Про перейменування вулиць та інших об’єктів, які мають радянське походження і розташовані у населених пунктах громади Гусятинської селищної ради

Дата: 26.08.2022 12:17
Кількість переглядів: 220

 ПРОЄКТ

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

VIII СКЛИКАННЯ

XVI СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

від   25  серпня 2022 року                                                                   № 1492/01-38

 

 

Про перейменування вулиць та інших об’єктів,

які мають радянське походження і розташовані

у населених пунктах громади Гусятинської селищної ради

 

Відповідно до статей 37, п.20 ч.4 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об`єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», п. 4 ч.1 ст. 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.12 р. №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та обєктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України і Українського інституту національної пам’яті щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою росії та СРСР, листа департаменту культури та туризму Тернопільської облдержадміністрації № 02.01-46/460 від 12.05.2022, на виконання листа Уповноваженого із захисту української мови від 21.04.2022 р. №128/04.1, беручи до уваги протокол № 1 Комісії з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів, які містять російське походження, демонтажу комуністичної символіки від 17.06.2022 р., результати громадського обговорення щодо перейменування вулиць, які мають радянське походження і розташовані у населених пунктах громади Гусятинської селищної ради, враховуючи рекомендації комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури і спорту, Гусятинська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Перейменувати вулиці, які мають радянське походження і розташовані у населених пунктах громади Гусятинської селищної ради:
    1. У смт Гусятин:

вул. Дружби народів на вул. Джерельна;

    1. У с. Личківці Личковецького старостинського округу:

вул. Колгоспна на вул. Промислова;

    1. У с. Самолусківці Самолусківського старостинського округу:

вул. Гагаріна на вул. Затишна.

  1. Перейменування вулиць провести без зміни номерів об’єктів будівництва, об’єктів нерухомого майна.
  2. Юридичному відділу Гусятинської селищної ради звернутись до регіональної філії ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України щодо внесення назв до Словника вулиць населених пунктів та вулиць іменованих об'єктів.
  3. Перейменувати Меморіал Слави воїнів Радянської армії (смт Гусятин) на Меморіал Скорботи.
  4. Балансоутримувачу Меморіалу Скорботи (смт. Гусятин) провести відповідні зміни у документах бухгалтерського обліку.
  5. Відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради звернутися до Департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації з клопотанням про внесення змін до списку (переліку) пам’яток та щойно виявлених об’єктів культурної спадщини (історії) місцевого значення на території громади Гусятинської селищної ради, взятих на державний облік об’єктів, визначених у п.4 даного рішення.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури і спорту.

 

 

Гусятинський селищний голова                                                Степан КАРПО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь