Про звернення до Тернопільської обласної ради щодо передачі нерухомого майна в комунальну власність територіальної громади

Дата: 01.11.2022 10:53
Кількість переглядів: 118

                                                                               ПРОЄКТ

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

VIII  СКЛИКАННЯ

XVII.    СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

Від 01 листопада 2022 року                                            № 1535/01-38

 

Про звернення до Тернопільської

обласної ради щодо передачі

нерухомого майна в комунальну

власність територіальної громади

 

З метою запобігання остаточного руйнування нерухомого майна приміщення санаторію «Медобори», що розміщене на земельній ділянці, яка належить територіальній громаді Гусятинській селищній раді, пошуку інвесторів для відновлення роботи санаторію, відповідно до ст. ст. 19, 140, 142, 143 Конституції України, ст.ст. 190, 327, 328 Цивільного кодексу України, керуючись ст.ст. 16, 25, 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, Гусятинська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Звернутись до Тернопільської обласної ради із проханням передати зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні обласної ради, в комунальну власність територіальної громади Гусятинської селищної ради майновий комплекс санаторію «Медобори», що знаходиться за адресою: 48201, Тернопільська область, Чортківський район, селище міського типу Гусятин, вул. Санаторна (Зелена), будинок 10 (звернення додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг.

 

Гусятинський селищний голова                          Степан КАРПО

                                                                               Додаток до рішення

                                                                       Гусятинської селищної ради

                                                                          від «»  листопада 2022р. №

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Гусятинської селищної ради восьмого скликання до Тернопільської обласної ради

Ми, депутати Гусятинської селищної ради восьмого скликання, стурбовані ситуацією, яка склалася з санаторієм «МЕДОБОРИ», що впродовж багатьох років не працює, і питання з його подальшою долею не вирішується.

Будівля знаходиться в жалюгідному  стані, дах протікає, вікна повибивані, двері відкриті, ніхто не охороняє, всі комунікації стали непридатними і потребують заміни.

Санаторій «Медобори», що у смт. Гусятин, завжди славився своїм оздоровчим потенціалом та спеціалізувався на лікуванні захворювань органів травлення, органів опорно-рухової системи, сечостатевої системи, урологічних захворювань, захворювань ендокринної системи та порушень обміну речовин, захворювань шкіри та наслідків опіків, а також хвороб, пов’язаних із дією факторів антропогенного, в тому числі радіаційного забруднення. Домінуючими методами лікування є: кліматотерапія, лікувальна фізкультура (кінезотерапія), внутрішнє застосування лікувальних мінеральних вод, бальнеотерапія, гідротерапія (гідропатія) пелоїдо- та теплотерапія, електро-, світлотерапія та інші види апаратної (штучної) фізіо-терапії, лікувальний масаж, інші види терапії (фітотерапія, медикаментозна терапія, аромотерапія, лікування бішофітом). 

На території селища Гусятин та Гусятинської територіальної громади є достатні умови, щоб лікувально-оздоровчий туризм став повноцінним туристичним напрямком. 

За останні десятиріччя кількісні показники тих, хто віддає перевагу або має потребу бути учасником лікувально-оздоровчого туризму, відзначається двоякими характеристиками. Якщо показник тих, хто перебував у санаторіях області, скоротився вдвічі, то кількість рекреантів, які перебували на лікуванні та оздоровленні в санаторіях-профілакторіях, дитячих санаторіях та базах відпочинку, за ці роки практично не змінилася. Отже, існує можливість для підвищення використання наявного потенціалу санаторію «Медобори» для розвитку даного виду туризму та оздоровлення населення.

Із метою недопущення остаточної руйнації та розкрадання майнового комплексу, що розміщений на земельній ділянці, яка належить Гусятинській селищній раді, пошуку інвесторів, можливостей розміщення тимчасово переміщених осіб, відповідно до ст. ст. 19, 140, 142, 143 Конституції України, ст. ст. 190, 327, 328 Цивільного кодексу України, керуючись ст. ст. 16, 25, 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Гусятинська селищна рада просить передати на безоплатній основі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні обласної ради в комунальну власність Гусятинської селищної ради майновий комплекс санаторію «Медобори», що знаходиться за адресою: 48201, Тернопільська область, Чортківський район, селище міського типу Гусятин, вул. Санаторна (Зелена), будинок 10.

 

Секретар Гусятинської селищної ради                                    Ігор ЛИСАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь