від 07 лютого 2023 року № 1652 "Про затвердження Програми розвитку і фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради на 2023 рік"

Дата: 14.02.2023 12:09
Кількість переглядів: 123

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

VIII СКЛИКАННЯ

ХХ  СЕСІЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я

від 07 лютого 2023 року                                                                № 1652

Про затвердження Програми

розвитку і фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради на 2023 рік

         
       Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статті 18 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», підпункту "д" пункту 3 частини першої статті 89 Бюджетного кодексу України, враховуючи висновок комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури та спорту, Гусятинська селищна рада                                             

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму розвитку і фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради на 2023 рік  (додається).
  2. Комунальному некомерційному підприємству «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради:
    • забезпечити виконання заходів щодо реалізації Програми;
    • до 01 лютого 2024 року надати відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради звіт про хід виконання Програми.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури та спорту селищної ради.

 

   Гусятинський селищний голова                                     Степан КАРПО

 

 

 

 

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО      

                                                                     Рішенням Гусятинської селищної ради             

                                                                     від 07 лютого 2023 року № 1652

 

ПРОГРАМА

розвитку і фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Гусятинська комунальна лікарня»

Гусятинської селищної ради на 2023 рік

 

  1. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Комунальне некомерційне підприємство «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа про затвердження програми

Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» від 19.11.1992 р. № 2801-ХІІ

3.

Розробник програми

Комунальне некомерційне підприємство «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

4.

Відповідальний виконавець програми

Комунальне некомерційне підприємство «Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради

5.

Учасники  програми

Відділ соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради, Комунальне некомерційне підприємство «Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради

6.

Термін реалізації програми

2023 рік

7.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Державний бюджет, бюджет Гусятинської селищної ради, бюджети інших територіальних громад  

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми всього, у тому числі:

14 826,4 тис.грн.

8.1.

Кошти Гусятинської селищної ради

14 496,0 тис.грн.

8.2.

Кошти інших територіальних громад

 300,0 тис.грн.

8.3.

Кошти державного бюджету

 30,4 тис.грн.

 

  1. Визначення проблем, на розв'язання яких спрямована програма

 

Здоров’я людини є головною цінністю населення, має важливе значення в житті кожної людини, надає можливість досягнути індивідуального і суспільного добробуту та благополуччя, головна умова стійкого економічного розвитку.

Пріоритетним напрямком діяльності комунального некомерційного підприємства «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради є розвиток вторинної медико-санітарної допомоги, наближення її до кожної сім’ї, покращення ефективності медичного обслуговування населення.

Протягом останніх років вирішено ряд завдань, спрямованих на забезпечення прав громадян на якісну та доступну медико-санітарну допомогу, створення умов для формування здорового способу життя. Покращилась доступність населення до кваліфікованої лікарської допомоги, забезпечуються заходи з профілактики та ранньої діагностики захворювань, надається невідкладна медична допомога на догоспітальному етапі, широко використовуються стаціонарозамінні технології, якісний диспансерний нагляд за прикріпленим населенням. Розроблено та впроваджено в роботу локальні клінічні протоколи надання вторинної медичної допомоги та маршрути пацієнта. Вдалось частково покращити матеріально-технічне, організаційне, кадрове та медикаментозне забезпечення структурних підрозділів.

Однак, залишається складною демографічна ситуація. Коефіцієнт народжуваності щороку зменшується. Поступово зменшується показник природного приросту населення. Показник смертності перевищує народжуваність, залишається високою смертність осіб працездатного віку. З кожним роком відмічається ріст інвалідизації населення. На тлі несприятливих демографічних змін відбувається погіршення стану здоров’я населення з істотним підвищенням в усіх вікових групах рівнів захворюваності і поширеності хвороб, зокрема хронічних неінфекційних захворювань, включаючи хвороби системи кровообігу, злоякісні новоутворення, цукровий діабет. На хронічну патологію страждають до 60 відсотків дорослого населення. Водночас, відмічається тенденція до погіршення стану здоров’я молоді, збільшення частоти соціально небезпечних хвороб, у тому числі туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

Поряд із цим, у вториній ланці залишається низка питань, які потребують доопрацювання та вирішення, а саме:

- недостатнє фінансування;

- матеріальна база лікарні потребує нового обладнання а саме: гематалогічний аналізтор, біохімічний аналізатор, колоноскоп, судинний лазир, цифровий флюрогроаф;

- недостатнє забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами з метою медичної та соціальної реабілітації;

- недостатній рівень інформаційно-технологічного забезпечення структурних підрозділів КНП «Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради.

Фінансування програми проводитиметься за рахунок коштів державного і бюджетів місцевих громад.

Термін реалізації програми – 2023 рік.

 

3. Визначення мети програми

 

Метою прийняття та реалізації Програми є:

- зниження захворюваності, інвалідності і смертності населення, підвищення тривалості та якості життя, покращення якості та ефективності надання вторинної та стаціонарної медичної  допомоги;

- забезпечення соціальної справедливості і захисту пра0в громадян на охорону здоров’я, профілактику захворювань, покращення медикаментозного забезпечення пільгових категорій населення, поліпшення демографічної ситуації, якісного диспансерного спостереження.

Основними завданнями програми є: пріоритетний розвиток вторинної амбулаторної та стаціонарної допомоги, удосконалення надання ургентної медичної допомоги населенню, укріплення та оновлення матеріально-технічної бази усіх відділень лікарні, поліпшення забезпечення кваліфікованими медичними кадрами, перехід до фінансування - закупівлі сучасного медичного обладнання та матеріальна мотивація праці медичних працівників, забезпечення належного фінансування потреб вторинної ланки.

 

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми

 

Основними завданнями та пріоритетними напрямками Програми є покращення медичного обслуговування всіх верств населення, зміцнення здоров’я мешканців громад, вчасності та адекватності надання медичної допомоги, як результат продовження тривалості життя, зростання народжуваності, недопущення передчасної втрати працездатності. Цього можна досягти через:

- зміцнення матеріальної бази закладу охорони здоров’я, адекватної сучасним вимогам;

- покращення технічного стану закладу охорони здоров’я;

- придбання та ремонт медичного обладнання, санітарного транспорту, приміщень лікарні.

Програма передбачає здійснення комплексу заходів щодо проведення ремонту приміщень, їх матеріально-технічного забезпечення, оснащення сучасним медичним обладнанням, закупівлі необхідних хімічних реактивів.

Виконання даних напрямів діяльності забезпечать реалізацію Програми в межах коштів, виділених на ці завдання.

Термін дії програми – 2023 рік.

 

5. Ресурсне забезпечення програми

 

        Програма розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства «Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради на 2023 рік фінансується за рахунок коштів державного бюджету, бюджету селищної ради та бюджетів інших ТГ, інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

                                                                                                                         тис.грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Обсяг ресурсів, всього, в т.ч.:

14 826,4

Бюджет Гусятинської селищної ради

14 496,0

Бюджети інших територіальних громад

300,0

Державний бюджет

30,4

 

6. Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

 

Основними завданнями функціонування та розвитку вторинної медичної допомоги населенню на 2023 рік є:

- збереження і покращення здоров’я населення;

- гарантована доступність і якість кваліфікованої вторинної медичної допомоги вузькими спеціалістами;

- зміцнення матеріально-технічної бази закладу охорони здоров’я, а саме: продовження капітального та поточного ремонтів для переходу поліклінічного відділу;

- оснащення структурних підрозділів закладу медичним обладнанням та інструментарієм відповідно до табеля оснащення (придбання електрокардіографів, комп’ютерного обладнання та оргтехніки);

- проведення ремонтів і технічного обслуговування автотранспорту;

- покращення ситуації із кадрового забезпечення;

- удосконалення системи профілактичних заходів, диспансерного нагляду за хворими, проведення якісних профілактичних оглядів населення;

- покращення фінансового забезпечення;

- покращення забезпечення пільгових категорій населення лікарськими засобами, технічними та іншими засобами з метою медичної та соціальної реабілітації;

- покращення інформаційно-технологічного забезпечення структурних підрозділів закладу.

Виконання Програми дасть змогу:

- підвищити ефективність надання вторинної медичної допомоги та сприяти подоланню несприятливих демографічних тенденцій, що позначиться на зниженні показника захворюваності та інвалідності;

- покращити забезпечення лікарні медичним обладнанням, інструментами та медикаментами;

- поліпшити якість амбулаторного лікування пільгових категорій населення, забезпечивши їх лікарськими засобами безкоштовно або із знижкою 50% в залежності від потреби хворого;

- забезпечити на 100% надання амбулаторної паліативної допомоги, а саме: медикаментозного знеболення хворим на онкопатологію в термінальних стадіях;

- сформувати систему доступних та високоякісних медичних послуг в умовах вторинної медичної допомоги;

- покращити ранню діагностику захворювань серцево-судинної системи, онкології в загальному на 20%, що знизить показники смертності і інвалідності від даної патології на 3-5%;

- покращити надання населенню якісної амбулаторної медичної допомоги вузькими спеціалістами та стаціонарної медичної допомоги;

 

 

7. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координацію та контроль за ходом виконання програми розвитку і підтримки Комунального некомерційного підприємства «Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради, покращення надання вторинної медичної допомоги, матеріально-технічної бази закладів та оснащення сучасним медичним обладнанням на 2023 рік покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури і спорту Гусятинської селищної ради.

 

 

     Секретар селищної ради                                                          Ігор ЛИСАК 

 

7

8. Напрями діяльності та заходи програми

 

№ з/п

Назва напряму

Заходи програми

Строк вико-нання

Виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування, тис.грн.

Джерела   фінансування

Очікуваний результат

1

Забезпечення виконання закладом  функцій з надання населенню вторинної медичної допомоги

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв

2023р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

300,0

бюджети інших територіальних громад

Створення та підтримання комфортних умов для перебування пацієнтів у лікувальному закладі

Придбання  

предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю

2023р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

1800,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

2.

Проведення поточного і капітального ремонту для переходу поліклінічного відділу

Проведення поточних та капітальних ремонтів приміщень

 

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

1000,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

3.

Перекриття головного корпусу

Перекриття головного корпусу

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

5000,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

4.

Модернізація кисневої станції

Модернізація і встановлення кисневої станції MAS-OXY-30-52-R-I-I-I-I  КНП "Гусятинська КЛ» Гусятинської селищної ради

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

396,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

 

30,4

Державний бюджет

 5.

Забезпечення оновлення матеріально-технічної бази

Придбання

гематологічного аналізатора

 

 

 

 

 

 

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

600,0

 

 

Бюджет Гусятинської селищної ради

Створення умов для своєчасного надання медичної допомоги

.

Придбання судинного лазера

 

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

300,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

Придбання колоноскопа

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

800,0

 

 

Бюджет Гусятинської селищної ради

Придбання цифрового флюорографа

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

2500,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

Придбання біохімічного аналізатора

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

600,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

Придбання
твердопаливних котлів

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

1300,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

Створення та підтримання комфортних умов для перебування пацієнтів у лікувальному закладі

Придбання насосу для свердловини, бензопили та інших
основних засобів

2023 р.

КНП «Гусятинська комунальна лікарня» Гусятинської селищної ради

200,0

Бюджет Гусятинської селищної ради

РАЗОМ:

14 826,4

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь