Пошук

20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної сотні

Дата: 19.02.2021 15:10
Кількість переглядів: 642

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Вона стала най масштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності.

Сьогодні, 19 лютого, у смт Гусятин біля пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні зібралися священослужителі, представники місцевої влади, громадськість.

Панахиду за загиблими  відслужили отець Петро з церкви Покрови Пресвятої Богородиці та отець Михайло з костелу святого Антонія.  Звертаючись до присутніх, отці наголошували, що лише спільна, щира молитва та любов можуть  спасти нас та Україну. Закликали віддати шану патріотизму і мужності Героїв Небесної Сотні, вклонитися кожному, хто виступив проти авторитарного режиму, і всім тим, хто зараз захищає нас від російської агресії,  не втрачати гідність на усіх рівнях в щоденному житті задля кращого майбутнього. 

Перед зібранням виступила  заступник Гусятинського селищного голови Наталія   Мацко.  Вона сказала, що події, які відбувались   на зламі 2013/14 років   були доленосними  для України та українців.  Це дійсно була «Зима, що нас змінила». Адже відбувся переворот  у масовій свідомості українських громадян, котрим вкрай набридло жити у корумпованій, антиправовій державі, де права людини   не мали ніякого значення.

«День  20 лютого, коли були розстріляні наші патріоти,  коли кров лилася рікою,  коли безпорадні люди падали, немов скошені косою, змінив усе наше життя.     “Мирні солдати Майдану”, наші “Ангели сьогодення” навіки зайняли свої пости захисту українського народу. Вічна і світла пам’ять Патріотам, Героям Небесної сотні, що загинули в боротьбі за нашу свободу…Не забудемо! Герої не вмирають! Слава Україні!» - сказала керівник.

Перед присутніми виступив голова громадської  організації  «Самооборона  Майдану» Мамчура Анатолій, який наголосив: «Майдан став символом боротьби та утвердження прагнень українців до європейських цінностей. За цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшною ціною. Своє життя віддали найкращі й більшість з них ті, хто лише починав жити…».

      До пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні покладено корзину квітів та  запалено лампадки.

       Відповідно до рішення виконавчого комітету Гусятинської селищної ради від 27.01.2021 року №12 жителям  Гусятинської територіальної громади, членам громадської  організації  «Самооборона  Майдану», активним учасникам акції  спротиву  антинародним  та  антиукраїнським  рішенням  влади  на  Майдані  18-19 лютого 2014 року,  у  кількості  17 чоловік, виділено одноразову  матеріальну допомогу на загальну суму 17, 0 тис. гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь