День вишиванки

Дата: 20.05.2021 11:35
Кількість переглядів: 499

 

 

 

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатомільйонного українського народу.

Традиційно в Україні цей день відзначається у третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки святкуємо 20 травня.

Любов до вишиванки зібрала сьогодні на центральній площі у смт Гусятин усіх тих, хто закоханий в українське вишиття, хто вважає себе українцем, патріотом своєї держави, хто дійсно поціновує українські звичаї та традиції. Патріотична акція проходила біля пам’ятника Незалежності.

Гусятинський селищний голова Степан Карпо привітав усіх, хто сьогодні одягнув улюблену вишиванку і передав челендж з нагоди Дня вишиванки усім територіальним громадам – сусідам.

З метою патріотичного виховання, до заходу активно долучились місцеві навчальні заклади. Школярі, студенти, педагоги – усі були одягнені у яскраві вишиванки, які символізують незнищенність українського народу і демонструють єдність у різноманітті.

Лунали тематичні пісні, свою майстерність у танці продемонстрували вихованці хореографічного  колективу ‘’ Надзбручаночка’’ комунального закладу ‘’ Гусятинський центр культури і дозвілля’’.

Заходи завершилися виконанням Державного Гімну України та спільним фото на пам’ять.

Одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були! Заповнюйте іфнопростір світлинами своїх родин у вишиванках!

Вражаймо світ красою і розмаїттям українських вишиванок!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь