Робоча зустріч щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору

Дата: 22.11.2021 09:36
Кількість переглядів: 301

 

Із робочою поїздкою у Гусятинській громаді побував голова Тернопільської обласної спілки захисту прав людей з інвалідністю, заступник голови Комітету доступності для людей з інвалідністю при Тернопільській обласній державній адміністрації Михайло Костів. Він зустрівся з керівництвом Гусятинської селищної ради, старостами сіл та керівниками структурних підрозділів. Мета візиту – ознайомлення з планом заходів щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

Михайло Костів довів до відома присутніх інформацію про шість існуючих напрямів стандартів доступності: освітній, інформаційний, цифровий, фізичний, соціальний та економічний. Також звернув увагу, що основною метою реалізації плану заходів має стати - врахування вимог і потреб якомога ширшої кількості груп мешканців громади, обов’язково – людей з інвалідністю, батьків з малолітніми дітьми, молоді, літніх людей. У результаті доступність і комфорт у різних сферах життя мають стати новою суспільною нормою.

«Безбар’єрність стає новою суспільною нормою. Ініційовані зміни стосуються не лише людей, котрі змушені стикатися з різними бар’єрами у своєму житті. Ці зміни насамперед про те, якою країною ми прагнемо бути. Країною, де кожен має рівні права та можливості. Країною без бар’єрів», - наголосив Михайло Йосипович.

Національна стратегія безбар’єрності – перший комплексний документ, покликаний створити в державі безперешкодне середовище та забезпечити рівні можливості для кожної людини. До її розробки долучились 15 міністерств, 47 громадських організацій та експертів, отримано кілька сотень пропозицій.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь