консультування та проведення просвітницько-інформаційної роботи з непрацюючим населенням, а також заходи з удосконалення навчального і матеріально-технічного забезпечення Консультаційного пункту, строки виконання та інформацію про відповідальних за реалізацію кожного завдання або заходу, відмітки про виконання.

Річний план роботи Консультаційного пункту затверджується Гусятинським селищним головою.

Графік чергувань Консультаційного пункту визначає порядок надання консультацій та проведення показів і практичних занять-тренінгів.

Графік чергувань Консультаційного пункту підписується особою, відповідальною за його роботу та оприлюднюється на офіційному веб-сайті та інформаційному стенді Гусятинської селищної ради.

 

4. Реєстрація обліку громадян, які звертаються до Консультаційного пункту, здійснюється за допомогою журналу обліку консультацій та проведених занять, що ведеться особою, яка здійснює такий прийом та надає консультацію (інформаційну допомогу).

5. Інформаційно-методична підтримка Консультаційному пункту надається навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області.

 

6. Суб’єкти господарювання, що мають в управлінні об’єкти підвищеної небезпеки, можуть надавати через Консультаційний пункт постійну та оперативну інформацію населенню, яке проживає в зонах можливого ураження, про стан їх захисту та методи й способи дій при ймовірних аваріях.

 

7. Документація Консультаційного пункту:

розпорядження Гусятинського селищного голови про створення Консультаційного пункту;

положення про Консультаційний пункт;

функціональні обов’язки особи, відповідальної за роботу Консультаційного пункту;

відомості про громадський актив Консультаційного пункту;

річний план роботи Консультаційного пункту;

графік чергувань Консультаційного пункту;

журнал обліку консультацій та проведених занять.

 

ІV. Матеріально-технічне забезпечення Консультаційного пункту

 

1. Технічні засобі передачі (відображення) інформації засоби і системи телефонного, гучномовного, внутрішнього зв’язку, звукопідсилення, звукозапису та звуковідтворення, елементи локальних засобів оповіщення, передачі звуку і зображення по телекомунікаційних мережах на основі персональних комп’ютерів та технічних засобів відображення інформації в громадських місцях, інші технічні засоби передавання (відображення)  інформації.

 

2. Навчальні приладдя, технічні засоби навчання та зразки навчального майна (засоби індивідуального захисту дихання і шкіри, вогнегасники, засоби домедичної допомоги тощо).

 

3. Спеціальна навчальна література, рекомендована ДСНС України, рекомендації щодо правил поведінки в умовах надзвичайних ситуацій, пам’ятки, буклети, флаєри, періодичні видання з питань безпеки у надзвичайних ситуаціях.

 

4. Наочна інформація — інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту, розроблений на основі аналізу особливостей місцевих умов та ймовірних небезпек, які можуть спричинити надзвичайні ситуації.

 

5. Стенди за тематикою загальної програми навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

 

6. Матеріальні та фінансові витрати, пов’язані з виділенням приміщень, їх обладнанням та оснащенням технічними і навчальними засобами, організацією роботи Консультаційного пункту, здійснюються за рахунок місцевого бюджету.

 

 

 

Керуючий справами виконавчого

Комітету селищної ради                                Ярослав ШМОКАЛЮК

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Гусятинської селищної ради

від 31 травня 2023р. №101

 

Список

консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при Гусятинській селищній раді та населених пунктах, які входять до її підпорядкування

 

Консультаційні пункти створюються в таких адміністративних будівлях:

1. адміністративна будівля Гусятинської селищної ради, смт Гусятин, пров. Героїв Майдану, 1;

2. с. Постолівська, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

3. с. Городниця, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

4. с. Самолусківці, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

5. с. Личківці, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

6. с. Вільхівчик, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

7. с. Суходіл, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

8. с. Сидорів, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

9. с. Кривеньке, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости;

10. с. Коцюбинчики, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости.

 

 

 

Керуючий справами виконавчого

Комітету селищної ради                                Ярослав ШМОКАЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

до рішення виконавчого комітету

Гусятинської селищної ради

від 31 травня 2023р. №101

 

Список

відповідальних осіб та старостів населених пунктів Гусятинської селищної ради відповідальних за організацію діяльності та ведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у створених консультаційних пунктах

 

№ п/п

Прізвище, ім’я по батькові відповідальної особи

Місце знаходження консультаційного пункту

Контактний номер телефону

1.

Гудз Михайло Ярославович

адміністративна будівля Гусятинської селищної ради, смт Гусятин, пров. Героїв Майдану, 1

0673513128

2.

Паньків Галина Іванівна

с. Постолівська, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0971692480

3.

Колтуцький Микола Дмитрович

с. Городниця, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0678524424

4.

Гаврилюк Іван Петрович

с. Личківці, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0680589157

5.

Чичун Оксана Іванівна

с. Вільхівчик, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0982502502

6.

Галябарда Ігор Ярославович

с. Суходіл, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0962210551

7.

Москалюк Микола Ярославович

с. Сидорів, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0673402706

8.

Демкура Віктор Євстахійович

с. Кривеньке, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0959452351

9.

Слободян Андрій Антонович

с. Коцюбинчики, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0687723205

10.

Литвин Ольга Миколаївна

с. Самолусківці, адміністративна будівля за місцем знаходження сільського старости

0986115715

Керуючий справами виконавчого

Комітету селищної ради                                Ярослав ШМОКАЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь