27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 08:15
Кількість переглядів: 246

 

Фото без опису

27 січня в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Таким чином світова спільнота вшановує сотні тисяч євреїв, ромів і представників інших меншин, винищених в роки Другої світової війни.

Саме цього дня радянська  армія  звільнила в’язнів найбільшого нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау біля м. Освенцим (Польща). За різними оцінками, у таборі смерті загинуло від 1,5 до 2,2 млн невільників. Загальна ж кількість жертв Голокосту значно більша. Офіційно визнано, що нацисти знищили від 5,5 до 6,1 млн євреїв, ромів, представників інших  меншин,  політичних супротивників (у т.ч. від 2,2 до 2,5 млн на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні).

Аби вшанувати та зберегти пам’ять про цю страшну трагедію, про всіх невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею, Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, в якій йдеться: «Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість». Саме цей документ проголосив 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту.

Схиляємо голови у скорботі і пам’яті перед безневинно закатованими жертвами…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь