ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ЖИТЛОВИХ ПРИМІЩЕНЬ, ЯКІ ПРИХИСТИЛИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

Дата: 01.06.2023 09:09
Кількість переглядів: 121

 

Фото без опису

 

 

Нагадуємо, що мешканці Гусятинської громади, які безоплатно надали прихисток внутрішньо переміщеним особам, можуть отримати компенсацію за комунальні послуги. Заяви подаються щомісяця, не пізніше 5 числа!

Відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 р. №333 (зі змінами), компенсація надається фізичним особам-громадянам України віком від 18 років, які є власниками житлових приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО), які прибули з територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), згідно Переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 15 травня  2023 року №143.

Для отримання компенсації власник житла повинен:

1. Звернутися до відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради, який знаходиться в адмінбудинку Гусятинської селищної ради за адресою: провулок Героїв Майдану, 1, смт Гусятин, Чортківський район, Тернопільська область, 48201, праве крило, 3-й поверх або старостинських округів для внесення відомостей про житло до спеціального реєстру.

2. Подати до відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради або старостинських округів заяву про розміщення ВПО.

Необхідні документи:

- паспорт, ідентифікаційний код, банківські реквізити заявника (за потреби попередньо відкрити рахунок), документи про право власності на житло;

- оригінали або копії паспортів, ідентифікаційних кодів, свідоцтв про народження дітей та довідок ВПО, які проживають у помешканні власника.

3. Власник житлового приміщення також зобов’язаний у день припинення розміщення ВПО або зміни кількості їх числа подати до відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради або старостинських округів заяву з відповідною інформацією.

4. Для отримання компенсації власник житлового приміщення не пізніше 5-ти днів з дня закінчення звітного місяця подає до відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради або старостинських округів відповідну заяву.

5. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для ВПО – з дня їх розміщення, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення ВПО у відповідному житловому приміщенні.

6. Сума компенсації за кожен день проживання визначається на рівні 14,77 грн за одну особу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь