від 28 січня 2022 року №7 ''Про роботу комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» за 2021 рік''

Дата: 14.02.2022 09:51
Кількість переглядів: 388

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ        ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 28 січня 2022 р.                                                                          №7

 

Про роботу комунальної архівної

установи «Трудовий архів

Гусятинської селищної ради» за 2021 рік

 

    Відповідно до плану роботи виконавчого комітету Гусятинської селищної ради на І квартал 2022 року, затвердженого рішенням виконавчого комітету Гусятинської селищної ради від 20. 12. 2021 року № 213, заслухавши звіт завідувача комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» Ковальської Г. О. «Про роботу комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» за 2021 рік», керуючись підпунктом 3 пункту «а» статті 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Гусятинської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію про роботу комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» за 2021 рік взяти до відома.
  2. Завідувачу комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради»:
    1. Здійснювати своєчасний розгляд звернень громадян.
    2. Роботу комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» планувати з дотриманням правил, інструкцій та методичних рекомендацій Державної архівної служби України, Державного архіву Тернопільської області.
    3. Забезпечити зберігання архівних документів відповідно до умов і строків зберігання.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Наталію Мацко.

 

 

Заступник Гусятинського  селищного голови

з питань   діяльності виконавчих органів                                 Михайло ГУДЗ

 

 

ЗВІТ ЗАВІДУВАЧА ПРО РОБОТУ

КОМУНАЛЬНОЇ АРХІВНОЇ УСТАНОВИ

«ТРУДОВИЙ АРХІВ ГУСЯТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ»

ЗА 2021 РІК

 

 

Комунальна архівна установа «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» була створена для забезпечення збереженості документів з особового складу та документів тимчасового зберігання суб’єктів господарської діяльності незалежно від форм власності майна та підпорядкування, що розташовані на території району, а також для централізованого тимчасового зберігання документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових або інших правовідносин юридичних і фізичних осіб, та інших архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду.

Трудовим архівом Гусятинської селищної ради здійснюється приймання документів на зберігання, ведення їх обліку, створення довідкового апарату до них, проведення експертизи цінності архівних документів та використання інформації, що міститься у документах архіву.

Станом на 31 грудня 2021 року на зберіганні в комунальній архівній установі «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» знаходиться 91 фонд, що складає 16124 одиниці збереження. До потрапляння на зберігання у комунальну архівну установу «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» ці документи належали підприємствам, установам та організаціям, які діяли (були зареєстровані) на територіях сучасних Хоростківської ОТГ (14    фондів – 2677 одиниць збереження), Копичинецької ОТГ – (17 фондів – 3476 одиниць збереження), Гусятинської ОТГ – (29 фондів – 4137 одиниць збереження) та Гримайлівської ОТГ – 31 фонд – 5834 одиниці збереження).

За звітний період з 01 січня 2021 року по 31 грудня 2021 року на зберігання надійшло 512 справ з особового складу, а саме:

  1. Державне підприємство «Хоростківський спиртовий завод» – 149 справ;
  2. Хоростківське місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «УКРСПИРТ» – 35 справ;
  3. Товариство з обмеженою відповідальністю «Адоніс» – 124 справи;
  4. Селянське (фермерське) господарство «Журовський» – 2 справи;
  5. Селянське (фермерське) господарство «Воля» – 6 справ;
  6. Відділ агропромислового розвитку Гусятинської районної державної адміністрації – 196 справ.

Усі документи було прийнято на зберігання відповідно до встановлених архівних правил.

26 березня 2021 року ні ім’я Гусятинського селищного голови Степана Карпа надійшло клопотання сільського голови Васильковецької сільської ради Андрія Гайдаша про передачу документів (згідно списку), які знаходяться на зберіганні в трудовому архіві. Беручи до уваги лист Васильковецького сільського голови від 13. 04. 2021 року № 215 та враховуючи цілковиту відсутність співфінансування трудового архіву Гусятинської селищної ради з боку Васильковецької сільської ради, було прийнято рішення про передачу архівних фондів (згідно списку), що складає 3388 справ, на зберігання у Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Васильковецької сільської ради».

Список:

  1. Селянська спілка «Поділля» – 475 справ;
  2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Галичина» – 329 справ;
  3. Колективне сільськогосподарське підприємство «Світанок» –            428 справ;
  4. Товариство з обмеженою відповідальністю «Перемога» – 564 справи;
  5. Приватне агропромислове підприємство «Старт» – 5 справ;
  6. Приватне агропромислове підприємство «Гловак» – 1 справа;
  7. Селянська спілка Крогулецька» – 463 справи;
  8. Колективне сільськогосподарське підприємство «Нічлава» – 807 справ;
  9. Товариство з обмеженою відповідальністю «Нива» – 260 справ;
  10. Приватне підприємство «Прогрес» – 1 справа;
  11. Товариство з обмеженою відповідальністю «Січ» – 33 справи;
  12. Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Галичина» – 22 справи.

Передачу справ було здійснено відповідно до архівних правил та складено й підписано акти приймання-передавання документів в архів іншої установи.

Основним напрямком діяльності архіву являється соціально-правовий захист громадян. У зв’язку із посиленими вимогами Управління Пенсійного фонду України значно збільшилась кількість звернень громадян. У трудовому архіві забезпечено кваліфікований і своєчасний розгляд запитів. Ведеться облік прийнятих заяв від громадян, звернень юридичних осіб та облік виданих архівних довідок, копій, витягів з документів, що знаходяться на зберіганні. Протягом 2021 року за довідками до трудового архіву звернулось 446 громадян, яким були надані 882 довідки різного характеру (про підтвердження трудового стажу, розмір заробітної плати). На запити від юридичних та фізичних осіб, надісланих поштою, надано усі відповіді. За звітний період було проведено 134 перевірки управлінням контрольно-перевірочної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Пріоритетними напрямками розвитку архівної справи протягом       2021 року було здійснення заходів щодо поповнення джерельної бази архіву та виконання визначених функцій у сфері обслуговування інформаційних потреб громадян. Постійно поповнюється електронна база даних про наявність документів в архіві та їх хронологічні рамки. Одночасно проводиться звірка та ремонт документів, що знаходяться в архівосховищах.

Фінансування комунальної архівної установи «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» у звітному періоді проводилося за рахунок коштів, виділених Хоростківською, Копичинецькою, Гусятинською та Гримайлівською об’єднаними територіальними громадами. Розрахунок проводився пропорційно до кількості документів, що знаходяться на зберіганні в архіві.

Кошти, виділені громадами у 2021 році, в сумі 286121,00 грн. були витрачені на:

  • заробітну плату працівників архіву – 280147,00 грн.;
  • телекомунікаційні послуги – 3600,00 грн.;
  • послуги з обслуговування комп’ютерної техніки – 2374,00 грн.

Додатковим джерелом фінансування трудового архіву є власні надходження, отримані за надання платних послуг. Кошти в сумі       66781,00 грн. (з надання платних послуг у 2021 році) та 32346,09 грн. (з надання платних послуг у 2020 році), що в сумі складають 99127,09 грн., були витрачені на:

  • заробітну плату працівників архіву – 81983,09 грн.;
  • письмовий стіл – 9715,00 грн.;
  • світлозахисні жалюзі – 840,00 грн.;
  • канцтовари – 4389 грн.;
  • послуги з обслуговування комп’ютерної техніки – 2200,00 грн.

На сьогоднішній день комунальна архівна установа «Трудовий архів Гусятинської селищної ради» повністю забезпечена стелажним обладнанням, меблями та комп’ютерною технікою. Для створення комфортних умов роботи працівників архіву та для забезпечення у сховищах оптимального волого-температурного режиму в усіх кабінетах потрібно замінити вікна. З метою покращення роботи архіву, звичайно, слід зосереджувати увагу на якісному перевірянні архівних справ та забезпечувати своєчасний кваліфікований розгляд звернень, які надходять до архівної установи.

Завідувач комунальної архівної

установи «Трудовий архів

Гусятинської селищної ради»                                           Галина КОВАЛЬСЬКА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь