від 10 листопада 2022 року № 1559 ''Про внесення змін до Статуту комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради''

Дата: 17.11.2022 11:25
Кількість переглядів: 94

                                                                                       

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

VIII СКЛИКАННЯ

XVII  СЕСІЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я  

від 10 листопада 2022 року                                                                         № 1559

   

Про внесення змін до Статуту

комунального закладу

«Гусятинський центр

культури і дозвілля»

Гусятинської селищної ради

 

Відповідно до Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Закону України «Про культуру», керуючись ст. 3, 4, 14, 15 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Гусятинська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до Статуту комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради, виклавши його в новій редакції (Додаток №1).

2. Уповноважити директора комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради Олесю МАЗУР зареєструвати відповідні зміни у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури і спорту.

Гусятинський селищний голова                                             Степан КАРПО

 

                                                                               Додаток

                                                                  до рішення Гусятинської селищної ради

                                                                  від  10 листопада 2022р.   № 1559

 

 

С Т А Т У Т

комунального закладу

«Гусятинський центр культури і дозвілля»

Гусятинської селищної ради

 

 

Гусятин  2022 рік

 

  1. Загальні положення

 

1.1. Цей Статут складений з метою створення комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля»  Гусятинської селищної ради, відповідно до вимог Господарського кодексу України  від 16.01.2003 №436-IV.

1.2. Комунальний заклад «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради (далі ГЦКіД) є закладом, що діє з метою створення умов для самодіяльної творчості, формування громадської думки, духовного розвитку, задоволення культурних потреб і організації відпочинку населення і перебуває у власності територіальної громади Гусятинської селищної ради .

1.3. Засновником та власником ГЦКіД є Гусятинська селищна рада.

1.4. ГЦКіД перебуває в оперативному управлінні відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради.

1.5. ГЦКіД у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про культуру», Указами Президента, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішеннями Гусятинської селищної ради та наказами відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради, цим Статутом та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність у галузі культури.

1.6. Повне найменування закладу: Комунальний заклад «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради.

Скорочене найменування: КЗ «ГЦКіД».

1.7. Юридична адреса: Україна, 48201, Тернопільська область, Чортківський район, селище Гусятин, вул. Наливайка, 1.

 

 

2. Мета, завдання та основні напрямки діяльності

Гусятинського центру культури і дозвілля Гусятинської селищної ради

 

  1. ГЦКіД створений з метою задоволення культурних потреб громадян у розвитку народної традиційної культури, відродження національних традицій, забезпечення свободи творчості, вільного розвитку культурно-мистецьких процесів, підтримки художньої творчості, діяльності творчих колективів хорового, театрального, хореографічного, образотворчого мистецтва, а також іншої самодіяльної творчої ініціативи, організації дозвілля тощо.

2.2. Основними завданнями ГЦКіД є:

- сприяння процесам відродження і розвитку національної культури та культур інших національних груп, що проживають на території громади;

- розвиток самодіяльної народної творчості в усій різноманітності її видів та жанрів, розкриття творчих здібностей та обдарувань людей;

- створення умов для спілкування людей у сфері дозвілля, засвоєння ними навичок і основ культури дозвілля, сімейного відпочинку; створення умов для індивідуальної та колективної народної творчості.

2.3 Для виконання цих завдань ГЦКіД здійснює:

2.3.1.Підготовку і проведення театралізованих свят, театральних вистав,

концертів, літературно- художніх, розважальних програм,

дискотек, молодіжних балів, карнавалів, дитячих ранків та інших

розважальних програм, виставок художників, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва тощо.

2.3.2.Проведення театрально-видовищних заходів, у тому числі за участю

професійних творчих колективів та окремих виконавців.

2.3.3.Організацію студій, курсів, гуртків різного спрямування.

2.3.4.3аписи звукових фонограм;

2.3.5.Організацію різноманітних культурних заходів і програм за заявками органу місцевого самоврядування, організацій, підприємств та окремих громадян.

2.3.6. Демонстрацію кіно- та відеофільмів тощо.

2.3.7. Надає на платній основі послуги відповідно до Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2011р. №1271.

2.3.8. 3аймається іншими видами діяльності, що не суперечать чинному законодавству України.

 

 

3. Організаційно-правові засади діяльності Гусятинського центру культури і дозвілля Гусятинської селищної ради

 

3.1. ГЦКіД є юридичною особою, права та обов'язки якої набуває з дня її державної реєстрації.

3.2. ГЦКіД є бюджетною неприбутковою організацією, фінансується з бюджету Гусятинської селищної ради, інших джерел, має круглу печатку, бланки зі своїм найменуванням.

3.3. ГЦКіД подає відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради плани роботи та звіти про результати діяльності у встановленому порядку.

3.4. Джерелами фінансування ГЦКіД є:

-         кошти бюджету Гусятинської селищної ради;

  • надходження, отримані від надання платних послуг;
  • благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств та громадян;
  • інші джерела не заборонені законодавством України.

3.5. Ревізії та перевірки діяльності ГЦКіД проводяться власником або уповноваженим ним органом згідно встановленого графіку.

3.6. ГЦКіД має право, за згодою із Засновником створювати філії без права відкриття розрахункових рахунків. Положення про філії узгоджуються з органом управління .

3.7. Штатний розпис ГЦКіД затверджується органом управління.

3.8. Відносини між Засновником та ГЦКіД у частині володіння, користування та розпорядження майном регулюються чинним законодавством та цим Статутом.

 

 

 

4. Управління Гусятинським центром культури і дозвілля Гусятинської селищної ради та самоврядування колективу

 

4.1. Безпосереднє керівництво ГЦКіД здійснює Директор (далі - директор), який призначається і звільняється з посади згідно чинного законодавства.

4.2. До вирішення питання щодо призначення керівника, керівництво ГЦКіД здійснює т. в. о. директора, який призначається на посаду і звільняється з посади за рішенням органу управління (наказом начальника відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради).

4.3. Права та обов'язки директора ГЦКіД визначаються трудовим контрактом, посадовою інструкцією та цим Статутом.

4.4. Директор ГЦКіД має такі повноваження:

4.4.1.здійснює повсякденне керівництво ГЦКіД;

4.4.2. планує свою діяльність відповідно до потреб та запитів населення;

4.4.3. в межах своєї компетенції видає накази;

4.4.4. організовує та затверджує функціональні обов’язки працівників, а також за погодженням із трудовим колективом правила внутрішнього трудового розпорядку роботи;

4.4.5. щорічно звітує про роботу.

4.4.6. користується правом прийому, звільнення та переміщення працівників у відповідності з Кодексом законів про працю України та за погодженням з органом управління.

4.4.7. користується правом морального та матеріального заохочення працівників та накладання дисциплінарних стягнень в установленому порядку;

4.4.8. представляє та захищає інтереси ГЦКіД у відносинах з громадянами, іншими організаціями та установами тощо;

4.4.9. несе повну відповідальність за виконання покладених на заклад завдань, результати фінансово-господарської діяльності, стан і збереження майна;

4.4.10. виконує інші функції, які не суперечать цьому Статуту.

4.5.11.Повноваження трудового колективу реалізується загальними зборами. В період між зборами – радою трудового колективу. Збори трудового колективу правомочні приймати рішення, якщо на них присутні не менше двох третіх членів колективу.

 

5. Фінансово-господарська діяльність

 

5.1. ГЦКіД здійснює фінансово-господарську діяльність відповідно до чинного законодавства та цього Статуту.

5.2. Оплата послуг ГЦКіД юридичними особами і населенням здійснюється згідно з тарифами, розробленими ГЦКіД та затвердженими Засновником.

5.3. ГЦКіД має право:

5.3.1.організовувати заходи спільно з організаціями, які діють на території громади Гусятинської селищної ради;

5.3.2. на основі укладених договорів здавати в оренду, надавати в тимчасове користування приміщення, транспортні засоби, матеріальні цінності за погодженням із Засновником;

5.3.3. проводити списання з балансу основних фондів ГЦКіД лише за згодою Засновника.

5.3.4. Засновник здійснює контроль за роботою ГЦКіД щодо збереження та ефективного використання комунального майна закріпленого за ним; контроль за якістю проведення інвентаризації; контроль за рухом і списанням основних засобів тощо.

5.4. ГЦКіД має право в установленому законом порядку отримувати матеріальні цінності, користуватися фінансовою допомогою від окремих підприємств, організацій, благодійних і громадських фондів, осіб.

5.5. Надходження від платних послуг та спонсорські і меценатські внески використовуються на господарське утримання приміщень, придбання обладнання та інвентаря, проведення масових заходів тощо.

5.6. Вартість платних послуг визначається ГЦКіД самостійно в порядку, передбаченому чинним законодавством.

5.7. ГЦКіД фінансується з бюджету Засновника, інших джерел.

5.8 Бухгалтерський облік фінансової діяльності ГЦКіД здійснює централізована бухгалтерія відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради.

6. Реорганізація та ліквідація Гусятинського центру культури і дозвілля Гусятинської селищної ради

 

6.1. Діяльність ГЦКіД може бути припинена:

- за рішенням Засновника;

- в інших випадках передбачених законодавством України.

6.2. Припинення діяльності ГЦКіД здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації.

6.3. При реорганізації ГЦКіД (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) його права переходять до правонаступника.

6.4. Ліквідація ГЦКіД здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється за рішенням Засновника.

6.5. При ліквідації ГЦКіД працівникам, що звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

 

7. Затвердження, реєстрація, зміни до Статуту

 

7.1. Статут ГЦКіД, доповнення та зміни до нього, затверджуються рішеннями Гусятинської селищної ради.

7.2. Статут та зміни до нього реєструються відповідно до чинного законодавства України.

7.3. Зміни до Статуту набирають чинності з дня їх державної реєстрації.

 

 

 

Секретар Гусятинської селищної ради                                           Ігор ЛИСАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь