Гусятинський центр первинної медико – санітарної допомоги та амбулаторія загальної практики сімейної медицини смт Гусятин перейшли в оновлене приміщення

Дата: 31.05.2023 12:47
Кількість переглядів: 147

     

 

      Одним із основних напрямків діяльності Гусятинської селищної ради є забезпечення мешканців громади якісними, доступними та безкоштовними медичними послугами в рамках  програми медичних гарантій, облаштування закладів охорони здоров’я за всіма вимогами сучасної медицини.

  З цією метою здійснено поточний ремонт орендованого приміщення на першому поверсі терапевтичного корпусу КНП «Гусятинська комунальна  лікарня» Гусятинської селищної ради, яке знаходиться за адресою: смт Гусятин, вул.Б.Лепкого,1, і у яке перейшли працівники КНП «Гусятинський центр первинної медико – санітарної допомоги» Гусятинської селищної ради (далі-Центр) та амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Гусятин.

           У ході проведення робіт облаштовано вхід та пандус, встановлено енергозберігаючі вікна, проведено поточний ремонт внутрішніх приміщень, відремонтовано систему опалення, водопостачання та водовідведення, проведено сантехнічні роботи – встановлено санвузол для осіб з інвалідністю.

             Для надання первинної медичної допомоги облаштовано робочі кабінети працівників Центру та лікарів загальної практики – сімейних лікарів, лабораторію , у якій безкоштовно проводяться аналізи , передбачені договором про первинну медичну допомогу (загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, аналіз крові на цукор та холестерин), кабінет функціональної діагностики. Забезпечено пункт щеплення холодильними камерами для зберігання вакцин, які закупив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

            Ознайомитись із оновленим приміщенням прийшли керівники Гусятинської селищної ради, структурних підрозділів та комунальних установ, старости, депутати.

             Отець Петро Гудима освятив оновлене приміщення, бо тільки з Божого Благословення починається все, а медичним працівникам, оскільки вони є захисниками нашого здоров’я, побажав легкої й успішної праці, довіри й вдячності пацієнтів. Також усі присутні у спільній молитві просили Бога за мир та спокій в Україні та захист наших військових.

   Звертаючись до присутніх, Гусятинський селищний голова Степан Карпо, зокрема зазначив, що селищна рада і в подальшому підтримуватиме та розвиватиме медичну галузь громади, намагаючись створити сучасні комфортні умови як для пацієнтів, так і для персоналу медичного закладу, адже саме на сімейного лікаря та первинну ланку покладено найголовніше завдання - збереження здоров’я населення. Проведення ремонтних робіт та оновлення матеріально-технічної бази здійснювалося за кошти Національної служби здоров'я України та селищного бюджету. Керівник подякував Збройним силам України за можливість проведення цих робіт, колективу КНП «Гусятинський центр первинної медико – санітарної допомоги» та амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Гусятин за розуміння та спільну роботу, яка дала хороший результат.

 

             «Раніше ці заклади знаходилися у поліклінічному відділенні. Це поруч з нинішнім розташуванням. Це приміщення ще потребує капітального ремонту, зокрема й комунікацій. Але облаштувати усе для маломобільних пацієнтів було б неможливо. Тому було вирішено  відремонтувати інше приміщення. Усе зроблено з урахуванням норм доступності, щоб пацієнти з інвалідністю мали можливість безперешкодно потрапити до будівлі й комфортно обслуговуватися. Амбулаторія обслуговує 12 148 населення. Працюють тут 9 сімейних лікарів. Щира подяка керівництву Гусятинської селищної ради, депутатському корпусу та колективу за підтримку, допомогу та розуміння», – сказав головний лікар КНП «Гусятинський ЦПМСД» Михайло Кобрин.

              Лікар загальної практики-сімейний лікар Мар’яна Грибкова зазначила: «Працювати в оновленому приміщенні, світлих і затишних кабінетах – одне задоволення. Максимально усе продумано як для роботи лікарів, так і для пацієнтів. Радіємо, що можемо приймати людей у таких гарних умовах. Дякуємо усім за підтримку та допомогу». 

             Тож відтепер пацієнти амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Гусятин  КНП «Гусятинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Гусятинської селищної ради зможуть отримувати якісну, доступну та безкоштовну медичну допомогу, адже відремонтоване приміщення закладу повністю відповідає всім сучасним вимогам, що надасть можливість значно покращити як надання допомоги місцевим мешканцям, так і проведення профілактичних заходів.

                Із сьогоднішнього дня оновлений медичний заклад розпочинає прийом  пацієнтів за адресою: смт Гусятин, вул.Б.Лепкого, 1 (1 поверх терапевтичного корпусу КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради).

               Щирі слова подяки усім, хто допомагав, брав участь у цій справі, починаючи від прийняття рішення, ремонту приміщення, оснащення обладнанням тощо. Подяка всім платникам податків, депутатам селищної ради, благодійникам, керівництву та колективу КНП «Гусятинський  центр первинної медико-санітарної допомоги» за розуміння.

              Разом до перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь