від 22 червня 2022року №94 ''Про підсумки проведення двомісячника з благоустрою у населених пунктах Гусятинської територіальної громади''

Дата: 27.06.2022 10:22
Кількість переглядів: 120

 

 

ГУСЯТИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ        ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від 22 червня 2022року                                                                       №94

 

Про підсумки проведення двомісячника                                                                        з благоустрою у населених пунктах                                                       Гусятинської територіальної громади

 

             Заслухавши  та обговоривши інформацію заступника Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Гудза Михайла про підсумки проведення двомісячника з благоустрою у населених пунктах Гусятинської територіальної громади, відповідно до підпунктів 7 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», на  виконання   вимог    підпункту “б”, ”в” статті 3,  підпункту “г”, “е” статті 10, пункту “і” статті 15 Закону України  “Про охорону  навколишнього  середовища», розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 р. № 777-р „Деякі питання проведення щорічної акції „За чисте довкілля” та дня благоустрою територій населених пунктів», рішення виконавчого комітету Гусятинської селищної ради від 22.03.2022 року №52 «Про затвердження заходів  щодо проведення двомісячника з благоустрою в населених пунктах Гусятинської селищної ради»,  з метою поліпшення стану довкілля, упорядкування територій населених пунктів громади, виконавчий комітет селищної  ради

 

                                              В И Р І Ш И В:

        1.Інформацію заступника Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Гудза Михайла про підсумки проведення двомісячника з благоустрою у населених пунктах Гусятинської територіальної громади взяти до відома (інформація додається).

     2.Старостам сіл, керівникам структурних підрозділів Гусятинської селищної ради, підприємств, установ  та організацій незалежно від форми власності  забезпечити постійне утримання в належному санітарному та естетичному стані власних виробничих об’єктів, адміністративних будівель та прилеглих до них територій.

    3.Комунальному підприємству «Благоустрій»:

            1)  посилити роботу по підтриманню у належному санітарному стані територій в межах населених пунктів громади;

            2) забезпечити регулярний вивіз побутових відходів з приватного сектору та  контейнерних майданчиків, розташованих на території населених пунктів, та постійно проводити роботу зі споживачами щодо укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

            4.Адміністративній комісії при виконавчому комітеті Гусятинської селищної ради спільно з старостами сіл, відділенням поліції №3 (м. Гусятин) Чортківського районного відділу поліції ГУНП в Тернопільській області  активізувати роботу щодо притягнення порушників санітарного стану та порушників Правил благоустрою до адміністративної відповідальності.

           5.Контроль за виконанням  цього рішення покласти заступника Гусятинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Гудза Михайла.

 

Гусятинський селищний голова                          Степан КАРПО

 

 

                                                                                     Виконавчому комітету

                                                                                     Гусятинської селищної ради

 

                                                ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки проведення двомісячника з благоустрою у населених пунктах

Гусятинської територіальної громади

 

       Відповідно до підпунктів 7 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», на  виконання   вимог    підпункту “б”, ”в” статті 3,  підпункту “г”, “е” статті 10, пункту “і” статті 15 Закону України  “Про охорону  навколишнього  середовища», розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 р. № 777-р „Деякі питання проведення щорічної акції „За чисте довкілля” та дня благоустрою територій населених пунктів» 22.03.2022 року на  засіданні виконавчого комітету Гусятинської селищної ради прийнято рішення №52 «Про затвердження заходів  щодо проведення двомісячника з благоустрою в населених пунктах Гусятинської селищної ради».

         Старостам сіл, керівниками структурних підрозділів Гусятинської селищної ради, підприємств, установ  та організацій незалежно від форми власності  проведено відповідну роботу щодо виконання Плану заходів, затверджених цим рішенням, спрямованих на поліпшення стану навколишнього природного середовища, благоустрою, озеленення і приведення у належний санітарний стан територій населених пунктів.

          Відповідно до затверджених заходів:

          - ліквідовано несанкціонованих сміттєзвалищ – 21 шт.;

          - обсяг зібраних побутових відходів на несанкціонованих

 сміттєзвалищах – 0,19 тис.м3;

           - приведено в належний санітарний та естетичний стан:

               1)  прибудинкових територій – 52,96 тис.м2;

               2) парків – 17, 0 тис.м2;

               3)  дитячих майданчиків – 0,06 тис.м2;

              4) спортивних майданчиків – 9,4 тис.м2;

        - висаджено: 500 шт. дерев, 700 шт. кущів,

        - впорядковано: газонів – 0,12 тис.м2, квітників – 0,06 тис.м2.

- приведено в належний санітарний та естетичний стан:

15 кладовищ на площі 22,45 га, 9 братських могил, 4 меморіальних комплексів, 3 місць почесних поховань;

- придбано та впорядковано:

 1) доріг – 0,34 тис.м2;

2) тротуарів- 7,05 тис.м2;

- проведено очищення від сміття берегів – 7,2 тис.м2.

          У весняних толоках було залучено близько 790 осіб.

          У рамках акції «За чисте довкілля» проведено день благоустрою територій населених пунктів. Під час заходу відремонтовано 2 існуючих дитячих майданчиків, прибрано 0,2 га прибудинкових територій, ліквідовано 2 несанкціонованих сміттєзвалищ, вивезено 0,01 м3 побутових відходів з цих сміттєзвалищ, висаджено: дерев - 100 шт., кущів – 300 шт., упорядковано квітників та газонів  - 0,01 тис.м2. Участь заходах взяли близько 150 осіб.

           В цілому по старостатам прибрано всі території загального користування, дитячих майданчиків, приведено у порядок території кладовищ, закладів та установ громади.

         Активну участь у виконанні заходів прийняли старости, мешканці населених пунктів, учні та вчителі навчальних закладів, працівники закладів культури та медицини, громадські активісти, депутати Гусятинської селищної ради.

         Значний обсяг робіт проведено працівниками  комунального підприємства «Благоустрій», зокрема:

         -  впорядковано квітники біля меморіальних комплексів, пам’ятників та пам’ятних знаків;

       -  організовано вивезення зібраного сміття, здійснено косіння рослинності, проведено кронування та обрізання зелених насаджень, забезпечено матеріалами для побілки дерев та бордюрів по центральним частинам населених пунктів,  місця збору ТПВ забезпечено необхідними контейнерами, облаштовано, вивезення відходів забезпечується згідно графіку.

          Також на території Гусятинської територіальної громади проведено роботу щодо видалення близько 90  шт. зелених насаджень згідно актів обстежень та ордерів з дотриманням встановлених заходів безпеки.

        Планується проведення  ямкового ремонту доріг у смт Гусятин по вулицях Тернопільська, Наливайка, Лепкого, Коновальця, проспекті Незалежності площею близько 700 м2.

         Не зважаючи на значний обсяг проведеної роботи, уваги потребує питання наведення благоустрою на об’єктах, що прилягають до територій підприємств та організацій.

         Для зменшення кількості несанкціонованих сміттєзвалищ КП «Благоустрій», яке надає послуги з вивезення побутових відходів, потрібно посилити роботу щодо укладання договорів як з населенням так і з юридичними особами, а  органам, яким надані повноваження щодо складання адміністративних протоколів по порушенню правил благоустрою, провести роботи щодо виявлення таких порушень та притягнення винних осіб до відповідальності.

 

Заступник Гусятинського селищного

голови з питань діяльності виконавчих

органів                                                                                             Михайло ГУДЗ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь