ЗАХОДИ ЩОДО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2021 11:53
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

       15 лютого, у свято Стрітення Господнього, в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена виведенню радянських військ з Афганістану у 1989 році.

        У смт Гусятин біля пам’ятного знака загиблим воїнам-афганцям учасники бойових дій в республіці Афганістан, представники місцевої влади та громадськість на чолі із священнослужителем УГКЦ Романом Крісою молилися за тих, хто   поклав своє життя на  чужій землі та тих, хто тепер поліг, захищаючи свою Батьківщину.

      Під час заходу звучала молитва також за здоров’я тих спілчанців, які залишилися живими та дожили до сьогоднішнього дня.

    Голова Гусятинської районної спілки ветеранів Афганістану Михайло Храпливий, виступаючи перед присутніми, ділився сумними спогадами, згадуючи бойових побратимів. Розповів, що сьогодні афганці не стоять осторонь подій, що проходять на  Сході держави. Напередодні  учасники громадської організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Афганістану побували на могилах своїх товаришів та провідали їхніх батьків, а також тих, хто загинув під час проведення антитерористичної операції. Подякував керівництву за розуміння, підтримку та фінансову допомогу.

      Виступаючи перед присутніми, заступник Гусятинського селищного голови Наталія Мацко, сказала: «З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Ви, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. У складні часи випробувань, які випали на долю нашої країни, ветерани військових конфліктів не залишаються осторонь активного життя. Бажаємо Вам здоров’я, невичерпної наснаги і довгих років життя на благо України!».

         До підніжжя пам’ятного знака лягли квіти та були запалені свічі.

 

         Відповідно до рішення виконавчого комітету Гусятинської селищної ради від  27 січня  2021 року  № 11 учасникам бойових дій в республіці Афганістан та сім’ям померлих учасників бойових дій в республіці Афганістан, у  кількості 23 (двадцять три)  чоловік, з місцевого бюджету виплачено матеріальну допомогу на загальну суму 23,0 тис.гривень.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь