Соціальне забезпечення і захист населення у Гусятинській громаді

Дата: 27.07.2021 09:42
Кількість переглядів: 507

 

Соціальне забезпечення і захист населення від різноманітних соціальних ризиків є одними із важливих напрямків роботи Гусятинської селищної ради.

Саме через це 07.04.2021 року рішенням четвертої сесії сьомого скликання Гусятинської селищної ради було створено відділ соціального захисту та охорони здоров’я населення Гусятинської селищної ради, який серед іншого відповідає за призначення та виплати встановлених законодавством державних соціальних допомог; підтримку багатодітних сімей, залучення їх до громадської діяльності, надання соціальної, психологічної, правової допомоги; забезпечення соціального захисту найбільш незахищених верств населення шляхом допомоги з оформлення субсидій, соціальних допомог, компенсацій; здійснення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, передбачених для надання соціальних допомог, компенсацій, відшкодування пільг тощо.

З метою посилення соціальної підтримки окремих категорій громадян рішенням Гусятинської селищної ради №46 від 23.12.2020р. затверджено Програму надання одноразової матеріальної допомоги жителям територіальної громади Гусятинської селищної ради. Відповідно до якої, станом на 30 червня 2021 р. 84-ом особам з числа учасників ліквідації аварії на ЧАЕС І-ІІІ категорій; учасників бойових дій в республіці Афганістан; членів ГО «Самооборона Майдану»; хворих із хронічною нирковою недостатністю для відшкодування витрат на проїзд для одержання програмного гемодіалізу; дітей сиріт/дітей позбавлених батьківського піклування після досягнення 18-ти річного віку; осіб, які зобов’язалися поховати померлого, який не досяг пенсійного віку, не працював, не був зареєстрований в центрі зайнятості, виплачено допомог на суму - 101 тис. 460 грн.

У липні матеріальну допомогу одержать ще 98 осіб із числа учасників бойових дій (АТО/ООС) в Донецькій і Луганській областях, 2 сім’ї загиблих при виконанні військового обов’язку військовослужбовців, 3 особи, які поступають на військову службу до ЗСУ на контрактній основі.

Для реалізації заходів затвердженої Програми призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги та відшкодування витрат на надання пільг із послуг зв’язку Гусятинської селищної ради на 2021 рік укладено договори з:

  • Управлінням соціального захисту населення Чортківської районної державної адміністрації – для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі відповідно постанови КМУ від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».
  • АТ «Укртелеком» – для відшкодування послуг зв’язку пільговим категоріям населення.

Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» відділом перераховано кошти для виплат за січень-червень 2021 року 8-ом особам у сумі 10804,26 грн.

Із метою організації надання якісних соціальних послуг на території Гусятинської громади 23 грудня 2020 року створено КУ «Центр надання соціальних послуг Гусятинської селищної ради». Сформовано новий пакет документів для 147 осіб, що отримують соціальну послугу «догляд вдома» відповідно до укладених із КУ ЦНСП договорів, прийнято 178 рішень щодо надання соціальних послуг мешканцям Гусятинської громади.

Фахівці із соціальної роботи регулярно проводять зустрічі у старостинських округах, надають консультації мешканцям громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, захисту соціальних прав, інших питань віднесених до їхньої компетенції. 

 

Начальник відділу соціального захисту

та охорони здоров’я населення

Гусятинської селищної ради                                                     Марія МОЗОЛЬ

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь