Міжнародний день захисту дітей у Гусятинській громаді

Дата: 01.06.2021 15:12
Кількість переглядів: 631

 

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Це одне із найстаріших міжнародних свят. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення їх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зростали здоровими та радісними, прославляли свої родини та батьківський край.

 Уперше Міжнародний день захисту дітей відзначався у 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок.

01 червня 2021 року на відкритому танцювальному майданчику біля приміщення комунального закладу «Гусятинський центр культури та дозвілля» відбулися заходи «Країна мрій», присвячені Міжнародному Дню захисту дітей. Організували свято працівники відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, культури та туризму,  служби у справах дітей  Гусятинської селищної ради, комунального закладу «Гусятинський центр культури та дозвілля», Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості, відділу «Гусятинське бюро правової допомоги» Чортківського місцевого центру з надання Безоплатної вторинної правової допомоги, Гусятинської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості, Гусятинського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Тернопільській області.

В урочистому відкритті взяли участь вихованці  комунального закладу «Центр культури та дозвілля» й Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості.

Наймолодші жителі громади проявили свою активність, витривалість та завзятість у різноманітних ігротеках, розвагах і вікторинах, конкурсі малюнків на асфальті, спортивних естафетах, квестах і майстер-класах.

Також відбувся показ пожежної техніки та рятувального спорядження пожежно-рятувальної частини смт Гусятин; спорядження підрозділів МВС відділення поліції №3 (м.Гусятин) Чортківського районного відділу поліції ГУНП в Тернопільській області.

 Усі учасники заходу отримали  сувеніри та солодощі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь