від 31 серпня 2022 року № 1538 ''Про затвердження Положення про порядок оплати та надання пільг за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» на 2022-2023 навчальний рік''

Дата: 13.09.2022 09:48
Кількість переглядів: 946

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

VIII СКЛИКАННЯ

XVI.  СЕСІЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я  

від 31 серпня 2022 року                                         № 1538

 

Про затвердження Положення

про порядок оплати та надання пільг

за навчання в  комунальному закладі

«Гусятинська мистецька школа»

на 2022-2023 навчальний рік

 

 Відповідно до ст. ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 року №260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», Гусятинська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

      1. Затвердити Положення про порядок оплати та надання пільг за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» на 2022-2023 навчальний рік, що  додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення сесії Гусятинської селищної ради від 28 вересня 2021 року №834 «Про затвердження Положення про порядок оплати та надання пільг за навчання в  комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» на 2021-2022 роки».

        3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури і спорту.

 

Гусятинський селищний голова                                              Степан КАРПО

 

                                                                           Додаток

                                                                  до рішення Гусятинської селищної ради

                                                                  від 31.08.2022 р. № 1538

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про порядок оплати та надання пільг за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа»

на 2022-2023 навчальний рік

 

  1. Загальні положення

 

          1.1. Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» (далі - Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 року № 260 «Про становлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», Статуту  КЗ «Гусятинська мистецька школа», наказу Міністерства культури України від 09.08.2018 року №686 «Про затвердження Положення про мистецьку школу», та інших нормативно-правових актів.

1.2. Дане Положення регламентує порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» по таких інструментах, за місяць:

 

Фортепіано - 220 грн.

Вокал – 220 грн

Гітара – 220 грн.

Саксофон - 180 грн.

Народні інструменти:

баян, скрипка, бандура - 180 грн.

Духові інструменти :

труба, сопілка  та інші – 180 грн.

 

2. Порядок внесення плати за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа»

 

2.1. Плата за навчання вноситься протягом дев'яти місяців навчального року, до 10 числа кожного місяця за поточний місяць.

2.2. У разі захворювання учня, плата за навчання за перший місяць хвороби вноситься повністю, понад один місяць - у розмірі 50% при наявності відповідної довідки.

2.3. Учні, батьки яких не внесли плату за навчання до 10 числа - до занять не допускаються, а при систематичному порушенні строку (більше двох місяців) підлягають відрахуванню зі школи.

2.4. Плата за навчання вноситься батьками по квитанції через фінансову установу і зараховується на поточний рахунок школи.

2.5. По мистецькій школі на бюджетний рік складається кошторис. В прибутковій частині кошторису визначається надходження плати за навчання протягом року, включаючи заборгованість учнів за минулий рік.

 

 

3. Пільги по оплаті за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа»

 

3.1. Перелік документів для застосування пільг, термін їх подання та періодичність поновлення доводиться до відома батьків адміністрацією закладу.

3.2. Пільги надаються на навчальний рік на підставі поданих батьками відповідних документів, що свідчать про можливість встановлення пільг по оплаті з 1 числа до 15 числа того місяця, якого батьки учня подали письмову заяву та необхідні документи.

3.3. При поданні батьками документів на встановлення пільг після 15 числа, оплата за відповідний місяць стягується у повному розмірі.

3.4. Встановити пільги по оплаті за навчання таким категоріям дітей:

 

         3.4.1. Звільняються від оплати за навчання на 100%:

-діти з інвалідністю, яким не протипоказане навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (за висновком медичної комісії);

-діти-сироти;

-діти, позбавлені батьківського піклування;

           -діти з багатодітних сімей;

 -діти з малозабезпечених сімей (за довідками управління праці та соціального захисту населення, які є отримувачами державної соціальної допомоги як малозабезпечені сім'ї);

 -діти, сім'ї яких внаслідок складних життєвих обставин (діти учасників АТО та діти ВПО) не мають змоги сплачувати за навчання (відповідно до акту обстеження матеріально-побутових умов управління праці та соціального захисту населення);

- діти військовослужбовців, котрі перебувають у зоні бойових дій (довідка з військомату або воєнної частини);

-діти осіб, яких визнано постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

         3.4.2. Зменшити оплату за навчання на 50%:

            а) при навчанні двох і більше учнів з однієї сім'ї батьківська плата становить:

першого учня 100% (за меньш оплачуваний інструмент), за другий -50%

(за більше оплачуваний інструмент).

          б) діти, батьки яких постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС.

          в) діти, які виховуються в неповних сім'ях (внаслідок смерті одного із батьків).

               г) за погодженням з відділом культури і туризму директору школи надано    право встановлювати пільги по оплаті за навчання особливо обдарованим дітям.

              3.5. Передбаченні цим Положенням вищевказані пільги можуть надаватися лише по одному виду пільг на сімю із зазначених видів пільг за бажанням батьків.

         3.6. У разі хвороби учня протягом двох місяців і більше, при наявності документів з лікувального закладу та заяви батьків, за перший місяць хвороби оплачується 100%, за наступні – 50%.

         3.7. При наявності медичної довідки про звільнення дитини від фізичного навантаження протягом одного або більше місяців, батьківська плата за даний період встановлюється у розмірі 50% від встановленої вартості за навчання на відділенні.

         3.8. Викладачі зобов'язані ретельно вести облік пільговиків і надавати вчасно інформацію  про  успішність та відвідування завідувачам відділів. Відповідно, завідувачі відділів, на кожній педагогічній раді повинні доповідати про стан за пільгами категоріями на відділах.

 

 

4. Планування та використання доходів від плати за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа»:

 

         4.1. Облік видатків, надходжень та контроль за використанням коштів покладається на централізовану бухгалтерію відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради.

         4.2. Плата за навчання зараховується до власних надходжень (спецрахунку) школи і спрямовується на виконання навчальних планів, матеріальні витрати, пов’язані з навчально-виховною роботою, оплату праці, матеріального стимулювання працівників, зміцнення матеріально-технічної бази закладу, соціальний захист трудового колективу.

 

5. Прикінцеві положення:

 

         5.1. Дане Положення набирає чинності з моменту його затвердження рішенням сесії Гусятинської селищної ради.

         5.2. Зміни та доповнення до Положення можуть вноситися відповідно до діючих нормативно-правових актів, що регламентують дане питання.

 

Секретар Гусятинської селищної ради                                         Ігор ЛИСАК

 

                                                                                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь