Про внесення змін до Положення про плату за навчання у Комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа»

Дата: 18.12.2020 09:17
Кількість переглядів: 1027

Проєкт

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ГУСЯТИНСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

VIII  СКЛИКАННЯ

І.  СЕСІЯ

ТРЕТЄ ЗАСІДАННЯ

 

РІШЕННЯ

 

від  17 грудня 2020 року                                                                №154/01-38

 

Про внесення змін до Положення

про плату за навчання у Комунальному

закладі «Гусятинська мистецька школа»

 

Відповідно до ст.ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 року №260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», ст. 26 Закону України «Про позашкільну освіту», Гусятинська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни у Положення про плату за навчання у комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» на 2020-2021 навчальний рік яке затверджене рішенням Гусятинської селищної ради від 03 вересня 2020 року № 2118, а саме:

у п.4. Положення після речення «Звільняються від оплати на 50 % діти, батьки яких постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС.» добавити речення наступного змісту «Також звільняються від оплати на 50 % діти, які виховуються в неповних сім’ях внаслідок смерті одного із батьків.»

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, молоді, фізкультури і спорту (голова комісії Аніловський І.Й) та начальника відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради.

 

Гусятинський селищний голова                                Степан КАРПО

 

 

Додаток

до рішення Гусятинської

селищної ради

від 17 грудня 2020 р. №154-38

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про плату за навчання в комунальному закладі

 «Гусятинська мистецька школа» (зі змінами)

 

1. З метою створення умов для реалізації здібностей обдарованих дітей та молоді, відповідно до ст.ст. 26, 28 Закону України “Про позашкільну освіту”, Постанови Кабінету Міністрів України 06.07.1992 р. №374 “Про плату за навчання у державних школах естетичного виховання, Постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 року №260 “Про встановлення розміру плати за навчання дітей у державних школах естетичного виховання”, встановити щомісячні розміри плати за навчання в комунальному закладі «Гусятинська мистецька школа» Гусятинської селищної ради:

 

Фортепіано - 170 грн.

Вокал – 170 грн

Гітара – 160 грн.

Саксофон - 150 грн.

Народні інструменти:

баян, скрипка, бандура - 110 грн.

Духові інструменти :

труба, сопілка та інші – 110 грн.

 

2. Стовідсотково звільняються від оплати за навчання та здобувають позашкільну освіту безоплатно:

- діти-інваліди, яким не протипоказане навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (за висновком медичної комісії);

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти з багатодітних сімей;

- діти з малозабезпечених сімей (за довідками управління праці та соціального захисту населення, які є отримувачами державної соціальної допомоги як малозабезпечені сім'ї);

- діти, сім'ї яких внаслідок складних життєвих обставин (діти учасників АТО та діти ВПО) не мають змоги сплачувати за навчання (відповідно до акту обстеження матеріально-побутових умов управління праці та соціального захисту населення).

 

3. При навчанні двох і більше учнів з однієї сім'ї батьківська плата становить:

- за першого учня 100% (за менше оплачуваний інструмент), за другий -50% ( за більше оплачуваний інструмент).

4. Звільняються від оплати на 50 % діти, батьки яких постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. Також звільняються від оплати на 50 % діти, які виховуються в неповних сім’ях внаслідок смерті одного із батьків.

5. За погодженням з відділом культури і туризму директору школи надано право встановлювати пільги по оплаті за навчання особливо обдарованим дітям.

 

ПРИМІТКА:

1. Плата за навчання вноситься протягом дев'яти місяців навчального року, до 10 числа кожного місяця за поточний місяць.

2. У разі захворювання учня, плата за навчання за перший місяць хвороби вноситься повністю, понад один місяць - у розмірі 50% при наявності відповідної довідки.

3. Учні, батьки яких не внесли плату за навчання до 10 числа - до занять не допускаються, а при систематичному порушенні строку (більше двох місяців) підлягають відрахуванню зі школи.

4. Плата за навчання вноситься батьками по квитанції через фінансову установу  і зараховується на поточний рахунок школи.

5. Всі питання, що стосуються надання пільг за навчання в школі естетичного виховання відповідно до поданих документів, директор розглядає особисто, після чого приймає відповідне рішення.

6. По кожній школі на бюджетний рік складається кошторис. В прибутковій частині кошторису визначається надходження плати за навчання протягом року, включаючи заборгованість учнів за минулий рік.

7. Пільги надаються протягом навчального року при наявності відповідних документів, поданих до 20 числа поточного місяця.

 

Підхід щодо механізму застосування пільг.

      Викладачі, зобов'язані ретельно вести облік пільговиків і надавати вчасно інформацію про успішність та відвідування завідувачам відділів, які на кожній педраді доповідають про стан з пільгами на відділах.

 

Т.в.о. директора комунального закладу

«Гусятинська мистецька школа»                                                     Лілія КОЗЯР

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь