від 24 жовтня 2022 року №168 ''Про затвердження Тимчасового Порядку видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Гусятинської селищної ради''

Дата: 27.10.2022 10:07
Кількість переглядів: 119

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від 24 жовтня 2022 року                                             №168

 

Про затвердження Тимчасового

Порядку видалення дерев, кущів

та інших зелених насаджень за межами
населених пунктів на території

Гусятинської селищної ради

З метою забезпечення належного контролю за використанням об'єктів рослинного світу на території Гусятинської селищної ради, недопущення виникнення аварійних і надзвичайних ситуацій, спричинених, падінням зелених насаджень за межами населених пунктів, керуючись ст. 6 Закону України «Про рослинний світ», пп 44,45 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Гусятинської селищної ради

В И Р І Ш И В :

1. Затвердити Тимчасовий порядок видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Гусятинської селищної ради на термін до законодавчого врегулювання зазначеного питання (надалі - Порядок), що додається.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктора Гудя.

 

Гусятинський селищний голова                                          Степан КАРПО

 

 

                                                                                                        Додаток

до  рішення  виконавчого комітету

Гусятинської селищної  ради 

від 24жовтня 2022 року №168

 

Тимчасовий порядок

видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Гусятинської селищної ради

1. Тимчасовий порядок видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Гусятинської селищної ради (надалі - Порядок) визначає процедуру видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень (далі - зелені насадження) за межами населених пунктів на території Гусятинської селищної ради.

2. Видалення зелених насаджень  здійснюється у разі:

  1. будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту) житлових будинків, об'єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, об’єктів благоустрою та інших об'єктів будівництва, що споруджуються за рахунок коштів державного чи місцевого бюджету;
  2. знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;
  3. ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах за межами населених пунктів на території Гусятинської селищної ради;
  4. проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктах системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і  кабельній електромережі;
  5. досягнення деревами вікової межі;
  6. провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;
  7. запобігання виникнення надзвичайних ситуацій (подій), пов'язаних з забезпеченням безпечної життєдіяльності населення, в тому числі, безпеки дорожнього руху;
  8. відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
  9. ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

3. Підставою для прийняття рішення щодо видалення зелених насаджень за межами населених пунктів є заява юридичної чи фізичної особи (далі – заявника) про видалення зелених насаджень.

Заявник звертається до виконавчого комітету Гусятинської селищної ради із заявою про необхідність видалення зелених насаджень з обґрунтуванням причин видалення.

4. Комісія з обстеження зелених насаджень, яка створена згідно рішення виконавчого комітету Гусятинської селищної ради визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці та складає акт обстеження зелених насаджень (надалі – Акт), що підлягають видаленню за формою, що затверджена наказом Мінрегіону від 12.05.2009 року №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень». Кількість примірників Актів відповідає кількості сторін (організації, установи, представник заявника тощо), залучених до проведення обстеження.

5. Голова Комісії в п’ятиденний термін від дати складання Акту подає на розгляд виконавчого комітету Гусятинської селищної ради проект рішення про надання дозволу на видалення зелених насаджень, в якому зазначаються дані про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Виконавчий комітет селищної ради здійснює розгляд зазначеного вище проекту рішення та, у разі його схвалення, надає копію рішення заявнику.

6. За результатом проведеної роботи з обстеження зелених насаджень спеціалістами КП «Благоустрій» складаються відповідні відомості та проводиться матеріальна оцінка зелених насаджень.

7. Підставою для проведення робіт по видаленню зелених насаджень за межами населених пунктів є Ордер за формою, що затверджена наказом Мінрегіона від 12.05.2009 року №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» (крім випадків, передбачених пунктами 12,13 цього Порядку).

8. Для нормальної експлуатації ліній зв’язку і електропередач видалення зелених насаджень проводиться у відповідності до Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.1997 року №209 та Правил охорони ліні електрозв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.1996 року №135.

При цьому видаленню підлягають одночасно усі або декілька сусідніх рядів дерев, крони яких розташовані поблизу проводів, з обов’язковим прибиранням залишків порубки за рахунок організації, що проводить видалення.

9. Керуючий справами виконавчого комітету видає заявнику копію рішення на видалення зелених насаджень та виписує Ордер протягом трьох робочих днів, організації - виконавцю надається копія Ордеру.

10. У разі виявлення в процесі виконання робіт недоліків, вони підлягають усуненню виконавцем робіт.

11. Сплата відновної вартості зелених насаджень у випадках, передбачених пунктом 2 цього Порядку, не проводиться.

12. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров'ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акту обстеження відповідно до пункту 4 цього Порядку.

13. Видалення зелених насаджень на території меморіальних комплексів та кладовищах, розташованих за межами населеного пункту, здійснюється виконавчим комітетом без сплати їх відновної вартості. Виконавчий комітет Гусятинської селищної ради укладає договір з виконавцем послуг про надання послуг з видалення зелених насаджень на території меморіальних комплексів та кладовищах, а також здійснює контроль за їх якісним проведенням.

14. Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.

15. Видалені дерева в обсязі ділової та технологічної деревини, яка зазначена у відомості матеріальної оцінки лісосіки, підлягають реалізації, отримані кошти використовуються для оплати послуг з видалення дерев та на відновне насадження дерев на визначених ділянках в співвідношенні 1:3. Дрова паливні передаються до закладів соціальної сфери Гусятинської селищної ради. За результатами виконаних заходів з проведення видалення зелених насаджень заявник надає до виконавчого комітету Гусятинської селищної ради звіт щодо виконаних заходів з проведення видалення зелених насаджень з додаванням копії акту прийому-передачі дров паливних до закладів соціальної сфери Гусятинської селищної ради.

16. У випадках ініціювання видалення аварійних дерев виконавчим комітетом Гусятинської селищної ради договір про надання послуг з підрядної організацією та договір купівлі-продажу заготовленої деревини від імені селищної ради підписує селищний голова.

Вартість послуг з видалення дерев та ціни на деревину, що підлягає реалізації, затверджується виконавчим комітетом селищної ради.

Керуючий справами

виконавчого комітету

Гусятинської селищної ради                            Ярослав ШМОКАЛЮК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь