Заходи до Дня Соборності України

Дата: 20.01.2023 14:14
Кількість переглядів: 569

        

            104 роки тому, 22 січня 1919 року, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно - Української Народної Республіки (ЗУНР). 

        Сьогодні, напередодні відзначення Дня Соборності України, в смт Гусятин у приміщенні комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» відбулися заходи, у яких взяли участь працівники Гусятинської селищної ради, духовенство, делегація Закупненської територіальної громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, представники закладів освіти та культури, жителі Гусятинської громади.

          Священники різних конфесій  молилися за  мир, єдність, порозуміння, за воїнів – захисників Вітчизни, за добробут українського народу.

           Присутні хвилиною мовчання вшанували воїнів, які ціною свого життя захищали та відстоювали незалежність України.

        Перед присутніми із концертною програмою виступили солісти Гусятинського центру культури та дозвілля та закладів освіти Закупненської територіальної громади.

           На сцені  комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» під звуки пісні «Хай єднається Захід і Схід» у виконанні Ірини Величенко та Надії Туткалюк, проведено символічну акцію єднання Тернопільської та Хмельницької областей – учні закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів смт Гусятин Гусятинської територіальної громади та учні Гусятинського ліцею Закупненської територіальної громади з’єднали два полотнища синього та жовтого кольорів в один Державний Стяг України.

           Також у виконанні Ірини та Христини Величенко прозвучала пісня «Україно, ти мій рідний краю»,  Вадим Мазур виконав пісню  «Молитва за Україну».

       День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як День народження єдиної незалежної соборної держави. Особливо зараз, у складні для нашої країни дні, соборність держави - це не лише її територіальна цілісність, а й відчуття великої родини, єдності, запорука подальшого розвитку незалежної України.

                Україна соборна. Разом до Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь