Про укладання договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами

Дата: 12.05.2022 14:52
Кількість переглядів: 301

 

Фото без опису

У Гусятинській громаді послугою з поводження з побутовими відходами користується кожен громадянин. Проте не усі уклали договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами (далі - договір) відповідно до чинного законодавства. Крім того, є споживачі, які категорично відмовляються від укладання договору, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. Разом з тим, спостерігаємо збільшення стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах.

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг із вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Згідно  рішення Гусятинської селищної ради від 30 серпня 2018 р. №1238   виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів визначено КП «Благоустрій», яке уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території громади договори на вивезення твердих побутових відходів спеціалізованими транспортними засобами.

Також відповідно до Правил з благоустрою, які  затвердженні рішенням сесії Гусятинської селищної ради від 09.11.2017 р. №891, громадяни зобов’язані укладати договори. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору. 

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, у яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відсутність договору фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», не виконання Правил благоустрою тягне за собою адміністративну відповідальність.

Попереджаємо жителів Гусятинської громади щодо необхідності укладання договору із комунальним підприємством «Благоустрій». У разі відсутності договору будуть застосовуватись грошові стягнення, передбачені діючим законодавством.

Для укладання договору просимо звертатися до КП «Благоустрій», який знаходиться за адресою: смт Гусятин, вул.Цехова, 78, телефони: 27153, (098)5589243.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь