від 10 грудня 2021 року №206 ''Про затвердження протоколу № 3 засідання аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації, способу продажу і стартової ціни об’єкта малої приватизації комунальної власності Гусятинської селищної ради''

Дата: 15.12.2021 11:44
Кількість переглядів: 232

 

 

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 10 грудня 2021 року                                         №206

 

Про затвердження протоколу № 3

засідання аукціонної комісії з продажу

об’єктів малої приватизації,

способу  продажу і стартової ціни об’єкта

малої приватизації комунальної                              

власності Гусятинської селищної ради

 

          Керуючись Законом України «Про приватизацію державного та комунального майна», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 року № 432 «Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу», Положенням про діяльність аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади Гусятинської селищної ради, затвердженого рішенням Гусятинської селищної ради від 07.04.2021 року № 397, Рішенням сесії Гусятинської селищної ради від 1 грудня 2021 року №999 «Про включення нового об’єкту до затвердженого переліку об’єктів приватизації комунальної власності територіальної громади Гусятинської селищної ради, що підлягають приватизації  шляхом аукціону», виконавчий комітет Гусятинської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити протокол № 3 засідання аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади Гусятинської селищної ради від 9 грудня 2021 року  (Додаток №1.)

 

  1. Затвердити спосіб продажу об’єкта малої приватизації: нежитлового приміщення будівлі, складу – який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області – аукціон без умов та ціну об’єкта малої приватизації:

 

Стартова ціна об’єкта для:

аукціону без умов – 203 070,00 грн., без ПДВ;

аукціону із зниженням стартової ціни – 101 535,00  грн., без ПДВ;

аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій – 101 535,00 грн., без ПДВ;

 

Розмір гарантійного внеску для:

аукціону без умов  – 20 307,00 грн.

аукціону із зниженням стартової ціни – 10 153,50  грн.

аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій – 10 153,50  грн.

 

Крок аукціону для:

аукціону без умов – 2 030,70 грн.

аукціону із зниженням стартової ціни – 1 015,35 грн.

аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій – 1 015,35 грн.

 

Загальна кількість кроків, на які знижується стартова ціна об’єкта на аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій, становить 3 кроки.

 

  1. Опублікувати протягом 10 робочих днів інформаційне повідомлення на офіційному веб-сайті Гусятинської селищної ради та в електронній торговій системі.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Михайла Гудза.

Гусятинський селищний голова                  Степан КАРПО

 

 

Додаток №1                                

                                                                     до рішення виконавчого комітету

Гусятинської селищної ради

від 10 .12.2021 року №206    

 

  

ПРОТОКОЛ №3

засідання аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності Гусятинської селищної ради

 

 

від 9 грудня 2021 року                                                       смт.Гусятин

 

 

Комісія присутня в складі:

 

Гудз Михайло Ярославович – заступник Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів – голова комісії;

Шмокалюк Ярослав Зіновійович – керуючий справами виконавчого комітету – секретар комісії;

 

Члени комісії:

 

Гудь Віктор Зіновійович – заступник Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів;

Мацко Наталя Степанівна – заступник Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів;

Галябарда Ігор Ярославович – староста сіл Суходіл та Боднарівка;

Колтуцький Микола Дмитрович – староста села Городниця.

 

 

 

Порядок денний:

 

  1. Визначення умов продажу об’єкта малої приватизації: нежитлового приміщення будівлі, складу – який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області.
  2. Визначення стартової ціни продажу об’єкта малої приватизації: нежитлового приміщення будівлі, складу – який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області.
  3. Формування інформаційного повідомлення про проведення електронного аукціону з продажу об’єкта малої приватизації комунальної власності територіальної громади Гусятинської селищної ради: нежитлового приміщення будівлі, складу – який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області.

 

 

По першому питанню порядку денного слухали:

Голову комісії, який повідомив, що згідно рішення сесії Гусятинської селищної ради від 1 грудня 2021 року №999 «Про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади Гусятинської селищної ради, що підлягають приватизації шляхом аукціону» нежитлове приміщення – будівля, склад, площею 1279,8 кв.м,  який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області підлягає продажу на конкурентних засадах, шляхом проведення електронного аукціону.

Гудз М.Я. запропонував відповідно до норм Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою КМУ від 10.05.2018 року №432 визначити спосіб продажу – аукціон без умов, тобто у спосіб продажу об'єкта приватизації, за яким власником об'єкта  приватизації стає покупець, що в ході торгів запропонував за нього найвищу ціну без додаткових умов продажу об’єкта.

Вирішили:

Спосіб приватизації нежитлового приміщення – будівлі, складу, площею 1279,8 кв.м,  яке розташоване за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області здійснюватиметься шляхом його продажу на аукціоні без умов, тобто у спосіб продажу об'єкта приватизації, за яким власником об'єкта приватизації стає покупець, що в ході торгів запропонував за нього найвищу ціну без додаткових умов продажу об'єкта приватизації.

 

 

Голосували:

«за»-6 чол.; «проти»-0; «утримались»-0

 

2.По другому питанню порядку денного слухали:

Заступника голови комісії, який зазначив наступне:

Відповідно до частини 4 статті 22 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», стартова ціна об’єкта малої приватизації визначається аукціонною комісією на рівні його балансової вартості. Балансова вартість об’єкту приватизації згідно довідки №170 від 07 грудня 2021 року виданої балансоутримувачем КП «Благоустрій» становить  203 070,00 (двісті три тисячі сімдесят) грн., амортизаційний знос об’єкту становить 26 369,00 (двадцять шість  тисяч триста шістдесят дев’ять) грн. та.

Члени комісії Колтуцький М.Д., Гудь В.З. та Галябарда І.Я. запропонували не враховувати у стартові вартість лота амортизаційний знос і запропонували визначити стартову ціну продажу в розмірі балансової вартості.

 

     

Запропонував:  

- Визначити стартову ціну об’єкта для продажу на аукціоні з умовою – 203 070,00 грн., без ПДВ;

Розмір гарантійного внеску: 20 307,00 грн. (10% від стартової ціни продажу)

 

- Визначити стартову ціну об’єкта при продажу на повторному аукціоні зі зниженням стартової ціни на 50 відсотків – 101 535,00 грн., без ПДВ;

Розмір гарантійного внеску:  10 153,50  грн. (10% від стартової ціни продажу)

 

- Визначити  стартову ціна об’єкта для продажу на аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій – 101 535,00 грн., без ПДВ

Розмір гарантійного внеску:  10 153,50 грн. (10% від стартової ціни продажу)

 

Розмір реєстраційного внеску на аукціоні без умов, аукціоні із зниженням стартової ціни, аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій 1 200,00 грн.

 

Період між аукціоном без умов та аукціоном із зниженням стартової ціни та аукціоном за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій: 21 календарний день від дати аукціону (опублікування інформаційного повідомлення про приватизацію об’єкта).

 

Крок аукціону на аукціоні без умов: 2 030,70 грн. (1% від стартової ціни аукціону).

Крок аукціону на аукціоні із зниженням стартової ціни та аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій: 1 015,35 грн. (1% від стартової ціни аукціону).

Загальна кількість кроків, на які знижується стартова ціна об’єкта на аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій, становить 3 кроки.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» у разі, якщо для участі в аукціоні подано заяву на участь в аукціоні від одного покупця, аукціон визнається таким, що не відбувся, а орган приватизації приймає рішення про приватизацію зазначеного об’єкта шляхом викупу безпосередньо такому покупцеві за запропонованою ним ціною, але не нижче стартової ціни.

 

Вирішили:

- Стартова ціна об’єкта для продажу на аукціоні без умов – 203 070,00 грн., без ПДВ, розмір гарантійного внеску: 20 307,00 грн.;

 

- Стартова ціна об’єкта при продажу на повторному аукціоні зі зниженням стартової ціни на 50 відсотків – 101 535,00 грн., без ПДВ, розмір гарантійного внеску:  10 153,50  грн.;

- Стартова ціна об’єкта для продажу на аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій – 101 535,00 грн., без ПДВ, розмір гарантійного внеску:  10 153,50  грн..

Крок аукціону на аукціоні без умов: 2 030,70 грн.

Крок аукціону на аукціоні із зниженням стартової ціни та аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій: 1 015,35 грн.

Розмір реєстраційного внеску на аукціоні без умов, аукціоні із зниженням стартової ціни, аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій 1 200,00 грн.

Період між аукціоном без умов та аукціоном із зниженням стартової ціни та аукціоном за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій: 21 календарний день від дати аукціону (опублікування інформаційного повідомлення про приватизацію об’єкта).

Покупець оплачує витрати пов’язані з нотаріальним посвідченням договору – купівлі продажу  об’єкта.

 

Голосували:

«за»-6 чол.; «проти»-0; «утримались»-0

3.По третьому питанню порядку денного слухали:

Голову комісії, який зазначив, що відповідно до Рішення № 397 сесії Гусятинської селищної ради від 7 квітня 2021 року «Про орган приватизації та затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об'єктів малої приватизації», Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна»,  Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 року №432 до повноважень аукціонної комісії відноситься підготовка інформаційного повідомлення про проведення електронного аукціону з продажу об’єкта приватизації.

Запропонував зміст інформаційного повідомлення про проведення електронного аукціону з продажу об’єкта малої приватизації комунальної власності Гусятинської селищної ради: нежитлове приміщення – будівля, склад, площею 1279,8 кв.м,  який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області (додаток 1).

 

Вирішили:

 

Схвалити зміст інформаційного повідомлення про проведення електронного аукціону з продажу об’єкта малої приватизації комунальної власності Гусятинської селищної ради: нежитлове приміщення – будівля, склад, площею 1279,8 кв.м,  який розташований за адресою вул. Верхня Нова, 101, с.Городниця Чортківського району Тернопільської області (додаток 1).

Голосували:

«за»-6 чол.; «проти»-0; «утримались»-0

 

Голова комісії                                                 Михайло ГУДЗ

 

 

 

Секретар                                                         Ярослав Шмокалюк

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь