Пошук

У Сокиринцях відзначили 100-літній ювілей церкви

Дата: 26.07.2021 11:00
Кількість переглядів: 1177

 

У неділю, 25 липня у післядень Празника рівноапостольної княгині Ольги відбулося величне святкування 100-літнього ювілею церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці у с. Сокиринці Гусятинської територіальної громади.

Дерев’яну зрубну церкву у селі було зведено ще у другій половині ХVІІІ ст., в буремні роки Першої світової війни вона згоріла вщент і була відновлена стараннями місцевих жителів у 1921 р. На жаль, в горнилі Другої світової війни церква знову була піддана вогню і руйнації, активне відновлення святині розпочалося на зорі незалежності у 1989 році. Цьогоріч, храм на долю якого випало стільки бід і випробувань святкує своє століття.

Урочистості розпочалися із Божественної Святої Літургії, яку очолив благочинний настоятель храму о. Любомир Павлик, йому співслужили: отець Володимир Зависляк – настоятель храму Пресвятої Трійці у смт Золотий Потік, його син о.Павло Зависляк – випускник Івано-Франківської духовної семінарії ім. св.Йосифата, отець Олег Сушельницький – настоятель храму Св.Димитрія у с.Бурдяківці.

Отець-парох виголосив проповідь у якій розповів коротку історію храму, згадав роботу братства і сестричества, усіх жертводавців, меценатів та доброчинців, які своєю працею, стараннями, матеріальними внесками доклали багато зусиль для становлення і процвітання храму.

Продовжилось святкування чином освячення води та урочистою хресною ходою навколо церкви. Опісля, стараннями місцевих жителів, дітей та учасників хору було проведено духовний концерт. Лунали релігійні піснеспіви, молитослови, вірші… Мешканці села, його вихідці, гості і запрошені, усі присутні, пройнялися надзвичайною родинною атмосферою українства, гостинності та духовності.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь