від 24 жовтня 2022 року №162 '' Про роботу закладів культури Гусятинської селищної ради в 2022 році''

Дата: 27.10.2022 09:33
Кількість переглядів: 87

                                                                                                                                                        

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ        ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від  24 жовтня   2022 року                                                            №162                                

 

Про роботу закладів культури

Гусятинської селищної ради в 2022 році

 

          Відповідно до перспективного плану роботи виконавчого комітету Гусятинської селищної ради на 2022 рік затвердженого рішенням виконавчого комітету від 20.12.2021 року №212, заслухавши інформацію начальника Відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради про роботу закладів культури Гусятинської селищної ради за 2022 рік, керуючись ст. 32, ст. 40 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»    виконавчий  комітет Гусятинської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

1.Інформацію начальника відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради за 2022 рік взяти до відома.

2. Начальнику відділу культури  і туризму Гусятинської селищної ради Ірині Величенко:

2.1. Продовжувати роботу по організації та проведення масових культурно-мистецьких заходів;

2.2.  Організовувати екскурсії, відвідування музеїв, виставок, театрів та ін. культурних заходів;   

2.3. Продовжувати залучати громадський актив населених пунктів сільської ради до проведення масових заходів;   

2.4.  Поліпшувати якість, доступність і асортимент культурно-мистецьких послуг;  

2.5. Сприяти участі аматорських колективів, окремих виконавців у регіональних фестивалях, конкурсах;     

2.6. Організовувати  вивчення культурних запитів і потреб населення в сфері організації дозвілля.

 

2.7. Посилити контроль за дотримання графіків роботи закладів культури;

2.8. Порушити клопотання на сесії Гусятинської селищної ради про виділення коштів на облаштування автономного опалення для комунального закладу  «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради.

        3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  Наталію  Мацко.

 

Гусятинський селищний голова                                         Степан КАРПО

 

ЗВІТ 

ПРО РОБОТУ відділу культури І туризму

Гусятинської СЕЛИЩНОЇ РАДИ 

 За 2022 рік

 

       Сьогодні  на території Гусятинської селищної ради нараховується 17 закладів культури: 1 комунальний заклад «Гусятинський центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради, 1 комунальний заклад «Гусятинська публічна бібліотека», 1 комунальний заклад «Гусятинська мистецька школа», 6 сільських клуби, 7 будинків культури,1комунальний заклад «Гусятинський краєзнавчий музей», 9 сільських  бібліотек-філій.

        Заклади розміщені в 16 приміщеннях (клубні заклади - 11 приміщеннях, мистецька школа – 1 приміщення, музей – 1 приміщення, бібліотека – 10 приміщень.

    1.Комунальний заклад «Гусятинська мистецька школа».

    2.Комунальний заклад «Гусятинський краєзнавчий музей».

    3. Комунальний заклад «Гусятинська публічна бібліотека»:

  - бібліотека-філія с. Вільхівчик

  - бібліотека-філія с. Суходіл

  - бібліотека-філія с. Постолівка

  - бібліотека-філія с. Городниця

  - бібліотека-філія с. Самолусківці

  - бібліотека-філія с. Сидорів

  - бібліотека-філія с. Кривеньке

  - бібліотека-філія с. Коцюбинчики

  - пункт видачі с. Шидлівці

4.Будинки культури, клуби.

 -Комунальний заклад «Гусятинський центр культури і дозвілля»

- Коцюбинчицький сільський клуб.

- Кривеньківський сільський клуб.

- Постолівський сільський клуб.

- Сидорівський сільський клуб.

- Самолусківський сільський клуб.

- Городницький сільський клуб.

- Суходільський сільський клуб.

- Вільхівчицький сільський клуб.

- Личковецький сільський клуб.

     Роботу галузі культури Гусятинської селищної ради забезпечують 58,5 чоловік, фактично працюючих 47 чоловік, 2  - зовнішніх сумісника, 10 – внутрішніх сумісників.

Галузь культури Гусятинської селищної ради  за 9 місяців 2022 рік  профінансовано на 5 млн. 684 тис. 144 грн. З них – 157 304 грн.- кошти спецфонду.

     Всього закладами культури організовано та проведено 360 заходів. З них- 20 для дітей. Заходи відвідали понад 10 тис. чол.  З них-понад 2  тис. діти.

Бібліотечними закладами організовано 145 заходів.

      Робота закладів культури Гусятинської селищної ради  є досить колоритна і різнопланова. Тому варто окремо зупинитись на кожній її ділянці.

1.Комунальний заклад «Гусятинська мистецька школа»

      В.о. директора Мелконян Кристина Юріївна.

      Невід’ємною складовою культури нашої громади і важливою ланкою на шляху юного  аматора художньої самодіяльності до професійної сцени є діяльність шкіл естетичного виховання дітей .Таким закладом позашкільної освіти у галузі культури є  комунальний заклад «Гусятинська мистецька школа», який діє з січня 2017 року як Гусятинська музична школа. В 2019 році перейменовано на комунальний заклад «Гусятинська мистецька школа».

Контингент учнів складає 150 учнів, навчальний процес здійснюють 17 викладачів. У закладі діють 9 мистецьких дитячих колективів, а також 4 мистецькі викладацькі колективи.

Заклад Гусятинська державна музична школа ( тепер - КЗ «Гусятинська мистецька школа ») відкрита 1 серпня 1966 р. згідно Розпорядження Тернопільського обласного управління культури .

У своїй діяльності керується статутом, затвердженим рішенням Гусятинської селищної ради від 20.01.2017 № 545 та ліцензією, виданою Управлінням культури і туризму Тернопільської  облдержадміністрації від 28.12.2007 №144 1/3.

Навчання проводиться за 9-річною програмою яка поділяється на:

 1. Елементарний підрівень – 1-4 рік навчання;

 2. Базовий підрівень – 1-5 рік навчання;

Школа підпорядковується  Відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради та належить до комунальної форми власності.

Учні школи є призерами та лауреатами міських, обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів (серед країн Німеччини, Польщі, Туречини, Болгарії, Італії). Щорічно в школі проводяться конкурс-огляд піаністів на краще виконання твору українських композиторів, творчість юних, «Золотий ключик», тематичні концерти до Дня музики, Святого Миколая, Різдвяні віншування, свято випускників. Учні та викладачі школи беруть активну участь в святкових заходах нашого селища та ОТГ.

На спец рахунок закладу у 2022 році поступило 121 775 грн.

 

2. Комунальний заклад «Гусятинський краєзнавчий музей»

 

                 Музей проводив свою  роботу  за основними напрямками діяльності, а саме:  науково-дослідна та культурно-освітня, комплектування музейних зібрань, експозиційна, фондова та господарсько-організаційна робота - відповідно до вимог Закону України «Про музеї та музейну справу»,  що регулює  суспільні  відносини  у  сфері  музейної справи, визначає правові, економічні, соціальні засади створення і діяльності музеїв України і Положення про Музейний фонд України, яке  визначає порядок формування Музейного фонду України,  порядок обліку музейних  предметів,  музейних  колекцій, музейних   зібрань,   забезпечення   їх   охорони,   збереження  і використання.

  Крім цього налагоджено співпрацю із Залозецьким краєзнавчим музеєм, музеєм Федоровича у Вікні, деякими музеями Львівщини. Завдяки співпраці із Львіським центром порятунку культурної спадщини отримано пакувальні матеріали для експонатів, вогнегасники.  Музей постійно приймає офіційні делегації з різних куточків України та зарубіжжя. Налагоджуються зв’язки із іншими музеями та туроператорами, які функціонують в нашому регіоні. Відбувається пошук партнерів для реалізації спільних грантових проєктів.

   Діяльність музею протягом  9 місяців 2022 року  в умовах військового стану, постійно висвітлювалась у дописах через соцмережу Фейсбук на сторінці «Гусятинський краєзнавчий музей»

         На спец рахунок музею від проведення екскурсій та обслуговування відвідувачів поступило 2055 грн.

1.1.  Науково-дослідницька та експозиційна робота.

Протягом звітного періоду працівники музею: 

- досліджували  історично-краєзнавчу тематику;

- надавали методичну допомогу (платні послуги) дослідникам історії Гусятинщини;

- працювали  над удосконаленням та доповненням новими матеріалами існуючих музейних експозицій (стаціонарної та виставкових);

- оновили експозицію Трипільської культури оригінальними орнаментованими фрагментами кераміки та культовими предметами.

- поповнили експозицію колекцією богослужбового одягу священників костелу св. Антонія.

  В експозиції з'явились нові зразки керамічних виробів кінця XIX початку XX ст. Вони використовувались для будівництва та ремонту костелу св. Антонія в Гусятині та костелу у с. Личківці.

 

1.2. Науково-освітня та виставкова робота.

 

     Протягом 9 місяців 2022 року музей відвідали 800 осіб; в тому числі учні та студенти. Протягом періоду проведено 50 екскурсій при дотриманні вимог карантинних заходів. 

До знаменних та пам’ятних дат в історії України на основі фотодокументів та речових музейних предметів, що знаходяться в основному та науково-допоміжному фонді  готувалися науково-освітні заходи, екскурсійні  розповіді-дописи відповідно до перспективного плану роботи на 2022 рік. 

      Просвітницька діяльність музею оперативно висвітлювалася за допомогою засобів масової інформації ( в основному через Інтернет  в соціальній мережі Facebook).

1.3.  Фондова, архівна та методична робота.

            

    Протягом  періоду  робота по комплектуванню  фондів була спрямована на збереження існуючих колекцій, поповнення музейної збірки новими оригінальними матеріалами, наукову інвентаризацію музейних предметів нових поступлень.

           Досліджуючи історію Гусятинщини музей збирає, зберігає та експонує матеріали про історичне минуле , знатних людей, етнографію та побут краю.

           За 9 місяців 2022 року  було зібрано та інвентаризовано 203 (двісті три) одиниці збереження предметів музейного значення: із них 100 - предмети основного фонду. Предмети основного фонду віднесено до груп: «фото»-7 од.зб.; «скло,фарфор,кераміка»  - 5 од.зб.; «речі» - 12 од.зб.; «рідкісні документи» - 12 од.зб. ; «тканина» - 43 од.зб.;  «археологія» - 15 од.зб. ; «скло, фарфор, кераміка» -          5 од.зб.; «рідкісна книга» - 6 од.зб. В книгу надходжень та інвентарні книги за групами записані всі нові надходження предметів музейного значення.

                          

1.4. Господарська та організаційна діяльність.

                   

   Протягом періоду в межах фінансування проводились поточні ремонтні роботи в експозиційних та господарських приміщеннях. Зроблена частина сходової. Усі роботи проводились власними силами. 

Через недостатність фінансування невирішене питання пожежної та охоронної сигналізацій.

  3.Клубні заклади

     Клубні заклади в наших населених пунктах є тими осередками, що задовільняють культурно – дозвіллєві потреби жителів і є традиційними центрами з розвитку народної творчості.

     Базовим закладом культури клубного типу є комунальний заклад «Гусятинський центр культури і дозвілля».

Директор  Мазур Олеся Іванівна.

          Комунальний заклад «Гусятинський  центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради є закладом , що діє з метою створення умов для самодіяльної творчості, формування громадської думки , духовного розвитку, задоволення культурних потреб і організації відпочинку  для населення .

Засновником та власником  ГЦКіД є Гусятинська селищна рада .

         Гусятинський ЦК і Д був створений  9 листопа 2017 року .

Юридична адреса:Україна, 48201, Тернопільська область, Чортківський район,   селище Гусятин, вул. Наливайка,1.

          В Гусятинському ЦКіД по штатному розпису працює 8  штатних одиниць з них :

             1 директор;

             1  художній керівник;

             4 керівники гуртків;

             1 режисер;

             1прибиральниця;

 

          При КЗ «Гусятинський центр культури і дозвілля» діють 3 гуртки художньої самодіяльності, а саме:

 

- Хореографічний гурток «Надзбручаночка» - керівник Олеся Мазур

-Вокальний гурток «Мелодія» - керівник Надія Туткалюк.

-Драматичний гурток «Сузір’я» -керівник Людмила  Кобилянська .

     

           Різнопланові масові заходи організовані працівниками закладу є тим містком, який  єднає не тільки  різного покоління людей  та роду занять, ай зважаючи на географічне розташування Гусятина сходу й заходу .

           Саме працівники центру  культури та дозвілля  своєю роботою забезпечують системну взаємодію державних органів з громадськістю у питаннях, пов'язаних із національно-патріотичним вихованням дітей та молоді .

 

          Протягом 2022 року   у  приміщенні КЗ  «Гусятинський центр культури і дозвілля»  організовувалися та проводились  різнопланові   масові заходи.

 

  1.     19- урочистості, святкові концерти та челенджі;
  2.     2- огляди – конкурси;

3.     7- майстер класи та виставки;

4.     12- мітинги, дні та години пам’яті;

5.      54- привітання в онлайн режимі;

6.     10 – привітання  рубрика «Мудрі і багаті роками»;

7.     12- рубрика «Талановиті люди Гусятинської громади»;

8.       6   – демонстрація кінофільмів.

 

Основні з них:

 

Урочистості, святкові, благодійні концерти та челенджі:

 

 

 

 

1.

14.01.2022

Святкове дійство «Неповторна мить Різдва»

 

 

2.

19.06.2022

Благодійний матч  з футболу «Разом до перемоги»

 

 

3.

20.05.2022

День Європи «»Україна – це Європа»

 

4.

19.05.2022

Челендж «Одягни вишиванку, Україно моя»

 

5.

01.06.2022

Концерт з нагоди міжнародного дня захисту дітей «Країна мрій»

 

6.

15.06.2022

Концерт - привітання до дня захисту людей похилого віку «Теплом своїм зігрій людину »

 

7.

25.06.2022

Привітання  до дня батька «Таточку татусю найрідніший мій»

 

8.

28.06.2022

Благодійний концерт з нагоди Дня міста «Дякуємо нашим героям за життя»

 

9.

08.07.2022

Привітання до всесвітнього Дня родини «Українська родина святиня народу»

 

10.

28.07.2022

Відзначення 1034- річниці з Дня хрещення Київської Русі «Україно, з -під серця краплино-моя доля, життя і снага.»

 

 

11.

 

 

 

31.07.2022

 

 

 

Благодійний концерт «Дякуємо нашим героям за життя.»

С.Городниця

 

 

12.

07.08.2022

Благодійний концерт «Дякуємо нашим героям за життя.»

с.Личківці

 

13.

17.08.2022

Благодійний концерт та свято меду «Медовий Спас»

 

 

14.

21.08.2022

Благодійний концерт «Дякуємо нашим героям за життя»

с.Суходіл.

 

15.

21.08.2022

Благодійний концерт «Дякуємо нашим героям за життя.»

с.Сидорів

 

16.

23.08.2022

Урочистості з нагоди Дня Державного прапора  України «Піднімем прапор вільної Держави»

 

17.

24.08.2022

Урочистості з нагоди Дня Незалежності  «Україна понад усе»

 

18.

21.09.2022

Флешмоб  «Буде мир над Україною буде мир і будем ми»

 

 

 

 

 

Огляди - конкурси:

1.

11.01.2022

«Різдвяні дзвони -2022»

 

 

2.

08.10.2022

«Козацькому роду нема переводу»

 

 

 

Майстер класи та виставки:

 

1.

06.01.2022

«Зима у моєму альбомі»

 

 

2.

22.01.2022

«Соборна мати України –одна для всіх як оберіг»

 

 

3.

29.01.2022

«Голуби памяті »

 

 

4.

10.02.2022

«Світом керує любов»

 

 

5.

13.02.2022

«Вітання з любовю»

 

 

6.

18.02.2022

«Герб України- символ моєї свободи »

 

 

7.

19.02.2022

«Небесні ангели»

 

 

 

 

Мітинги, дні та години пам’яті:

1.

27.01.2022

День пам’яті голокосту

 

 

2.

29.01.2022

День памяті героїв Крут «Балада про Крути»

 

 

3.

29.01.2022

День пам’яті геров Крут «Ми жили, за Україну полягли.»

 

 

4.

15.02.2022

«Заплакало небо дощами»

 

 

5.

15.02.2022

Покладання квітів до пам’ятника воєнам –інтернаціоналістам.

 

 

7.

17.02.2022

Вшанування пам’яті захисників  Дебальцевського плацдарму

 

 

8.

19.02.2022

День героїв Небесної Сотні  «Мамо не плач»

 

 

9.

 

19.02.2022

 

 

 

Покладаня квітів до пам’ятної дошки  Героїв Небесної Сотні

«Герої не вмирають»

 

 

10.

26.04.2022

Година пам’яті та покладання квітів  до пам’ятника Чорнобильській трагедії  Чорнобильський вітер»

 

 

11.

 

23.05.2022

 

День Героїв «Вони полягли, щоб ми щасливо жили»

 

 

12.

29.08.2022

День памяті захисників України

 

 

 

 

Демонстрація кінофільмів КІНО ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

1.

28.09.2022

«Бобот таенергія всесвіту»

 

 

2.

28.09.2022

«Сторожова застава»

 

3.

03.10.2022

«Микита –Кожумяка»

 

 

4.

03.10.2022

«Поводир»

 

 

5.

05.10.2022

«11 дітей з моршина»

 

 

6

05.10.2022

«Контрабас»

 

 

На рахунок «Цетру культури і дозвілля», за рахунок орендної плат надійшло 33 474 грн.

 

4.КЗ «Гусятинська публічна бібліотека.

4.КЗ «Гусятинська публічна бібліотека.

В. о. директора Новіцька Галина Стефанівна

1 січня 2021 року створено комунальний заклад «Гусятинська публічна

бібліотека». У її складі функціонують 9  бібліотек-філій сіл: Вільхівчик, Городниця, Кривеньке, Коцюбинчики, Личківці, Постолівка, Самолусківці, Сидорів, Суходіл.

  Свою діяльність бібліотеки спрямовують на реалізацію державних і

регіональних програм розвитку культури і бібліотечної галузі, Закону України

«Про бібліотеки та бібліотечну справу».

    Для активізації читання і залучення нових користувачів бібліотека об’єднує свої зусилля і налагоджує ділові контакти із зацікавленими партнерами: загальноосвітньою  школою, фаховим коледжем ТНТУ, центром зайнятості населення, правоохоронними органами, центром творчості дітей та юнацтва, інклюзивно – ресурсним центром. Проведення соціокультурної роботи сприяє вихованню у молодого покоління почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності, реалізації творчого потенціалу молоді. Бібліотеки громади  і в умовах воєнного стану залишаються відкритими для співпраці та допомоги.

    Це робота з переселенцями та внутрішньо-переміщеними особами, які проживають поряд. Серед проведених заходів, які потребує зазначена аудиторія – це тренінги та онлайн лекції з надання психологічної підтримки, емоційна розрядка за допомогою бібліотерапії (читання), перегляд кінофільмів, робота з дитячою аудиторією. Працівники Гусятинської публічної бібліотеки приєдналися до благодійної акції з випікання солодощів для переселенців та внутрішньо-переміщених осіб, які проживають в смт Гусятин, також для воїнів та бійців територіальної оборони, займаються волонтерською роботою – плетуть маскувальні сітки, переказують власні кошти на рахунок благодійного фонду «Воїни Надзбруччя» на підтримку ЗСУ.

    Гусятинщина стала прихистком для багатьох українців, які змушені були покинути власні домівки через військову агресію. Бібліотекарі допомагають тимчасово переміщеним особам якнайшвидше влитися в соціум. Це проведення майстер – класів з малювання, квілінгу; настільні ігри; цікаві зустрічі, літературні читання. При Гусятинській публічній бібліотеці діє ляльковий театр «Долина казок», який влаштовує справжнє свято для малечі

  • лялькові вистави:
  •  «Поросятко Чок»; «Ріпка»; «Рукавичка»;
  • майстер – класи:
  • виготовлення новорічних  іграшок;
  • «Улюблений казковий герой»;
  • Великоднє курчатко»;

-   «Квіти для мами»;

  • «Гілка калини – символ України»;
  • «Голуб миру»( до Міжнародного дня миру);
  • «Зроби сам і навчи інших»;
  • День захисту дітей:
  • викладки літератури, розважальна година, конкурси, вікторини, інформаційна година;                                                                                  «Знаємо свої права»;
  • «Літо – час читання»;
  • «Веселі канікули з книгою»;
  • «Смійтеся на здоров’я;
  • «Я малюю ….»;
  • «Хай завжди лунає дитячий сміх»
  • «Казка мандрує Європою».

 Бібліотека проводить зустрічі з місцевими письменниками, творчими і цікавими людьми, здійснює  популяризацію друкованих видань, нових поступлень, організовує дні нової книги «Вернісаж книжкових новинок, відзначає пам’ятні та історичні дати. 

Національно - патріотичне виховання:

104 – річниця бою під Крутами;

день Соборності України;

день Героїв Небесної Сотні;

          80 – річчя створення УПА;

          день пам’яті захисників України;

  • книжкові виставки, історична година,

година мужності, бесіда, урок  пам’яті:

  •  «Бій під Крутами – героїчна сторінка історії»;
  • «Тернистий шлях до Соборності»;
  • «Україна – нація героїв»;
  • «Героїв наших душах»;
  • «Вони помирали, щоб жила Україна»;
  • «А сотню вже зустріли небеса»;
  • «Я вірю в тебе, моя Україно!»;
  • «З Україною в серці»;
  • «Шлях до Незалежності довжиною
  •  в історію»;
  • «Час і досі не загоїв рани»;
  • «Кращі з кращих за свободу сміло стали

      без вагань;

До відзначення 31 - ої річниці проголошення  незалежності України:  онлайн – челендж відеопоезій  «Єдина. Вільна. Неподільна».            

Відзначення пам’ятних літературних  дат:

208 років від д. н. Т. Шевченка;

210 років від д. н.  Є. Гребінки ;

100 років від д. н. А. Дімарова;

110 років від д. н. М. Стельмаха;

55 років від д. н. братів Дмитра та Віталія Капранових;

130 років від д. н. Йосифа Сліпого;

  • викладки літератури:
  • «Шевченкове слово у серці»
  •  «Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і

пензель, і слово»;

  • «Звучать Шевченкові слова»;
  • «Євген Гребінка – видатний художник слова»;
  • «Син подільської землі, співець її краси і слави»;
  • «Майстер української прози»;
  • «Йосиф Сліпий – борець за волю Христову»;
  • «Брати Капранові – майстри слова».

Одним із напрямків діяльності бібліотек громади є краєзнавство. Сучасний формат роботи бібліотек передбачає популяризацію літератури, яка висвітлює історію рідного краю, культурні традиції, творчість його талановитих людей.

 Всеукраїнський день краєзнавця:

  • вечір – зустріч з В. Горбоватим «З любов’ю до рідного краю»;
  • викладки літератури -

 «Стежинами рідної Гусятинщини»;

«Моє село – моя кровинка України»;

  • урок народознавства «Прийди до мене, неділенько зелена»;
  • історична мандрівка –

 «Моє рідне село, де світанки купаються в росах»(до 460 річчя                   с. Личківці);

«У рідний край, грозою вмитий

Ведуть усі шляхи на світі»(до 490 річчя с. Суходіл).

Регулярно відбувається поповнення та оновлення блогу бібліотеки «Надзбручанська Бібліотечна Скарбничка».

5.Проводиться робота з охорони культурної спадщини.

     На території смт. Гусятин  знаходиться велика кількість пам’яток історії та культури (пам’ятник-меморіал воїнам Другої світової війни, пам’ятник Северину Наливайку, пам’ятник Тарасу Шевченку, символічна могила борцям за волю України, пам’ятник Незалежності України).

   Загалом  на території населених пунктів Гусятинської ТГ  знаходиться 25 пам’яток архітектури, 5 пам’ятки монументального мистецтва, 41 пам’ятка археології  та 23 пам’яток історії.  Деякі із них потребують досліджень, інші  - документального впорядкування та фінансових витрат на їх підтримання в належному стані.

    Протягом року відбулись робочі  зустрічі  з представниками туристичної галузі із інших громад області. Здійснено декілька об’їздів по діючих зелених садибах та таких , які планують розпочати власну справу. Громада має великий потенціал та ресурси у розвитку оздоровчого туризму.

Активно ведеться пошук партнерів та донорських програм для реалізації грантових проектів.

       У планах  запровадження кампанії ребрендингу громади, популяризації бренду ТГ у цілому та селища Гусятин, зокрема; включення туристично привабливих об’єктів розташованих на території громади до регіональних та всеукраїнських туристичних маршрутів.

6. Матеріально-технічна база закладів культури:

 У 2022 році значно покращено матеріально-технічну базу закладів культури.  Проведено ремонт підвального приміщення КЗ «Гусятинська мистецька школа» Гусятинської селищної ради  з метою його використання як найпростішого укриття для учасників освітнього процесу;

У КЗ «Центр культури і дозвілля» Гусятинської селищної ради проведено заміну дверей.

Проведено ремонтні роботи в підвальних приміщеннях Постолівського, Самолусківського, Личковецького, Сидорівського, сільських клубів з метою їх використання як найпростіших укриттів для учасників освітнього процесу

Робота галузі систематично висвітлюється в соціальних мережах.

        У своїй роботі працівники галузі тісно співпрацюють із Гусятинським технічним коледжем, ЗОШ населених пунктів селищної ради, Гусятинським центром дитячої та юнацької творчості тощо.

       Загалом, відділ культури і туризму Гусятинської селищної ради забезпечив координацію роботи закладів галузі, що дало можливість виконати планові завдання, які ставились перед ним у звітному році.

У наступному році плануємо:

-Встановлення економного виду опалення для  комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» ;

-Ремонт підлоги танцювального залу комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» (перший поверх);

-Придбання комп’ютерної  техніки для сільських закладів культури;

- Ремонт фойє комунального закладу «Центр культури і дозвілля

- Ремонт даху сільського Будинку культури с. Самолусківці та Городниця.

- Ремонт сільського клубу с. Кривеньке.

 - Облаштування прилеглої території комунального закладу «Центр культури і дозвілля.

 -Ремонт концертного залу (заміна крісел) комунального закладу «Центр культури і дозвілля.

 - Заміна електропроводки комунального закладу «Центр культури і дозвілля».

 

 

Начальник відділу культури та туризму 

Гусятинської селищної ради                                  Ірина ВЕЛИЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь