2 ГРУДНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА СКАСУВАННЯ РАБСТВА

Дата: 02.12.2020 10:00
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

За оцінками експертів, у будь-який момент часу за кордоном перебувають близько трьох мільйонів українських трудових мігрантів. Щорічно Міжнародна організації з міграції (МОМ) виявляє понад  1 000 громадян  України, постраждалих  від торгівлі людьми (1345 постраждалих у 2019 році, з них 68% чоловіків, 32% жінок), які зазнали різних видів експлуатації.  

2 грудня відзначаємо Міжнародний День боротьби за скасування рабства.  Сьогодні, враховуючи ситуацію з СOVID-19,  дуже важлива комунікаційна стратегія, що забезпечує  доступність значущої інформації до кожного, хто її потребує. У … громаді згуртованість та залучення кожного  у підвищенні активності з протидії торгівлі людьми є надзвичайно важливим.   

Сьогодення підтверджує:  зростає кількість людей, які  готові прийняти ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном, частішають випадки вербування онлайн. Щодня з’являються нові шахрайські схеми, зростає  активність зловмисників. Міграційні настрої, а з ними і вразливість до торгівлі людьми, не дивлячись на пандемію, посилились.

Саме спеціалісти відділів соціальної роботи, що працюють у громадах, проводять роз’яснювальну  та інформаційно-просвітницьку роботу з протидії торгівлі людьми,  здатні виявляти та ідентифікувати осіб, які постраждали від цього ганебного явища.

Чудовим ресурсом є Національна гаряча лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, яка з 2006 р. за підтримки Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні працює на базі громадської організації «ТМЖК «Відродження нації».   Спеціалісти лінії надають консультації громадянам, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з.

Консультанти лінії роз’яснюють поняття торгівлі людьми, надають контакти структурних підрозділів Національної поліції, що займаються розслідуванням злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми в Україні та вичерпну інформацію стосовно того, яка державна і недержавна допомога для постраждалих від торгівлі людьми  існує в Україні. Консультанти лінії дають роз’яснення щодо порядку одержання статусу постраждалого та  контакти  осіб, відповідальних за встановлення статусу у відповідних підрозділах Міністерства соціальної політики.

Змінити відношення до проблеми,  посприяти  постраждалим від торгівлі у відновленні прав і отриманні належної допомоги як від держави так і від Представництва МОМ в Україні можна лише працюючи разом.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

527.org.ua – електронні консультації (форма «Задати питання»)

Графік роботи гарячої лінії: щоденно з 08:00 до 20:00


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь