Безпечна новорічна ялинка

Дата: 21.12.2020 12:16
Кількість переглядів: 600

Фото без опису

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята. Головним атрибутом святкування є новорічна ялинка. Однак, при недотриманні правил пожежної безпеки, лісові красуні можуть зіпсувати святковий настрій. Щоб уникнути надзвичайних ситуацій, необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки, адже  нехтування ними може призвести до загорання в помешканні. Тож, напередодні новорічних свят рятувальники рекомендують жителям дотримуватись основних правил встановлення новорічної ялинки та використання  ялинкових прикрас і інших виробів.

Насамперед, після покупки, потурбуйтесь про правильне встановлення ялинки. Вона повинна бути розміщена на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, також  подалі від обігрівальних приладів та джерел відкритого вогню. Розміщувати ялинку потрібно так, щоб вона не перешкоджала проходам між кімнатами.

Слід дотримуватись й правил електробезпеки. Особливу увагу варто звернути на ілюмінацію. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні й не сертифіковані електричні вироби. Залишати без нагляду увімкнену ілюмінацію не варто, а особливо не дозволяти дітям самостійно вмикати електрогірлянди. При виявленні несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена. Дроти ялинкової гірлянди не повинні пролягати навколо стовбура або тягнутися через усю кімнату. Не можна прикрашати ялинку справжніми свічками, бенгальськими вогнями та феєрверками, адже існує ризик, що ялинка загориться. Для дитячої безпеки ялинку краще нарядити легкими прикрасами, які не б’ються. У кімнаті, де стоїть ялинка малята повинні перебувати тільки під наглядом дорослих.

Дотримуйтесь простих правил і новорічні свята пройдуть безпечно та незабутньо!

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь