від 27 травня 2021 року №80 ''Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів ''

Дата: 03.06.2021 10:19
Кількість переглядів: 2029

 

 

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ГУСЯТИНСЬКОГО РАЙОНУ        ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

      від 27  травня 2021 року                                                           80

 

Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів

 

Відповідно до пункту 4 абзацу б) ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», врахувавши постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017р. № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» та від 19.09.2018р. № 806 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017р. № 684» розглянуто питання про визначення територій обслуговування та закріплення їх за закладами дошкільної та загальної середньої освіти Гусятинської селищної ради, наказу управління державної служби якості у Тернопільській області від 8 квітня 2021 р. № 26-од, з метою проведення своєчасного обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Гусятинської селищної ради, виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

1. Організувати облік дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Гусятинської селищної ради.

 

2. Визначити відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради уповноваженим органом відповідальним за організацію ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Гусятинської селищної ради в цілому.

3. Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради з дотриманням вимог Законів України «Про інформацію» і «Про захист персональних даних» має право:

- для забезпечення реалізації прав дітей дошкільного віку на здобуття дошкільної освіти отримувати від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію про кількість дошкільного віку, а також від закладів освіти інформацію про кількість вихованців для забезпечення реалізації прав дітей шкільного віку на здобуття загальної середньої освіти;

-  отримувати від служб у справах дітей, спеціальних установ та закладів, які здійснюють їх соціальних захист і профілактику правопорушень, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та закладів освіти дані про дітей шкільного віку;

-  використовувати для створення та оновлення реєстру отримані дані про дітей шкільного віку, в тому числі дані, отримані з інших реєстрів або баз даних.

4. Начальнику відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Туткалюк О.Т.:

4.1. Здійснити організаційні заходи щодо створення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Гусятинської селищної ради (далі - реєстр).

4.2. Призначити особу, відповідальну за створення та постійне оновлення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають у межах Гусятинської селищної ради.

4.3 Організувати облік дітей дошкільного та шкільного віку в межах кожного старостинського округу та призначити відповідальних осіб за ведення такого обліку.

4.4  Здійснювати облік дітей шкільного віку, які проживають чи перебувають на території Гусятинської селищної ради в цілому, шляхом створення та постійного оновлення реєстру даних про них, на кожний рік народження окремо (далі - реєстр); здійснювати облік дітей дошкільного віку шляхом визначення їх кількості на кожний рік народження окремо.

4.5 До реєстру вносити такі персональні дані дитини дошкільного та шкільного віку: прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування, місце навчання (заклад освіти), форма навчання та належність до категорії осіб з особливими освітніми потребами (далі - дані). Дані дитини шкільного віку видаляються з реєстру у разі: досягнення нею повноліття; здобуття нею повної загальної середньої освіти; наявності письмово підтвердженої інформації про взяття її на облік (включення до реєстру) на території іншої адміністративно-територіальної одиниці; її вибуття на постійне місце проживання за межі України (з припиненням 2 здобуття загальної середньої освіти в Україні).

4.6 Складає і подає на підставі даних реєстру статистичний звіт про кількість дітей дошкільного, шкільного віку та учнів  за формою та у порядку, затвердженому Міністерством освіти і науки України.

5. Заклади загальної середньої освіти:

  5.1. Подають щороку, не пізніше 15 вересня, відповідальній особі дані всіх вихованців чи учнів, мешканців Гусятинської селищної ради, які до нього зараховані.

5.2. Подають не пізніше 15 числа наступного місяця з дня зарахування вихованців чи учнів, які здобували загальну середню освіту в закладах освіти інших адміністративно – територіальних одиниць, їх дані уповноваженому органу або його структурному підрозділу адміністративно – територіальної одиниці, на території якої розташований заклад освіти, у якому вихованець чи учень здобував освіту.

5.3. Невідкладно надають до відділення поліції  №3 (м. Гусятин) Чортківського районного відділу поліції (ГУНП) в Тернопільській області                                                              та служби у справах дітей Гусятинської селищної ради дані вихованців, учнів, які не досягли повноліття і відсутні у закладі освіти протягом 10 днів поспіль з невідомих або без поважних причин для провадження діяльності відповідно до чинного законодавства України, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття освіти.

5.4. Забезпечують зберігання в особовій справі вихованця, учнів протягом поточного навчального року відповідних медичних довідок закладів охорони здоров’я або письмових  пояснень батьків (одного з батьків) вихованця, учня чи інших законних представників (вихованців, учнів), що підтверджують причини відсутності вихованців, учнів у закладах освіти.

5.5.  Подають не пізніше 15 числа наступного місяця з дня переведення або вибуття вихованця, учня відповідальній особі інформацію щодо  такого вихованця чи учня.

6. Головному спеціалісту з ведення реэстру територіальної громади відділу «Центр надання адміністративних послуг» Розембайгер О.І. до 15 числа кожного місяця надавати в електронному варіанті відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради  інформацію з Гусятинської селищної ради:

6.1. Про зміни попередньо переданої інформації щодо прізвища, ім’я та по батькові (при наявності), дати народження, адреси реєстрації, місця проживання дітей віком від 3-х до 18-ти років (станом на 01 число кожного місяця).

6.2. Про дітей віком від 3-х до 18-ти років попереднє місце яких знято з реєстрації та нове місце проживання яких не зареєстровано у межах Гусятинської селищної ради.

7. Головному лікарю КНП "Гусятинський ЦПМСД"  Гусятинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Кобрину  М.Л. до 15 квітня та до 15 серпня надавати відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради список дітей від 0 до 6-ти років, які проживають на території Гусятинської селищної ради та знаходяться на обліку в сімейних лікарів.

8. Визначити території обслуговування та закріпити їх за закладами дошкільної та загальної середньої освіти Гусятинської селищної ради  (додаток 1).

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Мацко Н.С.

 

 

Гусятинський  селищний голова                       Степан  КАРПО

 

                                                                                                             Додаток 1

                                                                                    до рішення виконавчого комітету

                                                                                    Гусятинської селищної ради

                                                                                    від 27.05.2021 року №80

Перелік територій обслуговування, закріплених за закладами загальної середньої освіти щодо обліку дітей шкільного віку та учнів в Гусятинській селищній раді:

1. ЗОШ І-ІІІ ст. смт  Гусятин - смт  Гусятин.

2. ЗОШ І-ІІІ ст. с. Городниця - с. Городниця.

  3. ЗОШ І-ІІІ ст. с. Личківці - с. Личківці, с. Трибухівці.

4. ЗОШ І-ІІІ ст. с. Постолівка - с. Постолівка.

5. ЗОШ І-ІІ ст. с. Вільхівчик - с. Вільхівчик.

6. ЗОШ І-ІІ ст. с. Самолуски - с. Самолуски.

7. ЗОШ І-ІІ ст. с. Сидорів - с. Сидорів, с. Шидлівці.

8. ЗОШ І-ІІ ст. с. Суходіл - с. Суходіл, с.Бодрарівка.

9. Коцюбинчицька ЗОШ І-ІІ ст. – с. Коцюбинчики, с. Сокиринці, с. Босири, с.Зелена.

10. Кривеньківська ЗОШ І-ІІ ст. – с. Кривеньке, с. Васильків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь