Урочистості до Дня Державного Прапора України

Дата: 23.08.2021 10:30
Кількість переглядів: 527

 

 

 

Сьогодні у смт Гусятин відбулися урочисті заходи до Дня Державного Прапора України.

23 серпня уся Україна вшановує одну із головних державних святинь — Державний Прапор України. Це символ нашої держави, втілення національної єдності, честі та гідності, історії і сьогодення. Свято встановлене Указом Президента України від 23 серпня 2004 року №987 на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України. У 2009 році внесені зміни до цього Указу і запроваджено щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні. На честь свята щороку 23 серпня о 9:00 проходить урочиста церемонія підняття Державного Прапора України в обласних і районних центрах та інших населених пунктах країни. Остаточно прапор держави Україна був затверджений статтею 20 Конституції України в 1996 році.

Святкова колона із представників Гусятинської селищної ради, духовенства, учасників АТО/ООС, працівників установ та організацій, учнів місцевих навчальних закладів із квітами, жовто-блакитними прапорами та повітряними кульками направилася до пам’ятника Незалежності України.

Урочистий захід розпочався з церемонії підняття Державного Прапора України. Під звуки державного гімну України право підняти стяг рідної Батьківщини було надано учаснику АТО/ООС Данильчаку Андрію Михайловичу.

Отець Михайло Багінський, настоятель храму святого Антонія (РКЦУ), відправив молебень за  Україну.

З вітальним словом до присутніх звернувся Гусятинський селищний голова Степан Карпо:

"З любов'ю до України, з повагою до минулого нашого народу, ми шануємо символ вільної, демократичної України, сильної й незалежної держави − синьо-жовтий стяг. Під час історичних звершень він ставав символом боротьби за національні та соціальні права. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краса та багатство рідної землі. Щиро вітаю з Днем Державного Прапора України! Нехай символ України − Державний прапор − осяює наш шлях та надихає до нових успіхів у добрих справах задля розвитку України!".

Соліст комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» Вадим Мазур виконав пісню «Прапор України».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь